Reklama

Reklama

Je krásná. Je věrná. Je psychotická. A naneštěstí pro čerstvou vysokoškolačku Saru (Minka Kelly) je také její SPOLUBYDLÍCÍ. Po příchodu do nové školy Sara začíná chodit se Stephenem (Cam Gigandet) a nalézá si novou nejlepší kamarádku, spolubydlící Rebeccu (Leighton Meester). Nové kamarádství se ale záhy mění v noční můru. Sara se ocitá tváří v tvář děsivému poznání, že její přítelkyně je posedlá a nevyrovnaná osoba, která možná dokonce i vraždí! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (182)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taká trochu chorobná žiarlivosť :D Asi som divný, ale mne bolo tej Rebeccy v podstate dosť ľúto a súcitil som s ňou, aj keď to čo spravila tomu mačiatku ma naozaj zarmútilo. Ale čo je také zlé na tom nechcieť sa o niekoho deliť s ostatnými? Aj keď toto bol už trochu extrém. No čo sa týka filmu, tak podľa mňa celkom dobré a zaujímavé. Aj keď bohužiaľ ku koncu z toho asi nasilu chceli spraviť horor, a to veľmi uškodilo celému filmu, ktorý bol dovtedy v podstate nadpriemerný. Nemám rád, keď to preženú s dramatizáciou a začne sa to zrazu meniť na horor, hoci len čiastočne. Ale inak som čakal od toho oveľa menej, takže spokojnosť. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller se skvělou Leighton Meester. Označit to za horor by byla silná slova, ale jako psychologický (nebo spíš psychotický? :) ) thriller ze studentského prostředí to funguje. Leighton Meester kupodivu tato vyšinutá poloha dost sedla, a tak body navíc přidávám tomuto filmu právě za její výkon. Jinak ovšem dějově film moc nepřekvapí, ale ani neurazí. V tomto žánru průměr, který stačí vidět jednou. ~(3,3)~ ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle mě mile překvapilo, protože už ten zcela jasně definující název a krásné herečky ve mně vzbuzovaly podezření, že to bude dost velký průser. No, nestalo se. Je pravda, že nijak originální to v žádném případě není a těch překvapení se ve filmu taky moc neurodí, ale z filmařského hlediska je to dobře odvedená práce a dokonce i ty modelky v hlavních rolích překvapivě slušně hrajou. Rebecca je magor už od pohledu a přestože se posedlost její (z mého pohledu nepříliš sympatickou) spolubydlící zrodila možná až příliš rychle, celkově se mi tahle postava dost zamlouvala. Především ve chvílích její impulzivní takříkajíc nasranosti působila věrohodně a vůbec – tohle je její film. Ten konec mě malinko zklamal – pozor SPOILER – čekal jsem něco vyostřenějšího než pouze jedno ubohé bodnutí, přesto se mi tenhle film docela líbil. Tři hvězdy si to zaslouží plným právem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller nesoucí se místy až v hitchcockském stylu, jehož fragmenty jsem však už viděl i v jiných, podobně laděných snímcích o psychopatických osobnostech toužících si najít blízkého člověka, s kterým by mohly sdílet veškeré tajnosti i úplně všední radosti z běžného života. Na první pohled sympatická Rebecca takovou kamarádku podle svých představ nalezne ve své nové spolubydlící Sáře. Sára je pohledná, oblíbená, kamarádská, ale i tak trochu naivní. Před nedávnem se rozešla se svým přítelem, což je asi jediná vada na kráse, a nastěhovala se na kolej. Obě dívky si začnou rozumět, ale běda tomu, kdo se k Sáře jen přiblíží. A je jedno, jestli je to nalezená kočka, Sářin chlípný profesor, bývalý anebo současný přítel. Rebecca je psychicky narušená dívka, která extrémně na svou novou kamarádku žárlí a chce ji jen pro sebe. Nedovolí, aby nějaký nežádoucí vetřelec narušil podle ní bezvadně fungující kamarádství, ačkoliv Sáře její chování začne být časem podezřelé. Jistě, není to příliš originální a je to poměrně předvídatelné, ale snímek sází na poměrně napínavou až tajemnou atmosféru, která udrží pozornost až do konce a kvalitní herecké výkony dvojice hereček Minka Kelly a Leighton Meester v roli psychopatky. Naopak známější Cam Gigandet a Matt Lanter se museli spokojit jen s vedlejšími rolemi sympatických Sářiných nápadníků. Film neměl ochotu být třeba odvážnější v nahotě, ačkoliv se to přímo nabízelo, erotické scény tak zůstaly poněkud sterilní. I přes sympatickou snahu všech zúčastněných, se film nebyl schopen nějak mimořádně vymanit z klasického schématu o narušené osobnosti dělající si nároky na svoji oběť a stal se solidně natočeným thrillerem, který neutkví příliš dlouho v paměti. 60% ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě upřímně příjemně překvapil. A všechno by bylo ještě lepší, kdyby to nebylo tak rádoby dokonalé, protože všechna ta nastrojenost ubrala filmu na reálnosti (i když se nedá odepřít půvab všech interiérů) . Leighton Meester byla skvělá (a já jí znala jenom ze Super drbny) a stejně tak i její postava, jen mě trochu mrzelo, že se o ní člověk dozvěděl jen málo věcí a vůbec by mi nevadilo, kdyby se postavě Rebeccy věnovalo více času, nebo alespoň většina toho, který tam měla postava Sary - která je v porovnání s Rebeccou bezcharakterní a dutá. Na začátku chvilku trvá než se film rozjede ale v druhé půlce už je to rozjeté vážně hezky - jen ten konec - ten mi prostě nesedl. A abych nezapomněla- hudba není vůbec špatná. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Když dívky odcházejí z galerie umění, zastaví se u graffiti a vyfotí se spolu. Na fotoaparátu je viditelný obraz, který v daný moment vyfotily, avšak když si hned poté fotografii prohlížejí, od reality se liší. (Denila)
  • Leighton Meester byla původně obsazena do role Sara, ale nakonec se producenti rozhodli, že jí obsadí do role Rebeccy. (maluti)

Související novinky

Mládeží přístupný Hellraiser?

Mládeží přístupný Hellraiser?

19.10.2010

Jako by nestačilo, že původní série bude pokračovat (pekelným Pekelným světem z roku 2005 to opravdu neskončilo, připravte se na Hellraiser 9: Revelation), The Weinstein Company teď připravuje remake… (více)

Reklama

Reklama