Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (250)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnohokrát, a přece proč se na to někdy zase nepodívat? Je zde návod, jak utéci z vězení. Sice platil pro konec let šedesátých, ale s moderní technikou lze utéci z vězení i dnes. Více jde zde však o peníze. O zařízení si lepšího života a k tomu je zapotřebí přece jen určitých finančních jistot. a není pochyb o tom, že v NATO ty peníze mají. Často s nimi i zbytečně plýtvají, takže kdo by nefandil zločincům? I když tihle zločinci jsou prima, jako by naši kamarádi, takže nám neuškodí s nimi zase pobýt, aspoň prostřednictvím tohoto veselého filmu. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Já nevím....v mém okolí je tento film velice chválen a tak jsem čekal asi něco víc. Ne, že by to bylo špatné...hlavně první polovina je docela dobrá, ale pak to pomalu ztrácí kvalitu a divák pozornost. Fórů tam taky nebylo tolik jako třeba ve Zvířeti, což považuji za Belmondův nej film. Víc mne bavila i Bezva finta nebo Muž z Acapulca... Asi jsem měl příliš vysoké očekávání... ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Gérard Oury - legenda francouzské komedie, natočil po výtečném Velkém flámu další "Velký" film. Není sice tak výjimečný jako jeho předchůdce, přesto je však dosti nadprůměrný....vždyť také v té době byla francouzská kinematografie na vrcholu. Všichni čtyři hlavní představitelé odvádějí solidní herecké výkony - vyzdvihnul bych hlavně Bourvila, který svoje komické nadání naplno projevuje snad ve všech filmech a v neposlední řadě skvělého Davida Nivena, který je takovým typickým anglickým gentlemanem:) ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vám, ale mně stačí jen zaslechnout úvodní melodii a hned se mi hlava naklání. :) Three men show Belmonda, Nivena a Bourvila je dokonalá, od francouzsky šíleného úvodu po velkolepě ironické "americké" finále. A každý z velké trojky si přijde na své. Na Belmonda číhá přítulný jaguár, Niven to rozjede v nafukovacím křesle a akční hrdina proti své vůli, Bourvil, absolvuje útěk z vězení i velkou vlakovou loupež. Velký šéf je zkrátka esence toho nejlepšího z francouzského komediálního žánru. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Belmondo mal na svojom konte pár skutočne klasických a výborných komédií, ktoré stojí za to vidieť aj viackrát a myslím si, že "The Brain" tam rozhodne patrí. Pamätám si z filmu neskutočné množstvo scénok a hlášok... strašne sa mi páči scénka s mydlom, ale nestojí to len na tom. Film je dobrý ako komédia, má dostatočnú dávku akcie, nápadov a hlavne neustále pred nás hádže nové a nové momentky, na ktoré sa nedá zabudnúť. Mám ten film rád? Jednoznačne. Kedykoľvek ho môžem vidieť a pobavím sa. Hodnotenie: A ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Film byl natáčen ve dvou jazycích (Francouštině a Angličtině), pokaždé ve stejném obsazení. (Musak)
  • Na konci filmu, během titulků, vidíme jižní a severní věž World Trade Center ve výstavbě od roku 1966. (sator)
  • Filmování bylo odloženo kvůli stávkám a vzpourám v květnu 1968. Všichni francouzští výrobci se těchto událostí obávali, protože „ustanovení o jejich pojistných smlouvách stanoví neplacení nároků v případě stávky, válek nebo revolucí“. S dvouměsíčním zpožděním začíná natáčení 10. července 1968. Nepříznivé povětrnostní podmínky v Normandii, kde část natáčení probíhala, také způsobily další zdržení a překročení rozpočtu. (sator)

Reklama

Reklama