Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já si pořád myslím, že Troška je celkem dobrý režisér a je schopen udělat scénu takovou, aby evokovala to, co chce - vtip, napětí, apod. Problém je ale v tom, že má k dispozici scénář, který je jako celek prostě špatný. Je to hrozně předvídatelné, jednoduché. Postavy nemají žádnou hloubku, a co je nejhorší, není to vtipné. A tohle je u komedie celkem problém. Film navíc slibuje exotiku, ale ta zde v podstatě chybí. Některé motivy jsou nevyužity a film se vleče v banalitách. Ten scénář je opravdu hodně špatný. Kdyby se 50 % postav vyhodilo, nic by se nezměnilo. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která se dá pochválit, je Eva Holubová. Všechno ostatní je klasický podprůměrný Troška. Bůh ví, jaké by bylo hodnocení, kdybych znal knihu. Když to trochu přeženu, tak děj postrádá nějakou trochu normální linii běžného chování lidí a proto málo která postava jedná nějakým racionálním způsobem. Výsledek rozhodně není humor. Paradoxně těch pouhých 15 minut v Africe u jezera hrochů, je dost možná ta nejhorší část celého filmu. Troškovi výroky o tom, jak točí filmy pro českého diváka, ve kterých by se mohl poznat, mě začínají děsit. ()

Reklama

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je debilita největší úrovně. Vážně a zcela nezaujatě a zcela jen podle samotného filmu. I kdybych od Trošky ještě nic neviděl. Tohle musím nesnášet. Tohle musím nenávidět. Vrchol nevkusu. Nemůžu popadnout dech, jak rád bych to vykřičel do světa. Ani ke Kameňákům jsem po zhlédnutí necítil tak strašný odpor. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

nostalgický odpad* tenhle film nemá žádné klady a jen si chtěl Troška s filmovým štábem vyrazit zadarmo na dovolenou do Keni. To jim vyšlo a kupodivu jim výsledek i něco vydělal ... co víc si přát :-) [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Optikou filmového zpracování solidní počin, protože Troška už se za ta léta naučil, jak natočit film. Kdo ale proboha přišel s tak stupidním nápadem? Opravdu Švandrlíkův námět? Jediná hvězdička je za Betku Stankovou, která ve filmu působí jakoby z jiné planety, a coby letušce s vyčesanými vlasy jí to setsakramentsky sluší. Což se nedá říct o zbytku filmu a "Doktor" se tak kupodivu nezařadí mezi další Troškovy schizofrenie - jeho filmy jsou silně opovrhovány (až ignorovány) kritiky, ale kupodivu vřele přijímány diváky. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Na natáčení spolupracovali filmaři z filmového studia v Nairobi. (blackrain)
  • Ve scéně, kdy na konci filmu stojí doktor Čeněk Dobeš (Ladislav Šmíd) se svou přítelkyní na louce a zhlíží na vesničku opodál, mají před zraky Hoštice u Volyně, známé ze Troškovy filmové série Slunce,Seno.... (korbitch22)
  • Po příletu do Nairobi čekala na štáb dvanáctihodinová cesta do vesnice Ltibo, která leží stranou od turistických oblastí a nejbližší hotel je vzdálený více než hodinu cesty. (TheSlezy)

Reklama

Reklama