Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Už jsem se docela smířil s faktem, že romantické komedie neustále ohrávají stejná klišé a šablony. Lze to i pochopit, protože co nového ještě vymyslet, pokud se nechceme pouštět do nějakých extrémů a ohavností. Takže zajetý scénař, neoriginální příběh, ale především tuctový přístup bych ještě snesl. Navíc opravdu krásné irské exteriéry a velmi sympatická hlavní dvojice. ALE co nesnesu je, že v první polovině filmu, jsem se už těšil na konec, protože to byla tak hrozná nuda, že to už jsem dlouho ve svém oblíbeném žánru nezažil. Navíc v první polovině je "irskost" vykreslená tak, že tam nikdo nemá IQ nad 100, nemá vychování a je absolutně přízemní, což mne poměrně dosti mrzí. Druhá polovina nabírá pak mnohem větších obrátek a poukazuje na potenciál jak samotného filmu, tak především hlavní dvojice. Film se u mne láme zvracecí scénou a scéna s autobusem je naopak asi tou necitlivější a nejsympatičtější. Celkově jsou to i tak 4, tedy 7/10, ale mohlo to být ještě lepší a hodnocení zvedla druhá projekce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vvykrádačka Sweet Home Alabama, ktorý je vykrádačkou ďalších starších a kvalitnejších romkomov. Máme tu tie najotrepanejšie klišé, aké si dokážete predstaviť, lacný exotizmus (chudáci Íri a kardiochirurgovia) a extrémne predvídateľný dej nielen ako celok, ale aj pri jednotlivých sekvenciách. Tí vysokoškolsky vzdelaní a z mesta sú vychytralí hajzlíci, tí z vidieka zase bezvýhradne správni. Film som si pozrel čisto kvôli Amy Adams a vedel som našťastie vopred, do čoho idem. Adams má nesmierne šťastie, že sa dokázala vekom z takýchto schematických úloh pohodlne vymaniť a prejsť do o dve poschodia vyššej ligy. Sledovať Prestupný rok týždeň po Ostrých objektoch je zážitok iba ťažko popísateľný slovami. Toto natočil režisér Hillary a Jackie, smutný to koniec jedného veľkého talentu. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná pohodovka, postavená na protikladech, které se přitahují, vzájemně ovlivňují a samozřejmě neustále škorpí a dohadují. Rozpaluje ji stále šmrncovnější Amy Adams, chladí svěží irská krajina plná hor, kamených zídek, jezer, starých hradů a deště, a i když se tu najde několik scén, které opravdu rozesmály (postarala se o ně především Amy jako kouzelně bezradná smolařka), i okamžiky, které opravdu dojaly, celkem vzato je to milý, příjemně plynoucí snímek, který netlačí na pilu ani pokud jde o humor ani pokud jde o romantiku. Možná by se mi líbilo, kdyby to všechno pro osvěžení tématu dopadlo trochu jinak, ale v tomto případě nemám námitek ani proti dokonalé romantice v záři zapadajícího slunce. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s jasně nalajnovaným příběhem, může překvapit jen tou vatou okolo. Třeba skvělými dialogy, humorem... . Nic takového se v tomto případě nestalo. Jde o průměrný film, který by mohl posloužit maximálně jako jedna z epizod Rozamundy Pilcher. Jedna přidaná hodnota tady ale je. Irská krajina. PS: asi je to blbost...ale český dabing byl otřesný. Stránského hlas...to byla ultrašpatná volba. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást hodnocením, zahodte předsudky a užijete si to. Nevadí, že je to do písmene splněná šablona, když je to místy opravdu roztomile zábavné - přičtěte k tomu prohlídku pohádkovým Irskem a rozhodně z toho nevychází nic podprůměrného. Jen šarm toho drzého Ira sahal do takových výšek, že já osobně bych jej nejspíš umlátila Vuittonem. Scenérie a krajina Irska tak nějak zastínily příběh, ale přesto, chemie mezi hlavními hrdiny fungovala a já se dobře bavila. Kdo hledá víc, nenajde. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Jeden ze starších mužů v hospodě říká, že poslední vlak odjel z Dingle v roce 1987. Ve skutečnosti odjel poslední vlak z Dingle v roce 1953 na úzkorozchodné trati směrem do Tralee. (Dr Lizal)
  • Irská tradice, která dovoluje ženám požádat muže 29. února o ruku, skutečně existuje. (sluppka)

Reklama

Reklama