Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som viackrát napísal, že romantické filmy alebo filmy predstierajúce, že sú romantické, to majú u mňa ťažké. Stačí náznak strojenosti, neúprimnosti, účelovosti a moje hodnotenie padá strmo dolu. Je mi formálne ľúto, že sa nemôžem stotožniť s mienkou a vkusom vyše 12 tisíc užívateľov ČSFD. Myslím si, že tento film nemal byť vôbec nakrútený, pretože som ho vnímal ako falošný, gýčovitý, povrchný a príliš americký v pejoratívnom slova zmysle. Skladby, ktoré zneli v pozadí a mali navodiť atmosféru 60. rokov síce patria k mojim obľúbeným, ale kvôli tomu, aby som si ich vypočul, nie som ochotný opätovne vidieť tento film. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skoré 60.roky. Tento film je vyrozprávaný veľmi netradične. Je totiž rozprávaný na preskáčku. Pár minút ho sledujeme z pohľadu chlapca, následne sa dej reštartuje, vráti sa dozadu a vidíme rovnakú scénu, ale teraz z pohľadu dievčaťa. Je to super, osviežujúce a šikovné. Film je pútavý, za čo vďačí jednotlivým príhodám, ktoré sú rozprávané s veľkou dávkou nadšenia a elegancie. Rozhodne film, ktorý zanechá dojem. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner představuje žánrově velmi čistý snímek. Že umí romantiku dokázal už před více než dvaceti lety v povedené komedii Když Harry potkal Sally, práci s dětskými charaktery si zkusil v Zůstaň při mně, v Má mě rád, nemá mě rád dokazuje, že zručnost v předchozích snímcích nebyla pouhou náhodou. Není divu, že se tahle ne úplně všední romance dostala záhy po svém uvedení mezi nejlépe hodnocené americké romantické filmy 21. století na databázi. Zvláště, pokud jej srovnáme se současnou nepříliš atraktivní konkurencí. Je příjemné vidět, že po všech těch povětšinou hysterických komediích, které se k nám z nového kontinentu poslední dobou dostávají, se přeci jen najde i tvůrce se svěžím přístupem, který dokáže brnkat spíše na dramatickou nitku, než na komediální notu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Super. Každý, úplně každý z nás si něco podobného sám zažil. Sledování tohoto filmu musí zákonitě evokovat ohromnou myriádu nejrůznějších pocitů, díky kterým je pak samotný divácký zážitek úchvatným dobrodružstvím. Romantických příběhů tu je kopa, ale ne tolik jich vypráví o malé holce a klukovi... Takže alou pozapínat televizory, vyladit stereo a nechat se dobrovolně unést všedně výjimečným příběhem pro každého. Jistě, že je to dost prvoplánovité (spoustě lidí prostě "umělé" slzy vadí), ale tenhle snímek je prostě tak nádherný, že je pomalu euforií samotnou. Nejkrásnější závěrečná scéna za velmi dlouhou dobu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Rob Reiner, Andrew Scheinman | Hudba: Marc Shaiman | Produkcia: Rob Reiner, Alan Greisman | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Castle Rock Entertainment | Rozpočet: 14 miliónov $ | Tržby: 1,755,212 $ || Pekný, nie úplne tradičný film s citlivosťou pre osobnosť dospievajúceho dieťaťa. Zobrazenie dôležitosti rôznych elementou pre dušu, s nepoškvrneným hodnotovým rebríčkom. A k tomu ešte z dvoch uhlov pohľadu. Lahoda na jeden večer. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně po dražbě, kdy je oběd s košíkáři, tak Bryce (Callan McAuliffe) zvedne Juli (Madeline Carroll) ze židle a chce ji políbit. Při jeho vyprávění stojí Juli čelem ke dveřím a Bryce zády, při vyprávění Juli je to naopak. (gegina31)
  • V severoamerických kinech film utržil 1,8 milionu amerických dolarů, celosvětově 4,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama