Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Heroes (konkrétně pasáže "Hiro travelling in time") a Lostem. Ultra zajímavá zápletka, tuna záhad a hromada postav, z nichž polovina je záhadnější, než samotná hlavní zápletka. Ono to funguje, donutí to člověka hltat každý nový díl, ovšem čím více se blížíme ke konci, tím nepříjemněji se ozývá v hlavě nepříjemná otázka: "Tak kdy už sakra přijde tam boma?" Problém je, že tam žádná není. Ve víru konspiraci a ultratajných skupiny a organizací se slibná premisa ztrácí a nepřínáší nic, žádné završení, jen otevřená vrátka k další sérii, kterou už ani vidět nechci. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

zatim bych tohle hodnocení nebral moc vážně, i přesto, že bych si mohl dovolit bejt o něco opatrnější.jelikož je děj postaven na "vzpomínkách" s budoucnosti, musejí se autoři potýkat se zajimavejma paradoxama, který neni tak úplně jednoduchý rozlousknout..zatim dějem proplouvají celkem vez problému, ale (spoiler) když je ve druhym díle jednomu z hrdinů řečeno, že ho někdo viděl umřít a on si to přitom nepamatuje, jak je to teda možný?..pamatoval by si svou smrt? nebo během tý vzpomínky umřel a proto si to nepamatuje?jak ale někdo mohl vidět, že ho zavraždí, protože to znamená, že byl před tim naživu-přesto si nic nepamatuje..podobných otázek se může objevit více a to může bejt pro vývoj seriálu celkem osudný..nechci ale v hodnocení zas tolik předbíhat..pořád je postavený na dvou dílech a to je moooc málo ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Atraktívna téma inšpirovaná knižným hitom, množstvo znamych tvárí, rozpočet ktorý je vidieť a aj tak Flashfoward u divákov ako avizovaná náhrada za končiaci Lost nezabral. Možno za to môže aj príliš ležérne tempo nastolené v začiatkoch a reklamou zhýčkaní diváci, očakávajúci jasný hit sezóny, to začali vzdávať veľmi skoro. A aj napriek príchodu nového show runnera a neskoršiemu razantnému zlepšeniu sa seriál záchrany nedočkal. ABC chcela hit a miesto toho sa dočkala nečakaného fiaska. A kvôli silnému našupu v druhej polovici sezóny a dokonale navnaďujúcemu záveru, vykazujúcemu stále obrovský potenciál to vôbec neteší. 85% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Napínavý děj, skvělé herecké obsazení a geniální nápad. Takhle bych asi definovala FlashForward. Pilotní díl otevřel dveře k něčemu velkému, co si drží kvalitu po celou dobu. Nikde nic zbytečně nepřehrává a všechno do sebe zapadá. Jsem ráda, že se tvůrci spokojili jen s jednou řadou, které se podařilo dotáhnout myšlenku do velkolepého konce. Tím toho bylo tak akorát. Povedené, 4,5*. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech epizodách... Základní námět zajímavej, asi to budu sledovat abych se dozvěděl, co se z toho vyklube za chujovinu... Udržení nastavené úrovně příliš nepředpokládám... Nesympatickej hlavní hrdina. NECHÁPU: proč spadlo 800 letadel nad USA? vždyť všechno lítá na autopilota... proč jsou tak ohořelý a okousaný budovy? že by kvůli těm stovkám padajících letadel?? ale no tak... Po 4. epizodě: Vyčpívá to, nádech záhady mizí, u mě přichází rozčarování z překlopení do prakticky rodinnýho seriálu Snižuju hodnocení z 4* na 3*. Po 6.dílu: Zůstává stejné schéma. Kdyby za půl roku někdo sestříhal celou serii do dejme tomu cca 3 hodin, bral bych to mnohem víc. Po 7.dílu: Ale sakra už. Celosvětovej fenomén nám ukážeme na asi 8mi lidech. Ach jo... Přestávám tu zhovadělost sledovat ... ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • V epizodě se objevuje v pozadí fiktivní společnost ze seriálu Ztraceni (od r. 2004) Oceanic Airlines, a to ve scéně, kdy hlavní hrdinové seriálu špehují lidi v autě pod mostem. Za nimi visí billboard s logem letadlové společnosti. (Script)
  • Herci Jack Davenport (Lloyd Simcoe) a Sonya Walger (Olivia Benfordová) hráli dříve v seriálu se stejným názvem, ale nikdy se nesetkali. Jack Davenport v anglické verzi seríálu Párování (2000) a Sonya Walger v jeho americké verzi (2003). (ČSFD)
  • Aktéři seriálu vidí vizi, co se stane nebo nestane 29. dubna 2010. 29. dubna se narodil autor knižní předlohy Robert J. Sawyer. (ČSFD)

Reklama

Reklama