Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

rockstorm 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie pro chvilku odpočinku, kdy chce člověk vypnout a trochu nenáročně se pobavit. Končí to samozřejmě happyendem jako všechny tyhle romantiky, liší se to vždy akorát v cestě, kterou se ti dva k tomu doberou. Někdy ta cesta pobaví víc, někdy méně. Tohle bylo celkem fajn a plus tam byly krásné záběry Irska. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Amy Adams a mám ráda Matthewa Goodea. Oba byli dobří, tam to začíná a i končí. Popisek žánrů vystihuje co to je za film, kompletně. Všechno co člověka napadne potom co si přečte obsah, se taky stane. V ději není nic překvapivého, stejně tak ani postavy ničím nepřekvapí, jsou přesně tak strojeně stereotypně vykreslené, jak by jeden mohl čekat. Raději se nad dějem nezamýšlet, protože jinak by se člověk mohl naštvat, třeba nad nesmyslným chováním Declana...SPOILER ? (Pokud je vůbec možné zdě něco nazývat spoilerem. )Jak by proboha mohl získat sympatie k někomu, jako je Anna ? Je to oddychovka, na vypnutí mozku, prostředí je hezké, herci to zahráli, asi by se dalo říci "jak měli". Jednou mi to rozhodně stačilo, ale vidět se to dalo. Slabé 2 hvězdičkx. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Velkým kladem snímku je, že by s z něj dal sestříhat moc hezký kalendář s přírodními krásami Irska. A co dál? Dál už nic! Film o setkání dvou vzájemně si nesympatických lidí nemusí být vždycky jen blbost. Jak se říká: "Láska nehněvaná, není milovaná". Jenomže to by musel scénárista trochu rozhýbat mozek a ne jenom vzpomínat, jaké romantické komedie na tohle téma viděl a co by z nich mohl ukrást. ____ Hlavní dvojice je na facku, jejich nevraživost je až protivně vykalkulovaná. Oba by potřebovali návštěvu dobrého psychologa a v reálném životě by měli mít zakázáno se k sobě jen přiblížit. Protože potomek takové dvojice by dokázal rozpoutat třetí světovou. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Už jsem se docela smířil s faktem, že romantické komedie neustále ohrávají stejná klišé a šablony. Lze to i pochopit, protože co nového ještě vymyslet, pokud se nechceme pouštět do nějakých extrémů a ohavností. Takže zajetý scénař, neoriginální příběh, ale především tuctový přístup bych ještě snesl. Navíc opravdu krásné irské exteriéry a velmi sympatická hlavní dvojice. ALE co nesnesu je, že v první polovině filmu, jsem se už těšil na konec, protože to byla tak hrozná nuda, že to už jsem dlouho ve svém oblíbeném žánru nezažil. Navíc v první polovině je "irskost" vykreslená tak, že tam nikdo nemá IQ nad 100, nemá vychování a je absolutně přízemní, což mne poměrně dosti mrzí. Druhá polovina nabírá pak mnohem větších obrátek a poukazuje na potenciál jak samotného filmu, tak především hlavní dvojice. Film se u mne láme zvracecí scénou a scéna s autobusem je naopak asi tou necitlivější a nejsympatičtější. Celkově jsou to i tak 4, tedy 7/10, ale mohlo to být ještě lepší a hodnocení zvedla druhá projekce. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne môj najobľúbenejší romantický film. Žiadna prehnaná dráma, pekná šablóna o tom, ako pekná žena ku šťastiu prišla, krásne prostredie Írska, fešácka hlavná hrdinka. Rola Anny bola pre Amy Adams ako stvorená. Neskutočne sympatická dvojica, krásne Írsko, pomalé zbližovanie hlavných postáv ma jednoducho dostalo. Od prvej chvíle ma film upútal a udržal na stoličke až do konca. Severská krajina robí z tejto komédie niečo viac, oproti iným podobne ladeným snímkam, odohrávajúcich sa prevažne v interiéroch Amerických budov, kancelárií, alebo mrakodrapov. A preto sa na tento film môžem pozerať koľkokrát chcem a nikdy sa mi nezovšednie. Rozprávkový príbeh o tom, ako sa človek veľakrát zle rozhodne, pretože nežil naplno a o tom, že na každého niekde čaká láska. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objeví 44letá láhev whisky Jameson. Problém je, že má na obalu čárový kód, který se v té době ještě nepoužíval. (Dr Lizal)
  • Filmovalo se v Dublinu. (M.B)

Reklama

Reklama