Reklama

Reklama

Sezení

  • USA The Sessions (více)
Trailer

Obsahy(1)

Od dětství ochrnutý a na plicní respirátor odkázaný básník a novinář Mark O'Brien (Hawkes) znovu a znovu překonává nepřízeň osudu. Nyní, v osmatřiceti letech, ale čelí dosud největší výzvě: touží přijít o panictví. Pomůže mu krásná terapeutka (Hunt), sympatický kněz (Macy) a jeho vlastní bezedný smysl pro optimismus a humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (147)

Fr 

všechny recenze uživatele

NECH MĚ SE TĚ DOTKNOUT SVÝMI SLOVY. NEBOŤ MOJE RUCE, LEHKÉ A NADNÁŠEJÍCÍ SE JAKO CIHLY IGNORUJÍ MÁ PŘÁNÍ A TVRDOHLAVĚ ODMÍTAJÍ VYKONÁVAT MÉ NEJTIŠŠÍ TOUHY...... /// Další borec na krypl káře? Smysl pro humor by tady byl, ale jemu de spíš vo to píchání…. (tož, taky to potřebujou)! Cvičení vnímání těla (tak takhle se tomu dneska říká… to u nás…)… prostě film vo šukání. Ale žádná uchylárna! Jen citlivej příběh, jak multifunkční univerzální žena učí chlápka, co se musí myslí i podrbat, emociální a fyzický lásce. Tohle musí dohnat k slzám víc lidí než jen mě! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neznám Marka O'Brieana ani jeho články: "O schůzkách se sexuální náhradnicí.". 2.) Bobr Helen Hunt(ten ksicht už fakt nic moc). 3.) 30 let jsem neviděl ptáka (svýho). 4.) Thx za titule ,,exitus“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

když si odmyslíme sex kterému se tam dalo přehršle prostoru (ale jak natočit celovečerní film s chlapem který je totální ležák) má ten film hloubku.pro ty kteří nepochopili jak se asi cítí člověk který se nemůže poškrábat ani na nose.Všechno je v závěrečné básni.Není to kasovní trhák.Ale má cíl.Což se povedlo pokud se aspoň na minutu zamyslíte nad tím jak mohl tehdy pětiletý kluk být tak potrestán a jak se s tím on a okolí muselo naučit žít. V reálu by to asi taková romantika nebyla. ()

Reklama

spitr 

všechny recenze uživatele

V roce 1996, Jessica Yu zrežírovala krátkometrážní dokument (nominace na Oskara) s názvem "Dechová lekce: Život a dílo Marka O'Briena". Pan O'Brien byl básník a novinář, který v šesti letech onemocněl obrnou a stal se téměř úplně ochrnutým, po zbytek života byl uvězněn v železné plíci, vyjímaje 3-4hodin denně. Režisér Ben Lewin přijal určitou část příběhu O'Briena a vpravil ji do tohoto intimního filmu, který zkoumá výzvy, kterým musí čelit osoby se zdravotním postižením, pokud chtějí vést sexuální život. O'Brien spolupracoval s Cheryl Cohen Greene, která mu pomáhala překonat svůj strach a úzkost. Mimochodem, Cheryl stále funguje jako náhradník i v současnosti, ve svých 68 letech. // I believe in a God with a sense of humor. I would find it absolutely intolerable not to be to able blame someone for all this. // ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Z času na čas sa objaví snímok o hendikepovaných, kde sa tvorcovia snažia zobraziť ich obyčajné túžby, pre väčšinu ľahko splniteľné. V tomto prípade je to podobné, na základe pravdivých udalostí sa film snaží dostať o panictvo muža stredného veku. Navzdory niekedy zbytočnej popisnosti ide o milú záležitosť, hoci mám pocit, že sa dalo z látky vyťažiť viacej. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já si to myslel, že se tu kdejakej chytrák bude chtít vytáhnout s ňákým fakt vtipným fórem o "kriplech panicích" a že tu ti samí intelektuálové budou ohrnovat nos nad Helen Hunt, jejíž postavu by ve skutečnosti vyměnili i za sůl, až se padesátka jen maličko přiblíží. Jsem převapenej; asi jako tím, že je šest večer a venku se stmívá. Dávám od vás ruce pryč a psát, kam bych je položil, je myslím zbytečný. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Herec John Hawkes musel mít pod zády polštář, aby páteř vypadala klenutá a zakřivená. (chelseaman22)

Reklama

Reklama