Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne môj najobľúbenejší romantický film. Žiadna prehnaná dráma, pekná šablóna o tom, ako pekná žena ku šťastiu prišla, krásne prostredie Írska, fešácka hlavná hrdinka. Rola Anny bola pre Amy Adams ako stvorená. Neskutočne sympatická dvojica, krásne Írsko, pomalé zbližovanie hlavných postáv ma jednoducho dostalo. Od prvej chvíle ma film upútal a udržal na stoličke až do konca. Severská krajina robí z tejto komédie niečo viac, oproti iným podobne ladeným snímkam, odohrávajúcich sa prevažne v interiéroch Amerických budov, kancelárií, alebo mrakodrapov. A preto sa na tento film môžem pozerať koľkokrát chcem a nikdy sa mi nezovšednie. Rozprávkový príbeh o tom, ako sa človek veľakrát zle rozhodne, pretože nežil naplno a o tom, že na každého niekde čaká láska. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Irsko a Amy Adams - to nemůže zklamat, říkala jsem si před filmem A taky že ne. Navíc ten Ir je fakt sympaťák a s někým takovým si umím představit život. Přestupný rok je romantická komedie, která vám dá přesně to, co od ní čekáte. Zejména ta irská příroda je prostě krásná. A pak se mi líbila ta scéna, kdy si Amy prohlíží prsten a všechno jí to dojde. A ten požár. A jak jdou na hrad u nádraží. A jak nabíjí telefon v Declanově hotelu. No, zkrátka je tu celá řada scén, které mi uvízly v paměti. ()

Reklama

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Irsko, nádherný Irsko, obhroublej týpek, prdlá ženská, potrhlej trip... Do filmu jsem nešla s tím, že mi změní život, ale s tím, že jsem chtěla vidět něco z toho nádhernýho Irska. S nulovým očekáváním jsem začala sledovat a nakonec musím říct, že jsem se velmi příjemně pobavila. Je to něco úplně jiného oproti těm rom-kom dnes, kdy je to naprané sexem a vulgarismy. Ne že bych byla prudérní, ale tohle je ten typ filmu, že když na něj kouknete s babičkou, nebudete se muset červenat za televizním programem cpouce se chipsama. Moc povedený příběh s kulisami prostě božského Irska a parádním koncem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nafoukaná fiflena z velkého města se vydává do irského Dublinu aby požádala o ruku svého nezajímavého přítele a po cestě potká buranského cynika, který jí doprovází a zcela neočekávaně obrátí vzhůru nohama její rozhodnutí o svatbě. Naprosto standardní ničím překvapivá a hlavně neskutečně naivní a kýčovitá pohádka, která však dokáže zaujmout a to díky nádhernému prostředí irských vesniček a sympatickému -míněna je samozřejmě hlavní herecká dvojice- hereckému obsazení, kterému sice neuvěříte ani nos mezi očima ale příjemně se na něj kouká. Škoda, že film neskončil o deset minut dříve, působil by mnohem příjemněji a uvěřitelněji. Ale co, po celou dobu to je kýč, tak i konec tomu musel odpovídat. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

2Bobule po Irsku... neboli další americký pokus dělat si legraci z cizí kultury, aniž by měl kdokoliv páru, o čem mluví, píše, točí... a vlastně i hraje. Nízkotučný příběh by nevadil, pokud by dával trochu smysl a neobsahoval nulový (nada, nic!) počet vtipných situací a měl alespoň trochu tempo. Přestupný rok je nuda k zbláznění, v jejíž polovině jsem si představoval, že se za jednou z chaloupek vyloupne Jay a Tichej Bob a všechny (kromě ústředního páru) během půlminutového slow-motionu vystřílí. Jediným záchranným lanem je fakt, že se Přestupný rok na rozdíl od českého folklórního sequelo-shitu může spolehnout na obří kukadla nejroztomilejší herečky Hollywoodu a nečekaně zmužnělého Watchmena. Jinak by to bylo na kinedryl. 3/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Irská tradice, která dovoluje ženám požádat muže 29. února o ruku, skutečně existuje. (sluppka)
  • Herec Matthew Goode, představitel Declana, přiznal že během natáčení létal na víkendy domů do Londýna. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama