Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Optikou filmového zpracování solidní počin, protože Troška už se za ta léta naučil, jak natočit film. Kdo ale proboha přišel s tak stupidním nápadem? Opravdu Švandrlíkův námět? Jediná hvězdička je za Betku Stankovou, která ve filmu působí jakoby z jiné planety, a coby letušce s vyčesanými vlasy jí to setsakramentsky sluší. Což se nedá říct o zbytku filmu a "Doktor" se tak kupodivu nezařadí mezi další Troškovy schizofrenie - jeho filmy jsou silně opovrhovány (až ignorovány) kritiky, ale kupodivu vřele přijímány diváky. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si, že v české kinematografii existují jak filmy vynikající, dobré, tak filmy průměrné, špatné a dokonce i nekoukatelné. Osobně bych pak ještě k této kategorii přiřadil speciální skupinu, filmy Troškovské. Zdeněk Troška je totiž dobrý režisér. Ví, co má natáčet, jak to natáčet a hezky se na to kouká. Jenže, je to strašně blbé. Nahaté a… sexuálně morbidní. Tím však neříkám, že je to špatné. Je to prostě jiné. Nezvyklé. Do kina bych na to určitě nešel, ale v televizi se na to rád podívám, pokud zrovna nedávají nic lepšího. Protože se občas i zasměji. Jestli se mě někteří z vás teď chtějí zeptat, co tedy považuji za strašné, odkáži vás na tvorbu Tomáše Magnuska nebo Vlado Štancela. Díky těmhle dvěma a celé řadě jiných si mohu být jist, že Zdeněk Troška, ať přijde s čímkoli sebeblbějším, vždy to bude alespoň vypadat jako řemeslně zvládnutý film. A to už si samo o sobě nějakou tu hvězdičku zaslouží. 55% ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jak hoštická náves slibně vzkvétá, tak nápady Troškovi neudržitelně chátrají. Hroši už pozbývají míru snesitelné trapnosti a nabývají prvku fekální mazlavosti. Napříč Afrikou nahrazuje dutý bambus – dutý makarón, kterému snaživě sekundují: slizoun Langmajer, uvřískaná Holubová, ukvíkaná Bebarová, dobráckej MUDr. Šmíd, rozplizlá džu–džu Pogodová a na završení… primabalerína Gondíková vznášející se s ladností trefené kobyly. Jen za Bóďu Klepla a Zuzanu Slavíkovou(to je materiál) tu jednu dám. Nedej NOVO, aby se mi ještě někdy dostalo takového hušu – mušu tyjátru, ale ono od trošky chraň jistě dostane… ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Troška je svým způsobem génius. Hodinu deptá diváka a postupně jej duševně likviduje, odsává mozkové buňky a snižuje mu standardy na kvalitní zábavu... Aby pak v druhé polovině vytáhnul relativně civilní situace, místy až nepřístojně dobré herce (Stanková, Vladyka, Novotný) a vlastně docela i vkusný humor. Přežijete-li tedy příšernou první polovinu (což se celkem dá, především díky fajn Šmídovi) a do konce filmu zavřete oči a ucpete si uši, kdykoliv se na plátně objeví příšerná Holubová, dostanete vlastně docela snesitelnou blbůstku, mezi jejíž objektivní klady pak patří především solidní technická stránka. BTW Troškův výstup v roli doktora je geniální!!! Ale ano, uznávám momentální pokles čehokoliv, co jen vzdáleně souvisí s dobrým vkusem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vypadá to spíše jako podle Rosamundy Pilcherové, než Švandrlíka. Troška už zřejmě nikdy nepřekročí stín hoštické trilogie a zůstane u kameňáků a červené knihovny. Občas jsem se uchechtl, avšak na jedno podívání zcela dostačující. Hvězdu za pěknou s/m scénu s následnou fotodokumentací a druhou za rašpli Holubovou, která se sice potácí někde mezi Škopkovou a macechou z Mrazíka, ale celkově je neodolatelně jedovatá, zmije jedna. Škoda, že při scéně holení nevsadil Troška na pořádné gore, mohla být ještě jedna hvězda navíc. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Když přijede letuška poprvé sama k rodičům dr. Dobeška (Jaroslav Šmíd) a vystupuje z auta, je vidět v předním okénku odraz mikrofonu zvukaře. (rakovnik)
  • Většina lokalit byla situována mimo obvyklé turistické trasy, kde byl běloch atrakcí. (blackrain)

Reklama

Reklama