Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (Cinemart)

(více)

Zajímavosti (109)

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) (S02)

  • Pro druhou sérii přivedl Netflix nová studia tvořící speciální efekty. První je studio Rodeo FX, které existuje už od roku 2007 a pracovalo na: Hra o trůny (od r. 2011), Stranger Things (od r. 2016), Fantastická zvířata (2016) či Deadpool (2016). Druhým studiem je Mr. X, které v poslední době pracovalo například na vizuálních efektech k seriálům Vikingové (od r. 2013), Carnival Row (od r. 2019) či Prokletá (od r. 2020). Kromě toho na druhé řadě pracuje i studio Nviz, jež pracovalo už na efektech první série. (Geralt z Rivie)

Lovci duchů - The Girl Next Door (2011) (epizoda) (S07E03)

  • Skejtpark, kde je zabitý drogový díler, je rovnaký ako ten, ktorý sa používal pri natáčaní filmu Deadpool (2016) počas scény, keď mladé dievča objalo Wadea. (Pat.Ko)

Deadpool & Wolverine (2024)

  • V úvodním logu Marvel Studios se již tradičně objevují nové záběry. Tentokrát se jedná o záběry z finále filmu Deadpool (2016) na vrakovišti a z Marvels (2023). (NiWi)

Deadpool 2 (2018)

  • Toto pokračování bylo oznámeno tři dny před vydáním prvního dílu Deadpool (2016). (griph)

Deadpool 2 (2018)

  • Režisér prvního dílu Tim Miller odstoupil od druhého dílu kvůli neshodám Ryanem Reynoldsem (Deadpool), který měl kreativní kontrolu. Tim v rozhovoru uvedl: „Začalo mi být jasné, že Ryan chtěl mít sérii pod kontrolou. Nevadí mi o věcech diskutovat, ale když nemám šanci vyhrát, nepůjdu do toho. A myslím si, že nejde jednat o každém rozhodnutí, když je jich před vámi taková spousta. Ryan je tváří celé značky a vždy byl zdaleka tou nejdůležitější ingrediencí. Takže pokud se rozhodne, že ji chce kontrolovat, tak ji také kontrolovat bude.“ (Kinofil)

Joker (2019)

  • Rozpočet snímku se pohyboval kolem 55 milionů amerických dolarů. Podobný rozpočet získal také, rovněž nepřístupný, Deadpool (2016). Běžný rozpočet komiksových filmů se pohybuje v rozmezí 100–200 milionů dolarů. (Kinofil)

Venom (2018)

  • Tvůrci od počátku projektu slibovali fanouškům, že Venom půjde ve stopách úspěšných komiksových adaptací Deadpool (2016) a Logan (2017) a bude mládeži nepřístupný. Od těchto plánů ale upustili a oficiální rating je PG-13, tedy mládeži přístupný. (CrypzzXD)

Ant-Man a Wasp (2018)

  • Jedná se o druhý film na motivy komiksů od Marvelu, u kterého se na scénáři podílel také představitel hlavní role, v tomto případě Paul Rudd. Tím prvním byl Ryan Reynolds u filmu Deadpool (2016). (NiWi)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Reklama

Reklama