Reklama

Reklama

Sezení

  • USA The Sessions (více)
Trailer

Obsahy(1)

Od dětství ochrnutý a na plicní respirátor odkázaný básník a novinář Mark O'Brien (Hawkes) znovu a znovu překonává nepřízeň osudu. Nyní, v osmatřiceti letech, ale čelí dosud největší výzvě: touží přijít o panictví. Pomůže mu krásná terapeutka (Hunt), sympatický kněz (Macy) a jeho vlastní bezedný smysl pro optimismus a humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (147)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já si to myslel, že se tu kdejakej chytrák bude chtít vytáhnout s ňákým fakt vtipným fórem o "kriplech panicích" a že tu ti samí intelektuálové budou ohrnovat nos nad Helen Hunt, jejíž postavu by ve skutečnosti vyměnili i za sůl, až se padesátka jen maličko přiblíží. Jsem převapenej; asi jako tím, že je šest večer a venku se stmívá. Dávám od vás ruce pryč a psát, kam bych je položil, je myslím zbytečný. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

I když je snímek někdy vtipný, někdy dojemný a místy plný očekávání, tak mě mrzelo, že na konci jsem nic necítila, žádné dojetí nad smrtí hlavní postavy a to mě mrzelo, jelikož mi Mark O'Brien přišel navzdory svému postižení jako psychicky silná postava plná kreativních myšlenek. Helen Hunt ukázala, že se za své tělo nestydí a já před ní smekám. Zajímaví film, možná v budoucnu hodnocení změním, ale prozatím zůstanu na zlatém středu. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

V rámci mezí celkem slušný film, co se snaží vytěžit co nejvíce na touze těžce handicapovaného člověka užít si trošku srandy. Problém je v tom, že v The Sessions nejde o nic jiného než o snahu handicapovaného Johna Hawkese mít sex s Hele Hunt, která je po většinu filmu naprosto nahá. Co si budeme povídat, už jí prostě není 20, takže zas tak úžasné pokoukáníčko to není, ale z její strany to chtělo hodně odvahy v něčem takovém hrát. Plusem je, že příběh nekončí happyendem. Průměrný film, který se snaží využít teskného příběhu. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem byla zastáncem cenzurované nahoty zejména u žen po padesátce. Nikoli, že by to bylo příliš pobuřující, nahota je fajn..ale když vám i relativně uznávané a celkem majetné hollywoodské herečky ukazují, jak ani ten botox nepomáhá a gravitace úspěšně zničila to, čím jste se až do čtyřicítky pyšně prsily na nuda plážích, moc optimismu vám to nepřidá. Je sice pravda, že fyzicky je na tom mnoho padesátek tragicky hůř a ve filmech by se mohly oproti Helen Hunt ukazovat snad jen pro ukojení hodně vyšinutých perverzáků, nicméně i tak na Vás z toho filmu dýchne neúprosný zub času. Dobrá zpráva je, že kriplům je to celkem jedno. Druhá dobrá zpráva je, že narazíte-li na kripla panice, stanete se díky své povadlé nahotě dokonce femme fatale. Třetí dobrá zpráva je, že tento příběh se odehrál a tedy je naděje, že láska není tak povrchní jako naše mediálně, výchovou a předsudky vymytá mysl a je schopna se proklubat nehledě na pokročilý věk i přes očividná fyzická omezení. Lehce smutný, dojemný, ale v každém směru milý a vtipný milostný příběh. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Všudypřítomný nadhled dělá z tohoto ve své podstatě hutného dramatu příjemnou a zamyšleníhodnou podívanou, v níž naprosto dominuje fyzické herectví Johna Hawkese. Důležitý pohled na vnímání světa očima postiženého člověka, který by měl rád stejné životní cíle, zažil všechny slasti bytí a alespoň chvilku měl přístup k benefitům jako kdokoliv jiný. Helen Hunt je sice odvážná ve smyslu nahoty, na druhou stranu má prakticky jen jednu skutečně dramatickou a procítěnou scénu, tudíž oscarovou nominaci pouze za "zdravou sexualitu" nechápu. Dobře napsané dialogy, zajímavá perspektiva a neméně chytlavý příběh. Rozhodně nadstandard. 7/10! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Herec John Hawkes musel mít pod zády polštář, aby páteř vypadala klenutá a zakřivená. (chelseaman22)

Reklama

Reklama