Reklama

Reklama

Ve filmu Nezapomeň na mě hraje Robert Pattinson rebelujícího mladíka, jenž se zamiluje do dívky v podání Emilie de Ravin (např. seriál Ztraceni). Jejich nečekaná láska musí projít silnou zkouškou způsobenou tragédií v obou rodinách. Role otců ztvárnili James Bond Pierce Brosnan a oscarový Chris Cooper. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (929)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je tam dost dobrých herců na to, aby člověk nevnímal jaká je to přehnaná, ubulená chcojka. Robert Pattinson je tam tak strašně rozervanej a citlivej, že to bylo chvílema až k smíchu, jenže to nezahrál vůbec špatně. A ten debilní konec, kde asi 5 minut hrajou smutný klavíry mi hodně otrávil dojem z tohoto jinak neurážejícího filmu. Na noc s přítelkyní ideální volba. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice nečekané překvapení. Bylo trochu zvláštní vidět Pattinsona v jiném filmu než ze Twilight ságy. Mně osobně dokázal, že hrát umí. A dokázal mi ještě jedno - sága Twilight není špatná kvůli hercům (Dakota Fanning a Kristen Stewart jsou jedny z nejtalentovanějších hereček, Robert Pattinson mi to předvedl zde a Taylor Lautner? Koukněte na Na sv. Valentýna), ale protože to prostě srajda je. Nezapomeň na mě je horská dráha emocí, která však není ani chvíli na dně - vlastně jsem se přistihl jen párkrát kdy se mnou dění na obrazovce nic nedělalo. Úvod, hádka s otcem, hod hasičským přístrojem i závěr. Alespoň jedna z těchto čtyř scén s každým pohne, se mnou pohly všechny. Zejména úvod a závěr, u kterých jsem měl co dělat, aby mi "něco nespadlo do oka". Aby podobné scény fungovaly, chce to výborné herce, režii, kameru a hudbu. Vše je splněno do puntíku, především vyhrocená scéna v otcově pracovně při výměně názorů, nebo přesvědčivě vyobrazený vztah mezi hlavní postavou a její mladší sestrou. Nezapomeň na mě má všechno, co by romantický film dneška mít měl. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku mě předně dostaly bezchybné výkony VŠECH herců. Pattinson a Ravin odehráli svůj part s nadmírou realističnosti, Cooper s Brosnanem - na to je škoda slov, ale překvapivě dobré byly i všechny ostatní postavy, což se zas tak často nestává. Nesklouzávají totiž do jednorozměrných figurek, ale hlavně jak se blíží konec, stávají se komplexnější a plastičtější. Tu jednu hvězdu do plného počtu má na svědomí pár náznaků romantických klišé, obzvlášť to se sázkou je jak z teen komedie pochybných kvalit. Spolehlivě to ovšem vyvažuje konec. Ten je v rámci žánru, ale i toho, co divák při sledování cítí a očekává, moc pěkná rána po hlavě. Posledních cirka pět minut má takovou sílu, jako jsem už dlouho u filmu nevnímala. Bez toho konce by se REMEMBER ME těžko vyšvihlo nad průměr, ale takhle se stává jedním z nejzajímavějších dramat poslední doby. PS: A Pattinson umí hrát, ne že ne! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Žiadna povrchná dráma ale intenzívna dramatická sonda života pár ľudí, v ktorej ide viac ako len o mnohými očakávanú romantiku. I keď v nej zopár vecí vyznieva jemne vykonštruovaným dojmom a dej sa až na výnimky uberá v očakávaných stopách, na pôsobivosti jej to výrazne neuberá. Osobitnou kapitolou je sám Robert Pattinson, ktorého prejav ušiel od Edwardovho istý kus cesty a s Emilie de Ravin tvoria sympaticky neopozeraný herecký pár. Uzavretie príbehu na prvý pohľad vyznieva prvoplávanovo šokujúcim dojmom ale nemyslím, že je tomu celkom tak. Aj keď si ho musím ešte sám nechať prejsť hlavou. 85% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak po dlhej dobe som sa na to mrkol aj ja. Pattinson pre mňa nie je herec, ktorý by mi bol nejako sympatický, ale v tomto filme to zahral tak kvalitne, až splynul s davom a po čase som ani nevedel, že sa jedna o herca, ktorého moc nemusím. Čo sa týka filmu, tak celý film je jednoduchý, plochý ale celkom fajn zrežírovaný. Skratka taký prirodzene plynúci tváriaci sa film, ktorý mňa síce nenudil, ale mohol zaujať ešte viac. Celý film sa vlastne motá okolo toho istého a okolo rovnakých postáv, ale s toho ničoho vlastne nemohlo byť viac (ale podaril sa aj tak fajn kúsok). Koniec za to poriadne - nečakane - šokujúco prekvapil. 75% - 4* ()

Galerie (99)

Zajímavosti (12)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 16 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ally (Emilie de Ravin) pri telefonáte s Tylerom (Robert Pattinson) ohľadom rande hovorí, aby sa stretli o 8:15. Je pravdepodobné, že ide o narážku na postavu Claire Littleton zo seriálu Nezvestní (od r. 2004), ktorú stvárnila práve Emilie de Ravin. Postava Claire totiž bola na palube letu Oceanic 815, ktorý sa v seriáli zrútil. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama