Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

misterz 

všechny recenze uživatele

Seriál ma celkom nadchol, nápad je originálny a stal sa základom pre slušnú atmosféru živenou tajomnom a všadeprítomnými nezodpovedanými otázkami. Z toho dôvodu dejová linka zaujme a po celý čas som nezaznamenal ani náznak nudy. Ale ten koniec.... koniec je žiaľ nedorobený a vlastne skoro na nič nedal žiadne odpovede. Jednoducho naštval, človek pri seriály strávi kopec času aby sa potom vlastne nič nedozvedel. Nedorobená práca mi preto bráni ísť s hodnotením do nadpriemeru. Škoda, potenciál tu bol. 65/100 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

"Prč má seriál jen první epizodu?" - jsem si říkal. Teď už to vím: Protože je doslova mimózní. Všechno je založeno na životě několika vyšetřovatelů a agentů FBI, kteří by měli umět používat mozek, bohužel uhle drobnost někdo zapomněl říct scénáristům seriálu, zřejmě. Čím blíže konci, tím více seriál oplývá nesmyslný zvraty, zjištěními a "paradoxy", které diváka trefí do ksichtu okamžitě, ale postavám docvakávají až se zpožděním mnoha dílů. Dokonce i již jednou řečené před vícero svědky je před těmi stejnými lidmi o několik dílů později naprostou nečekanou novinkou - WTF? Např. 11 dílů trvalo zjistit to, co bylo jasné už od prvního (druhého?) dílu, a že to nikoho z těch dvou netrklo, jen dokazuje nesmyslnost natahování děje a blbost scénáristů (SPOILER: Tím myslím zjištění druhého výpadku - KONEC SPOILERU). Seriál měl do cca. 15. dílu (z 22) svoje mouchy, ale kdyby další dění dávalo smysl a autoři by se v hlavní lince zaobírali TÍM ZAJÍMAVÝM a nerozmělňovali příběh do telenoveláckého zbytečně protahovaného typicky blbého seriálu, tak by se to ještě zkousnout dalo a skutečně bych byl ochoten to hodnotit ***, ale co se dělo v dalších dílech byl skoro vrchol. Kvalita šla rapidně dolů a smysl jakéhokoliv jednání postav i myšlenky scénáristů zcela do prd... kytek. Ke konci seriálu už jsem klesal k jedné hvězdičce. A to prosím neberu v potaz typicky americky filmově seriáloidní ignorování smrtí parťáků po pár minutách nebo to, že samozřejmě celý svět má americkou angličtinu jako svůj druhý mateřský jazyk. ~~~ Pokud tedy vezmu v potaz "první a druhou polovinu", zůstanu u "arytmetických" **. A ne, konce seriálu NENÍ škoda. Děsím se toho, s jakými zvraty v ději a postavách by byli autoři ještě schopni přijít. ~~~ SPOILERoidní PS: Mělo to končit tím, že vše mezi prvním a druhým výpadkem byl samotný Flashforward :) ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Na světě dojde k výpadku, při kterém lidé vidí dvě minuty ze své budoucnosti vzdálené půl roku. A ne vždy je to zrovna pohled k popukání - agent FBI a vyléčený alkoholik (Joseph Fieness odložil alžbětinský kostým a nasadil americký přízvuk) vidí stopy k rozlousknutí záhady výpadků, ale taky to, že je v té chvíli opilý, jeho manželka zase to, že za půl roku bude s jiným mužem (Jack Davenport, kterého je vždycky radost vidět a snad ještě větší slyšet), nebo jeho parťák, který pro změnu neviděl nic a domnívá se proto, že v té době bude už mrtvý. Jiné postavy zase dělají všechno pro to, aby se budoucnost stala přesně tím způsobem (doktor a jeho roztomilá Japonka). Seriál zkrátka nabízí dost podnětů k přemýšlení. Není snad to, co viděli, jenom jedna z možností, nějaká paralelní budoucnost? FlashForward by mohl být klidně temnější, ale už v prvních deseti dílech je znát, jak se hlavní postavy chtě nechtě přibližují svým ošklivým vizím, ať se snaží sebevíc. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hodně slibný rozjezd jednoho z nejočekávanějších seriálů letošní sezóny. Postavy jsou zatím jen lehce načrtnuté, ale některé už vykazují velký poteciál. Demetri Johna Cho na mě zatím zapůsobil nejvíc a Joseph Fiennes taky není špatný. Uvidíme co bude dál. FF si rozhodně pozornost zaslouží. První a asi i poslední série: Bastardi jedni. Zrušit seriál, který měl být náhradou ZTRACENÝCH ještě před tím, než je nahradit mohl je dost podivné. FF se pomalu rozbíhal logicky proto, že budoucnost byla hodně daleko a bylo třeba říct hodně před tím než mohl děj začít gradovat a poslední díly jsou toho názornou ukázkou. Tajně doufám, že si fanoušci druhou sérii nějak a někdy přece jen vydupou, protože tahle show měla velký potenciál a sotva když z něj začala těžit a mohla si získávat přízeň všech lidí všude tak byla škrtnuta. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál s majstrovským nápadom. Vízia budúcnosti núti sledovať ďalšie a ďalšie časti. Skvelá zápletka a spracovanie. Chválim predovšetkým herca Josepha Finnesa. Nieje núdza aj o pekné herečky (Sonya Walger, Christine Woods, Rachel Roberts....). Skvelé finále, škoda, že nebolo viacej častí. 95% ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Herci Jack Davenport (Lloyd Simcoe) a Sonya Walger (Olivia Benfordová) hráli dříve v seriálu se stejným názvem, ale nikdy se nesetkali. Jack Davenport v anglické verzi seríálu Párování (2000) a Sonya Walger v jeho americké verzi (2003). (ČSFD)
  • Na začátku této epizody, když vidíme sestřih událostí, slyšíme v pozadí skladbu „Unthought known“ od americké kapely Pearl Jam, která vyšla v roce 2009 na albu nazvaném „Backspacer“. (Trajektt)
  • V několika prvních dílech seriálu můžeme vidět velký reklamní plakát v ulicích. Na něm je zobrazena společnost Oceanic Airlines, fiktivní letecká společnost vytvořena pro seriál Lost. (Amroth666)

Reklama

Reklama