Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

misterz 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach vydarená romantická komédia, ktorá ešte k tomu ako bonus ponúka aj prenádherné prírodné zábery a scenérie. To najcennejšie na filme je však to, ako dokonale dokáže diváka kultúrne vtiahnuť, nasýtiť jedinečnou írskou atmosférou a láskavým humorom aj zabaviť. Sympatickí herci, sympatický dej, u mňa spokojnosť. 75/100 ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást hodnocením, zahodte předsudky a užijete si to. Nevadí, že je to do písmene splněná šablona, když je to místy opravdu roztomile zábavné - přičtěte k tomu prohlídku pohádkovým Irskem a rozhodně z toho nevychází nic podprůměrného. Jen šarm toho drzého Ira sahal do takových výšek, že já osobně bych jej nejspíš umlátila Vuittonem. Scenérie a krajina Irska tak nějak zastínily příběh, ale přesto, chemie mezi hlavními hrdiny fungovala a já se dobře bavila. Kdo hledá víc, nenajde. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná romantická road movie, kde slečna chvátá za svým vyvoleným, aby zjistila, že toho pravého už našla. Kupa klišé a scény, které jste již mnohokrát viděli v jiných průměrných filmech podobného ražení. Jediné, co činí tento kousek originálním, jsou patrně lokace natáčení. A jelikož Irsko a Skotská vysočina jsou má CPU záležitost, alespoň něčím se trefili do mého šálku čaje. Tedy i přes veškerý ten patos je to docela fajn odpočinková záležitost. 60% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Mě se film prostě líbil...Možná to bylo tím, že jsem neočekávala žádný úžasný příběh a komplikované drama na několika úrovních. Jen obyčejnou romantickou komedii. A tu jsem dostala a užívala jsem si její sledování...Do této doby jsem Matthew Gooda nikde nezaznamenala, i když jsem zjistila, že už v několika filmech jsem ho viděla, ale bez povšimnutí. Nyní konečně upoutal mou pozornost a doufám, že ho uvidím ještě ve spoustě filmech. Jinak Amy Adams už je prostě herečka, která si mě získala v řadě filmů (např. Pochyby, Julie a Julia, Jarní úklid s.r.o....atd). ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tuctová romantická komedie, o holce, která má s někým vztah, pak někam jede sama, potká někoho jiného, nemůže ho vystát, něco spolu zažijou a najednou se jí začne líbit. Co se na téhle šabloně dá vylepšit? Obsadit pěknou herečku, natočit to trochu dobrodružným stylem, aby se něco (aspoň trochu zábavného) dělo, tak aby divák neměl důvod hlídat na hodinkách zbývající čas do konce, a nenatahovat délku přes 2 hodiny. Což se víceméně povedlo. I když jde o průměr, a zítra nebudu mít ponětí, o čem Přestupný rok byl, neotrávil mě a řekl bych, že minimálně na Louiho nezapomenu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Irská tradice, která dovoluje ženám požádat muže 29. února o ruku, skutečně existuje. (sluppka)
  • Jeden ze starších mužů v hospodě říká, že poslední vlak odjel z Dingle v roce 1987. Ve skutečnosti odjel poslední vlak z Dingle v roce 1953 na úzkorozchodné trati směrem do Tralee. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama