Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzduch, Oheň, Země, Voda – čtyři živly a jejich vládce, samo Slunce, jsou rozezleny zkušeností, kterou na své pouti pozemským světem učinila Dešťová víla. Lidé už myslí pouze na majetek a peníze. Láska a pomoc bližnímu jim neříkají vůbec nic. Mezi takové patří i nejbohatší hospodář v kraji - sedlák Lakota (M. Donutil). Jeho syn Ondra (J. Gottwald) miluje chudou Květušku (V. Kerekes). Jenomže ta by nepřinesla na statek žádné věno, a tak Lakota nutí Ondru do sňatku s bohatou dědičkou pivovaru. Když se živly vrátí ke Slunci, žádají pro lid tvrdé potrestání. Slunce váhá - i přes chyby je má rádo, ovšem je přehlasováno. V poslední chvíli mu pomůže Dešťová víla (L. Vlasáková). Požádá Slunce, jestli by nemohla lidi potrestat sama a vezme lidem déšť. Kraj sužuje sucho. Lidé nemají co sklízet, obilí neroste, sena jsou skoro spálena. Lakota využije situace a slíbí Ondrovi, že si může vzít Květušku za ženu pod podmínkou, že Květuška zařídí déšť. Ta se pak vydá za Dešťovou vílou a musí splnit tři úkoly. Úkoly to budou těžké, přetěžké a ani po jejich splnění nebude mít Květuška s Ondrou vyhráno. Lakota je nenapravitelný... Ale nebojte, nakonec dobro a láska zvítězí, jak už to v pohádkách bývá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (250)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jen za vždy skvělého Miroslava Donutila a k mému překvapení skvěle hláškujícího Petra Nárožného * nedám. Celá pohádka je výsostně trapná. Efekty naprosto pofidérní. Herecky až na pár vyjímek ubohé. Naprosto nevěrohodně interpretovaná doba. Naprosto debilní děj. Pohádka se táhne odnikud nikam. Naštěstí po hodině a půl přijde vynucené rozuzlení. Trapas, průser, odpad. Nebýt Donutila, vypínám. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

milé děti, nesmíte věřit všemu, co v pohádkách vidíte - konkrétně blonďáci, co všechno prospí, a odvážné zrzky, které za ně jdou na quest, tak to v realitě života opravdu nebude... ale konkrétně k filmu: slušně obsazená záležitost, která je mezi ostatními novodobými počiny tohoto žánru celkem příjemným překvapením. nechybí tradiční pohádkové hodnoty, a přitom si film zachovává i moderní look. ačkoliv se domnívám, že kdyby vzalo Slunce lidem místo vody pivo, na misi se jich vydá mnohem víc... 70% ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka o síle lásky, o lidské chamtivosti i nutnosti vody, z jejíchž minusů bohužel příliš vyčuhují přílišná patetičnost anebo motivická zmatečnost (některé epizody jsou zbytečné, jiné naopak rozvíjené nedostatečně vzhledem k hlavnímu tématu – např. tři úkoly). ~ Povedená vizuální stránka i triky, islandské scenérie překvapily. Stejně jako Hapkova hudba. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to hlavní čím Dešťová víla zaujme, jsou technické aspekty. Kamera, výprava a hlavně hudba jsou na vysoké úrovni, ale vše co se týče herců je o dvě třídy horší. Milan Cieslar dostal špatně napsaný scénář. Dialogy jsou vatovité a hercům z pusy nelezou. Dokonce i ti nejlepší z nich pak působí nepřirozeně a afektovaně. Ani příběh není nějak světoborný a na hodinu a půl děje zkrátka nestačí. Ke konci už se vkrádala nuda. Celé to působí tak nějak nedotaženě. Pohádková poetika je jen naznačená, nádherné exteriéry jsou zoufale nevyužité a místo aby samy vyprávěly, tak dělají jen luxusní kulisu. Tohle není ani průměr. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Další z variací o ztrátě vody, jde znát, že voda se stává opět vzácností. Chlapec Ondra miluje krásnou chudou Květušku, čímž dosvědčuje, že láska je slepá. Dialog s mým otcem u pohádky vypadal následovně: "Tati, připadá ti tahle holka hezká?" "No, je mladá, má jí a třeba, když se umeje, tak by to šlo." "Hm, takže jak?" "No, jsou hezčí, co se nemejou a to by nešlo." Inu, voda je zkrátka důležitá pro ledacos. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Filmová roubenka, kde bydleli dědeček s babičkou (Jan Skopeček a Věra Kubánková), stojí na nádvoří hradu Helfenburg u Úštěka. Dále se natáčelo v okolí Drábských světniček či v kaolinovém lomu u Kaznějova. (rakovnik)

Reklama

Reklama