Reklama

Reklama

Film natočený podle stejnojmenného románu Mordecaie Richlera vypráví nezapomenutelný příběh Barneye Panofskyho (Paul Giamatti), obyčejného muže žijícího neobyčejný život. Se svou první ženou Clarou (Rachelle Lefevre), nespoutanou rusovlasou dračicí, prožívá Barney krátký bohémský románek. Jeho druhou manželkou se stává slečna P. (Minnie Driver), upovídaná židovka, která má velkou zálibu v nakupování. Na jejich společné svatbě ale Barney poznává třetí ženu svého života, a to Miriam (Rosamund Pike), opravdovou lásku a později i matku jeho dvou dětí. Pestrým životem provází Barneyho i otec Izzy (Dustin Hoffman). Další důležitou linií příběhu je kromě tří Barneyho manželství i záhadné zmizení přítele Boogieho. Policie podezřívá Barneyho z vraždy, ale nemůže ho usvědčit. Celá záhada je objasněna až na konci příběhu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdami, protože film občas sklouzává do průměru a nudy. Dobrých momentů a scén je však více, proto za 4*. Úsměvné drama o židovském "Donu Juanovi", který je podváděn svýma dvěma manželkama, a když konečně najde tu pravou, tak ji podvede zase on. Ale to je jen zkratka. Snímek toho nabízí mnohem více. Rozhodně jsem se většinou bavil a kvůli tomu smutnému a dojemnému závěru si tu čtvrtou hvězdu jistě zaslouží. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Aj ked na oko nie veľmi príťažlivý Žid, Bárny, ktorý je zo svojich predošlých manželstiev bez lásky unavený. Ale predsa len zbadá nádhernu Židovku Miriam a hned sa zamiluje, a aj ked ženatý, neustále ju bombarduje svojou pozornosťou a túžbou. Po čase sa rozvedie a žije spokojný život so svojou skutočnou láskou Miriam, ale podľa svojho úsudku, podľa seba súdim teba, ju podvedie, aj ked jeho žena je čistá ako slza a v tom pochopí, čo spravil, prizná sa k nevere, aj ked vie čo bude následovať, lebo vie, že mu to tak patrí. Výborný Giamatti,Hoffman a další. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Za ten hloupě scestný český název, patří českému distributorovi kopanec do holeně. Na druhou stranu...bez něj bychom Barney's Version třeba neviděli. Sledujeme Barnyho život, který se v mnohém nelišil od toho, co se děje nám, nebo lidem kolem nás. Skoro se chce napsat, že je to příliš běžné na to, aby o tom vznikl film. Jenže příběh je jen tak dobrý, jak dobrý má konec a jak dobrý je vypravěč. Opět výborný Giamatti provedl diváky i nudnějšími pasážemi až k závěru, který objasní vraždu/nevraždu, ale hlavně ukáže, že i velmi milující člověk musí nést následky svých chyb. Je snadné ztratit něčí důvěru, společný život a někdy dokonce i celou minulost. V krátké době je to už druhý film, který má pomalejší rozjezd, ale o to silnější hořkosmutnou tečku. Snad mi tím vesmír něco nesignalizuje. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Obliba Paula Giamattiho v nezávislých snímcích s hořkosladkou příchutí je nezpochybnitelná a díky "Barneyho ženám" si do tohoto seznamu může připsat další čárku. Flegmatický hrdina, který neví co chce a řada více či méně bizarních figurek. Vyložené výtky bych ve filmu neviděl a i jeho cynismus je spíše plusem ale když vám film přijde o hodinu delší je něco špatně. Každou další a další minutu, kdy jsou tvůrci stále vážnější, jsem se nudil více a více. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Nedokonalé ako život sám, nevyrovnané ako život sám <- (a tým pádom pre mňa) -> výnimočné v optike, ktorou nazerá práve na ups and downs priemerného človeka. Výborná predloha, rozumný režisér, herci vediaci presne čo a ako hrať. Navyše vtipné cameos kanadskej režisérskej elity: Denys, Atom, David. Prekvapenie. Píšem si: Mordecai Richler, Argo, v hľadáčiku. Jeden z mojich TOP filmov roka 2010. Miloši, ďakujem za nakopnutie. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Dustin Hoffman a Paul Giamatti se již jednou před kamerou setkali, a to ve snímku Chladnokrevně (2003). (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Montrealu, Římě, New Yorku a u jezera Memphremagog. (agass)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama