Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 6
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 6

Recenze (619)

venus 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebyla vykrádačka True Blood, dala bych i ****, jenomže je... Do toho ten sladký odér americké střední alias nekončící party večírky a slaďácké pohledy. Můj milý upíří deníčku, kdyby ses jen dokázal okleštit od klišovitých kýču, které jsou tak sladké, že se mi z toho kazí zuby, byl by tento seriál pecka. Protože bez těch růžových mašliček to má spád, má to říz.... ale upíři s mašličkami, to ne! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý upíří seriál, kterému nechybí nic, co by měl takový seriál pro náctileté publikum obsahovat. Směs nepříliš drastického hororu a vkusné romance v jednom. Síla tkví nejenom v perfektně vybraném hereckém obsazení, ale na seriál je to také neobyčejně kvalitně zrežírováno s netuctovým scénářem, ale s lacinější výpravou. Těžko psát, jestli se v průběhu dalších řad dějově zamotá a vznikne z toho překombinovaný propletenec, jak už to nejednou divácky úspěšné seriály potkalo. Jsem připravený na všechny možné varianty scenáristů. Inspirace ságou Twilight zde určitě patrná je, ale srovnání bych se vyhnul. Seriál s filmem nelze srovnávat a v měření sil by měl film vždy navrch. Upíří deníky o svoje diváky mít nouzi nebudou. 60% ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě neskutečně naplňuje. Děj nikdy nenudí, náhlé zvraty často překvapí a milostný trojúhelník nikdy nebyl tak žhavý. Ironický záporák Damon je jako zakázané ovoce, kterému nejde odolat. Po vztahové stránce by to bez něj byla jen pohádka o nekončící lásce mezi nevinnou Elenou a hodným upírem Stefanem. 5*. Oblíbené postavy: Damon. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Vlezte mi na záda, Aj lav it! Zamotané, správně romantické, naivní, drsňácký. Elena se chová nelogicky jen málokdy(kromě toho, že ta koza nechce Damona, kterej je tak sexy, že chci objímat monitor), není to jen vymletá blbka a sakra, ikdyby to mělo trvat deset serií, já si na ten sex mezi Elenou a Damonem počkam! Oblíbená postava: Damon. Postava kterou nemam ráda: Pitomá Bonnie.-------------Začala jsem čtvrtou sérii, ale už sem jí nedokoukala. Sice si Elena s Damonem konečně zaskotačili, ale scénáristická bezradnost a hlouposti dělající hlavní postavy jsou trochu moc. Možná se vrátím, hodnocení tedy prozatím nechávám stejné. ()

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro som sa povracala. Bohajeho, niečo takéto už nikdy v živote nechcem vidieť! Ani minútu!!! Meyerová aj s celou svojou Súmračnou ságou sa môže schovať v porovnaní s týmto výplachom. Zásadný rozdiel je totiž v tom, že pokiaľ Meyerová aspoň všetky tie trápne klišé poriadne roztiahne a zníži ich hustotu, Vampire Diaries mi už v pilote predostreli úplne všetky vykradnuté upírske motívy, ktoré sa v histórii tohto popkultúrneho fenoménu dajú nájsť. Nenechali na pokoji ani Brama Stokera, keď použili ním vymyslený motív, že upír nemôže vstúpiť tam, kde nebol pozvaný. A keby len upírske klišé! To by bolo týmto zvratkovým megalomanom málo! Oni tam museli drbnúť aj všetky tínedžerské klišé. Ako napr., že upír s ksichtom 30 ročného chlapa sa nanominuje na strednú školu, že nájde podobu svojej dávnej lásky v ksichte jej pravnučky, že si vyberie práve ju a ona je sladká outsiderka... a tak podobne. Bella Swanová na druhú... Jednoducho si predstavte všetky tristokrát omleté frázy, scény a "nápady", ktoré ste videli vo všetkých tínedžerských sračkách + upírskych filmoch a napchajte ich do 42 minút. Dostanete pilotný diel Vampire Diaries. Čo bude ďalej, to ani nechcem vedieť!!! ()

Galerie (2 141)

Zajímavosti (65)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama