Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

Fr 

všechny recenze uživatele

PROČ BY NĚKDO MOHL CHTÍT UTÉCT OD JULI BAKEROVÉ..... /// Dva pohledy na jedno přátelství, které vlastně ani přátelstvím není, ale stejně přeroste v lásku, která vlastně ani nejdřív láskou není. Ano, je to milé vyprávění ze života, příjemná dětská (?) romantika pro mladší, starší a pokročilé. Citlivě se dotýká věcí jako je první láska, rodina, mentální postižení a o všem sympaticky dětsky (puberťácky) vypráví. Bez sprostých slov, bez sexu, dokonce i bez pusy (pusa od slova pusinkovat). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neustále otrhávám ostny z kaktusu, abych zjistil, jestli mě má ,,verbal“ rád. 2.) Chtěl bych vidět sežrat hada vejce (bohužel ho nevyblije...). 3.) Moc bych chtěl(a) někoho sbalit a nevím jak na to. 4.) Zjistím, že Platan není jen pivo. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner se mi trefil do noty a po dlouhé době romantický film, který mě zahřál u srdce. Jde o to, že příběh je na přeskáčku vyprávěn z pohledu dvou dětí a díky tomuto se zde nachází mnoho překvapivých momentů, jak určitou situaci každá postava vnímá, nebo jak zkreslený pohled má... když se k tomu přidají úderné dialogy, skvělé herecké obsazení a příjemné prostředí a atmosféra, tak pohodová podívaná je na světě. Tento klenot byste si neměli nechat ujít, jen cynikům nedoporučuji… mé hodnocení 4,5 hvězdičky… ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju tyhle malé, ale něčím přesto výjimečné filmy, které mají svým příběhem, co říct. Bob Reiner si tak trochu zopakoval Stand by me, aspoň na první pohled. Na druhý pohled si ale jde všimnout, že už neměl po ruce tak skvělou předlohu. Styl vyprávění on/ona, on/ona, on/ona a tak pořád dokola se po čase omrzí, ale nudit nezačne. Co ale nikdy neomrzí, je příběh o dospění dvou lidí, kteří prohlédli svou vlastní hrdost. Vždyť kdo za svůj život nepoznal takového jednoho Bryce nebo Juli? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Flippped je dokonalý film v telke na nedeľné popoludnie. Napriek tomu ma napadá, prečo sa niektoré výborné americké filmy nedostanú do distribúcie a sú alternované napríklad kvantom hororov. Ale dobre, k filmu. Ten je natočený veľmi vkusne a to je vzhľaom na fakt, že sa tu riešia teen vzťahy pomaly zázrakom. Aha, asi preto tu nebol v kinách. Zaujme netradičnou stavbou scenára (vzhľadom na žáner) a zdvojené zobrazenie jednej situácie oboma hlavnými postavami dodáva filmu kúzlo a v podstate aj zmysel a srdce. K Juli budeme mať vzťah ako v školei k dievčatám. Najskôr sa vám nemusí vôbec páčiť, ale časom z nej nespustíte oči. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vidím to jako krásný neotrkaný příběh o lásce z dětství vyprávěný ze dvou rozlišných pohledů.. Hezky mě pohladila pěkná hudba i přírodní atmosféra. Jen z konce nejsem nijak nadšená. Nesl se sice v duchu celého filmu, končil dobře, ale chtělo to možná něco víc. Jinak ten retro styl včetně hereckého obsazení (nejen hlavní hrdinové) mi prostě sedl! Milé, milé, roztomilé..4* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Knihu, podle níž je film natočen, napsala americká spisovatelka Wendelin Van Draanen. Zatímco ve snímku se příběh odehrává v šedesátých letech dvacátého století, v knize po roce 2000. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama