Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem jsem neměl nejmenší problém. Díky sympatickému páru, nádherným irským exteriérům a perfektně vybrané hudbě bylo stále co sledovat, příběh, který mi podle distributorského textu na obalu DVD zaváněl tuctovou romantikou, byl nakonec nečekaně vtipný, citlivý, poutavý a několikrát i překvapivě se vyvíjející (opravdu jsem si nebyl jistý, jak všechno může dopadnout, ačkoliv jsem to tušil). Prostě jeden z nejoddychovějších snímků poslední doby. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Dalsi schematicky scenar, dalsi sablonovite postavy, dalsi sladarna. Prestupny rok nenabizi nic, co byste nevideli uz nekde jinde. Muz a zena. Nenavidí se. Postupne se sblizuji. Zamiluji se. To vse by se dalo shrnout do peti minut, zde kvuli sve drahe polovicce budou muset panove vytrpet hodinu a tri ctvrte. Tahle romanticka komedie ale ma to stesti, ze se odehrava v Irsku. Priroda a zabery po okoli jsou nadherne a potesi nejedno divacke oko. Zaroven maji oba herci mozna priserne role (predevsim chudinka Amy Adams – ja mela celou dobu chut omlatit ji podpatky o hlavu), zato jsou ale pohledni a celkem zabavni. Matthew Goode si po svem utilitaristickem Ozymandiovi z Watchmenu strihl drsneho Ira se sexy strnistem. Nejaka ta chemie mezi postavami funguje, bohuzel ke konci zacne dej opakovat na stribrnem platne uz stokrat vyrcene a ta muznejsi cast publika usina. Skoda. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Ja som sa bavila, je to jedna z tých starých dobrých romantických komédií. Ona a on, hádky, hádky, hádky, bozk, hádky, hádky, hádky, láska. Mne sa takéto páči. Je to otrepané, ale medzi tými novými romanťákmi, ktoré smerujú ku všetkému možnému len nie k romantike to vyniká. Ak by som si mala vybrať tak je to určite jedna z tých komédií, ktré stojí za to pozrieť. pre mňa 75% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Moje obrovská slabost pro filmy z Irska se opět prohloubila. A pak to může být třeba to největší klišé, ale padaj stromy a nebe se usmívá, ikdyž prší. V mých očích láska jako trám. Minimálně tři scény, kdy mi slzely oči a minimálně dvě scény, kdy jsem se nemohla přestat chechtat. Znám jen málo romantických filmů, kdy nastane taková atmosféra. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Za zoufale nevtipnou a nudnou první polovinu bych vraždil. Ta druhá totiž na humor kašle a hraje na emoce, v čemž je kupodivu docela fajn. Rozpačitý dojem z filmu to už ale nezachrání a zbyde jen pocit, že kdyby se Amy s Matthewem ocitli v něčem lepším, nemuseli svůj párový potenciál takhle propálit. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Herec Matthew Goode, představitel Declana, přiznal že během natáčení létal na víkendy domů do Londýna. (Dr Lizal)
  • Jeden ze starších mužů v hospodě říká, že poslední vlak odjel z Dingle v roce 1987. Ve skutečnosti odjel poslední vlak z Dingle v roce 1953 na úzkorozchodné trati směrem do Tralee. (Dr Lizal)
  • Filmovalo se v Dublinu. (M.B)

Reklama

Reklama