Reklama

Reklama

Svět sedmnáctileté Veroniky "Ronnie" Millerové se po rozvodu rodičů otřese v samotných základech. Ronnie zůstává s matkou v rodném New Yorku, otec se rozhodne odstěhovat do malého městečka v Georgii. Je profesionálním klavíristou a svůj nový život na venkově zasvětil snaze vytvořit umělecké dílo, které by bylo ozdobou místního kostela. Ronnie se i po třech letech od rozvodu svých rodičů cítí zraněná a podvedená, a tak se její matka rozhodne, že bude v nejlepším zájmu všech zúčastněných, když Veronika stráví léto se svým otcem. Ten se snaží znovu si vybudovat láskyplný vztah se svou dcerou, ale najít cestu k mladé rebelce není jednoduché. A tak vsadí na jedinou věc, která je spojuje, na hudbu. Během pobytu u otce se dívce dramaticky změní život - zamiluje se do Willa a dozvídá se, že otec je smrtelně nemocný... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (220)

MiaMoonlight 

všechny recenze uživatele

Jak nemám ráda Miley Cyrus, tak tenhle film si mě naprosto získal i přes její podivnou tvářičku a odporné xichty. Kupodivu nejen teen komedie o zamilovaném létě, ale má to opravdu silný, ač předvídatelný příběh. Nekonec to nebyla ztráta času, jak sem si myslela, díky za to, on toho tu jsou jiné propadáky. Opravdu nechápu, co na tom kdo vidí za odpad... ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Autor knižní předlohy Nicolas Sparks je zdatný pokračovatel tradice červené knihovny. Sparksova obliba spočívá v autorově schopnosti recyklovat a inovovat romantickou veteš natolik citlivě, že se výsledek často blíží serióznímu melodramatu. Nejlépe se zatím podařilo filmově zprostředkovat Sparksovy schopnosti Nicku Cassavetesovi v Notebooku. V Poslední písni výše zmíněná romantická veteš až příliš vystrkuje růžky a příliš bezohledně ždímá emoce. Je škoda, že větší prostor nedostala postava sexy opotřebovaného taťky Grega Kinneara. Naopak dětská rádoby hvězda Miley Cyrus je snad tou největší slabinou filmu. Přestože si Miley Cyrus stále užívá doznívající status dětské hvězdy, její lolitkovsky dráždivé půvaby věkem zhrubly a o to citelněji vyniká absence hereckého talentu. ()

Reklama

Riley 

všechny recenze uživatele

OMG jedno klišé za druhým. Den první: Will polije Ronnie milk shakem. Den druhý: Ronnie Willa k smrti nenávidí. Den třetí: Ronnie s Willem spolu z neznámého důvodu chodí. Stále den třetí: Ronnie se s Willem rozchází. Stále den třetí: Ronnie Willovi odpouští. Den čtvrtý: Ronnie a Will rovná se velká světová láska. Den pátý: Ronnie se z Willem opět rozchází. Stále den pátý: I LOVE YOU. Den šestý: rozchod. Den sedmý: Happy end. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

K Miley Cyrus mám neutrální vztah, nejsem tak zatížen zakořeněnou averzí vůči mladičké zpěvačce, takže mohu prohlásit, že přestože Poslední píseň není vlastně ničím originální, tak jde o povedenou kombinaci romantiky a dramatu, u níž fungují obě roviny, tak jak mají. Herecké výkony nejsou vůbec špatné, Greg Kinnear je skvělý, Liam Hemsworth sympatický a Miley se snaží a docela jí to vychází. Vcelku milá záležitost. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Posledná pieseň je filmom, ktorý vo mne vyvolal veľké pozitívne prekvapenie. Veci, v ktorých predtým hrala Miley Cyrus boli dosť komerčného rázu a veľmi som ich nemusel, ale sem tam niečo dobre zaspievala a nemal som z tejto stránky obavy. Toto bolo však z iného súdka. Rodinná dráma so silnými momentmi. Veľa filmov je takých, že väčšinu ľudí dojmú, ja dokážem zostať chladný, ale tu naopak som sa veľmi dojal, slzy sa mi tlačili do očí. Smútok malého chlapca nad svojím otcom, ktorého miloval, ale stratil ho, bol jeden z najsilnejších momentov, ktoré som pri sledovaní filmov, seriálov, či programov prežil. Ďalšia rovina filmu bola skôr romantického charakteru, ale bola to svojská láska, nebola vôbec ako z mojich snov, ale to ani nemôže byť každá, napriek tomu, že sa to odohrávalo pre mňa na krásnom mieste pri pláži a mierne od civilizácie. Miley tu nebola najkrajšia, ale aj tak bola ozaj krásna, nestvárňovala ľudskú povahu mne blízku, ale bola svojská a typická pre mnohé dospievajúce dievčatá. Príbeh o neželaných prázdninách, o nude, ale momentoch, ktoré to zrazu celé zmenia mi boli vlastné. Film prebehol krásne, no najviac mi srdce pookrialo pri ústrednej piesni od Miley k filmu. Tá predčila všetku jej doterajšiu tvorbu a ktovie, či toto niekedy prekoná. Bolo to ako z mojej duše, nádherne precítené. Dodnes patrí k mojim najobľúbenejším piesňam a aj film sa zaradil medzi to najkrajšie, čo som si prežil. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Je to vůbec poprvé, co se spisovatel Nicholas Sparks rozhodl podílet na tvorbě scénáře filmové adaptace svého románu. (Karlos80)
  • Liam Hemsworth mal obavy, že ako hráč plážového volejbalu nepresvedčí, pretože tomuto športu sa nikdy nevenoval. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama