Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je učebnicový příklad toho, co vznikne, když se dají dohromady vizionářský režisér a nadaný scenárista, jejichž hlavy přímo přetékají originálními nápady, spolu s talentovanými herci pracujících s gestikulací na špičkové úrovni, jimž jejich role sednou jako ušité na míru, a když k tomu přidáme i ty nádherné lokace, inteligentní humor, výborně zvolenou hudbu a parádní příběh, který vás donutí nehnutě hltat i závěrečné titulky, máme z toho zaděláno na jeden z nejlepších českých filmů od doby revoluce. –– Edit: Omlouvám se, omylem jsem si spletl profil filmu, tento koment jsem chtěl napsat k Pelíškům. Huh, ještě teď se stydím a mou tvář polévá stud. *červená se* ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vypravil jen ze zvědavosti. Zajímalo mě, jestli budu dávat tak nízké hodnocení jako většina z vás, nebo snímek budu hodnotit podstatně lépe. Výsledek už tedy vidíte:-) Co si budeme povídat. Je to troškovina od začátku do konce. Ale určitě ne taková nuda, jak to vidí ostatní. Musím pochválit na české poměry pěknou kameru. Rozhodně překvapila. Herecké výkony nejsou nejhorší, i když někteří herci jsou trochu trapní. Srovnání s Kameňákem není na místě. To je potřeba si uvědomit. Za sebe mohu říci, že existují horší české komedie. Je ale třeba ještě dodat, že ve skutečnosti bych takového doktora a ani tchýni nechtěl:-) Hodnotím 45% ()

Reklama

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

nostalgický odpad* tenhle film nemá žádné klady a jen si chtěl Troška s filmovým štábem vyrazit zadarmo na dovolenou do Keni. To jim vyšlo a kupodivu jim výsledek i něco vydělal ... co víc si přát :-) [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Dr. Hawkeye odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem před lety viděl poprvé Kameňák, brečel jsem po celou dobu smíchy. Pravda, byl Silvestr který jsme slavili na chalupě s kamarády, měl jsem v sobě asi deset piv a nemálo panáků (a něco THC), ale stálo to za to. Tady mi ale došlo, že ani takto silná intoxikace by Doktorovi od jezera hrochů nepomohla. Uchechtl jsem se jednou... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Svandrlikovo knizka je pro me jedna z jeho nej a tak jsem se filmu trochu bal, minimalne proto, ze trailer vypadal dost lacine. Ale nakonec prijemny prekvapeni. Solidne natoceny, sice takova klasicka ceska tragikomedie, ale nastesti to nevypada nejak televizne. Herci sice nic moc nehrajou, ale nikdo vylozene nerusi, ani ten Smid neni tak hroznej a Holubova je naprosto nehorazne neprijemna tchyne. No a co je hlavni, fory fungujou. Nejsou tu za kazdou cenu, ale vetsina jich dokaze pobavit. Takze nevim, proc nedat slusny hodnoceni. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Komedie vydělala za první víkend promítání 6,7 miliónů korun. Snímek se v kinech udržel úctyhodných třináct týdnů a za tu dobu vydělal celkem 33,6 miliónů. (pavlikv)
  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy Miloslava Švandrlíka. (M.B)
  • Jídlo filmařům připravovala místní kuchařka. (blackrain)

Reklama

Reklama