Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, perfektne zahrané a obsadené, pomaly plynúce a skoro perfektné. Rob Reiner s toho spravil film, ktorý sa pekne dotýka (príbehovej) reality že si to skratka musíte pozrieť a s časti pripomenúť na naše/vaše začiatky. Perfektne zvládnutý každý žáner a je až obdivuhodné ako s niečoho tak jednoduchého sa dá spraviť, tak zaujímavý a oddychový film ktorý fakt poteší. V jednoduchosti je krása ako sa vraví, len to treba vedieť. 80% - 4* ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dva rozdílné příběhy spojeny v jediný. Dva lidské osudy, které se propletou. O tomto vypráví nesmělý příběh dvou dětí, které se jednoho dne potkají a s rozdílnými pocity pak vykreslují společné chvíle a společné dospívání. Nevinné vyprávění o první lásce by se mohlo zdát každému kýčovité a neoriginální. Zde ovšem velmi citlivě vykresleno a nijak hloupě. Když vzpomenu na mnohé absurdní a tupé příběhy, jimiž nás krmí Hollywood, musím přiznat, že toto dílo je svěží vítr v této žánrové kategorii. Vřele doporučuji a myslím, že nikdo neprohloupí, když se na chvíli vrátí do dětských let s tímto nádherným filmem. 90% ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduchý, ale přitom tak krásný příběh. Kouzelný malý film, který spojuje podmanivou romantiku s laskavým pohledem na svět, v němž ženy a muži jsou sice skutečně dva různé živočišné druhy, dva různorodé živly, dva různé pohledy na svět, ale opravdu nelze přestat a pořád dokola k sobě navzájem hledat a nalézat cestu. Naprosto odzbrojující snímek... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Občas se objeví nenápadný film, od kterého člověk nic nečeká a on se z něj vyklube klenot, který ho spolehlivě dostane do kolen svou dokonalostí a podmanivou krásou. Tak jako Flipped. Laskavý, křehký, úsměvný i dojemný příběh, plný úchvatně kouzelných momentů, nenápadně moudrých myšlenek, ale také drobných vtípků a skvěle vystavěných dialogů. Vtáhne svou místy až magickou atmosférou, pobaví zábavným dvojím pohledem na tutéž situaci, okouzlí výtečně napsanými i zahranými postavami. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Opravdu nadhernej film. Jeden z tech, kterej je vlastne vicemene o nicem a je problem popsat, o co tu vlastne slo, ale kterej je nutny videt kuli ty perfektni pohodovy a optimisticky atmosfere. Pribeh dvou deti, sousedu, ktery se maj chvily radi, chvily se nesnasi a to vlastne tak nejak bez toho, aby se spolu poradne bavili. Vse navic ozvlastneny tim, ze je kazda dramatictejsi situace stridave odvypravena s pohledu obou hlavnich postav. A Reiner mel neskutecny stesti na detsky herce, oni jsou fakt paradni a zastinujou i kvalitni dospely obsazeni v cele s Quinnem, kterej uz drobet zestarnul a misto toho charismatickyho frajera s psychopatickejma ocima pripomina oplacanyho tatika. Skoda, ze film neni o pulhodinku delsi, rozhodne bych se rad kouk na hlavni dvojku v dospelosti. Jinak neni moc co resit, prijemna kamera i hudba, sem tam nejaka komedialni scenka a vysoce prijemne stravenejch 90 minut. A da to vzpomenout na Reinerovo masterpiece Stůj při mně. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Knihu, podle níž je film natočen, napsala americká spisovatelka Wendelin Van Draanen. Zatímco ve snímku se příběh odehrává v šedesátých letech dvacátého století, v knize po roce 2000. (-bad-mad-wolf-)
  • Had ve filmu je vejcožrout africký. Živí se vajíčky snovačů (snovač je například vrabec), která jsou výrazně menší, než vejce slepičí. Juli (Madeline Carroll) by tak nemohla splnit Bryceovo (Callan McAuliffe) doporučení: "My ty vejce nechceme. Nakrm s nimi hada!" (Jirka_Šč)
  • Ve scéně po dražbě, kdy je oběd s košíkáři, tak Bryce (Callan McAuliffe) zvedne Juli (Madeline Carroll) ze židle a chce ji políbit. Při jeho vyprávění stojí Juli čelem ke dveřím a Bryce zády, při vyprávění Juli je to naopak. (gegina31)

Reklama

Reklama