Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Švandrlíka jsem měl docela rád, takže asi více než před 20 lety jsem si tuto knížku koupil ve stánku na nádraží, když jsem kamsi jel, už si nepamatuji kam, a po cestě ji přečetl. Sice nic moc, ale jakž takž dokázala zpříjemnit cestu. Toto se bohužel o tomto filmu říci vůbec nedá. Je však otázka, dá-li se vůbec z předlohy vytěžit více. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Já neznám slovo, které by vystihovalo tohle ..... Čenda je doktor, kterej má doma Marfušu a její mámu – jako z ruský pohádky. To ostatní je spíš jak ze zlýho snu. Salvy smíchu? Zapomeňte. Spíš se připravte na trapnosti a přiblblé scény, třebas sexuální. Ovšem existují i daleko horší filmy! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Vypadám jako člověk, kterýmu by se ostatní styděli dávat úplatky. 2.) Mám příšernou tchýni a nevěřím, že by ji něco trumflo. 3.) Nevím co dělat po kousnutí Mambou. 4.) Jsem autorem pomníku Zdeňka Trošky na Letný. PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Když se podívám okolo na ostatní komentáře, vidím spoustu negace, ale ne vůči filmu, ale vůči režisérovi. Já se tohohle pravidla nedržím, a udělám si na film vlastní názor, i když upřímně nesnáším Kameňák i Zdeňka Trošku. Film je adaptací oblíbené knihy nedávno zemřelého Miloslava Švandrlíka(který je/byl můj oblíbený humorista)Problém s jeho knihami je, že jsou špatně zfilmovatelné, protože ne vždy to co působí vtipně na papíře se ukáže jako zábava na plátně. I když každé druhé postavy vykoukne celebrita, a pár vtipů působí trapně, není to úplně braková zábava, ano je to situačn zábava a jednoduchá pro slabší vrstvy, ale pár vtipů vážně funguje a já se i párkrát zasmál, i když mám raději černý, či brtiský humor, obsazení až na pár výjímek bylo skvělé, kupříkladu Tchýmě Eva Holubová působí, že se pro tuto roly narodila, ano není to zázračný film, ale také to není brak, lidé hodnoťte fim a ne režiséra. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mistře, úroveň Kameňáku jste nepřekonal. 40letý Jaroslav Šmíd má krásně vyrýsovanou postavu. Ani 44letý Jiří Langmajer nevypadá svlečený špatně. Troška se v pro něj typickém výběru pěkných lokací tentokrát vydal až do Keni. Nutno podotknout, že těch několik záběrů byly nejhezčí okamžiky filmu. Jo a pak ještě výprask, který udělila Adéla Gondíková Tereze Bebarové. Když to sečtu a podtrhnu, vyjde mi jedna hvězdička. ()

InJo odpad!

všechny recenze uživatele

V Troškově podání nefunguje snad žádná scéna tak, jak by měla, a herci pod jeho vedením opět podávají neskonale trapné a otravné výkony (hlavně Eva Holubová je zde nesnesitelná). Přitom ten příběh by v rukách schopných tvůrců mohl být alespoň průměrnou komediální jednohubkou. BTW V Africe se to odehrává asi 15 minut a je to možná nejhorší (a nejnechutnější) část filmu. 10 % ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • V záběru s bábovkou je ještě jedna chyba. MUDr. Karel Pištělák (Jiří Langmajer) dostane jen jeden kousek bábovky, po pár snímcích má ale na talířku kousky dva. (Chundys)
  • Několik záběrů bylo pořízeno i z lokací Českého ráje, konkrétně ze Všeňě u Turnova (Zetwenka)

Reklama

Reklama