Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 2
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (537)

juta 

všechny recenze uživatele

Dokonale sestavená skupinka všech barev a každého vyznání, se kterou si není radno zahrávat, pokud máte spadeno na jejich studovnu. S touhle partičkou bych se klidně vrátil do školy, protože je s ní neuvěřitelná sranda. Opravdu skvěle postavený seriál, který je chytrý a přitom hodně vtipný a něco jako prolejzačku z dek nebo paintballovou řežbu ve škole v jiných seriálech těžko uvidíte. A opět tu je jedna postava, která tak trochu vybočuje - tím správným směrem a to je Abed. První díl se mi moc nezamlouval, říkal jsem si, že půjde o průměrný seroš, ale dal jsem tomu šanci a vida, bylo to jako droga, kdy jsem chtěl vidět další a další díl a u znělky se mi chtělo vždycky tancovat. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou sice teprve první řadu, ale jsem si jist, že se jedná o jeden z nejgeniálnějších seriálů, kde nechybí popkulturní, rasistické (miluju Señora Changa!) i sexuální narážky. Postava Chevy Chase je neskutečně vtipná a Jeff je tak charismatická postava, že kdybych byl gay, zbalil by mne na svůj úsměv. Ale co to plácám, všechny postavy jsou skvělé. http://www.youtube.com/watch?v=j25tkxg5Vws ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po 3 častiach zatiaľ vlažných 50%. Vyslovene pruseroidne to nieje, ale kvalitného humoru pramálo. UPDATE (ďalšie 3 časti): Zdvíham o hviezdu, ale na skutočný rozbeh čakám. Stále to je len panické znásilňovanie popkultúry, pri ktorom sa sem-tam zadarí. Typov postavičky pozbierali hádam všetky charakterové klišé aké existujú. 60% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tento seriál aj ako snehová guľa, ktorú niekto pustil dole kopcom. Na začiatku nevytvára žiaden zásadný dojem. Čím sa však viac a viac blíži k záveru jazdy s názvom Prvá séria, tak naberá na obrátkach, kvalite a predovšetkým vtipnosti. Začnú sa objavovať momenty ako je Batman, Valentín, Pool v trenkách, Abedova upírská verzia, kuracie prsty, paintball. A kto tu vlastne účinkuje? To Vám najlepšie povie Pierce: „Troy, Já, Jeff, Rainman, malé prsa, stredné prsa a černé prsa.“ Na záver už len dodávam, že Britta je dokonalý príklad netuctovej tuctovky s najlepšími čelovými vráskami v brandži. ()

Haluzz 

všechny recenze uživatele

Po opětovném shlédnutí první a druhé řady zvedám na ultimátní počet, protože to, jak se v Community pracuje snad s veškerými myslitelnými typy diváctví mě uchvacuje čím dál tím víc. Nejde jen o to, že Dan Harmon "watched TV in the 80´s" což je v dnešní době asi nejčastější kvalifikace na tvůrce seriálu, ale hlavně při tom vstřebal to, JAK seriál funguje a nejenom mísení jednotlivých druhů humoru( prudce osmdesátkový Chevy Chase vs. meta-filmování) , kdy se podobně jako v animovaném Rangovi před kamerami bežně komentuje průběh a funkce příběhu v příběhu samotném, postavy o sobě mluví jako o postavách v podřadném seriálu, kde jsou veškerá klišé pečlivě zkoumána, odkazována, rozkrývána a přitom STÁLE fungují a přitom baví v klasickém sitkomovém narativu. Samotmému by mi stačily ty tuny odkazů, často přecházející v pastiš v rámci episody i celého filmového světa, ale je to to nepřekážející zapojení se všemi ostatními prvky, které tomu dávají ten nerušící výsledný feeling. ()

Galerie (2 047)

Zajímavosti (199)

  • Postava Abeda je založena na skutečné osobě jménem Abed Gheith. (Kulmon)
  • Filmy o Kickpuncherovi, ktoré majú v obľube Troy (Donald Glover) a Abed (Danny Pudi) nie sú skutočné. (nirvana91)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama