Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři příběhy filmu tvoří mozaiku osudů několika manželských či partnerských dvojic, které v určitém zlomovém bodě života řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého nebo zmařeného rodičovství. Záměrem scénáristky a režisérky Alice Nellis je ukázat pomocí souběžného vyprávění několika příběhů, že problém moderního rodičovství je širší a hlubší než konkrétní situace kterékoliv jednotlivé postavy. Domácí režisérka číslo jedna opět přichází s příběhem, který se může dotknout diváků bez ohledu na věk či postavení. Každý z vyprávěných příběhů o touze po dítěti, osudovém rozhodnutí, zda dítě mít či nemít nebo snaze vyrovnat se s nástrahami, které před nás život postavil, může být právě ten váš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tak po "Tajnostech" je tohle velké zklamání...Mezilidské vztahy to je někdy dílo. Hm, tady asi pan střihač byl nějak mimo...nějak ten čas mi neseděl. Zatímco se lékařka rochní na dovolence kdesi v moři, Ukrajince naroste bříško tak, že nám i odrodí anebo vrcholem pro mě byl muž čekající na svou partnerku v parku, která na pár dní šla na zákrok do nemocnice. Chudák chlap, co tam chrápal, to se událo věcí...No a klasika u českých filmů - zvuk. Místy jsem si myslel, že aktéři mluví snad svahilsky nebo jak..já jim v televizi teda nerozuměl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je snímek, kde se probírají vážná témata, citlivá témata, ale já si nemůžu pomoct, díval jsem se na jednotlivé postavy, a bylo mi celkem jedno, co prožívají. Ani s jednou jsem se nedokázal pořádně propojit. Tohle není moc dobré na skoro dvouhodinový film, který by vás měl dostat právě psychologií postav a s tím spojenými emocemi. ()

Reklama

milancecil 

všechny recenze uživatele

Opravdu mimořádné a silné vyprávění výborné Alice Nellis, velmi lidsky citlivé a otevřené v zobrazování s tématem souvisejících skutečností, přesvědčivě, v jednotlivých obrazech až hodně syrově, bez jakéhokoliv estetizujícího zastírání, tak neokázale prosté a věrohodné, čemuž napomáhá určitě i zvolená neidealizovaná forma vyprávění, spíše to celé působí více jako filmová reportáž než hrané dílo, v ději pečlivě vystavěném na proplétajících se úryvcích ze života čtyř rozdílných párů, které se na jedné straně sice odlišují svojí stávající životní situací, přesto je v ději propojuje společné téma, téma rodičovství a jejich osobní vztah k němu jako ke zlomové události v životě dospělého člověka a stále i k jeho nejpřirozenějšímu naplnění, film má rozhodně velké předpoklady úspěšně podnítit ty vnímavější k řadě zamyšlení, mne třeba k tomu, jaké to vlastně tedy pro mne bude, změnit se v rodiče, když děti jsou přece stále naše jediná záruka vlastní nesmrtelnosti, i jak obtížné může pro mne být se rodičem dnes vůbec stát, jak může být i s tím největším úsilím rodičovství pro některé páry nedosažitelné a co jsou pak lidé ochotní v touze po dětech následně podstoupit. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem se těšila. Nejasná mlha představ o charakterech, postavách a střípky dějové linie v hlavě režisérky a spousta herecké svobody, která příběh postupně vytváří. Znělo to geniálně - něco nového, zajímavého, nekonvenčního. Jenže pak...zklamané reakce diváků i kritiky. Docela to znejistí, ale i tak mě snímek lákal. Bylo proč. Pár křehkých příběhů, zajímavých zápletek, tragických chvil, životních paradoxů i úsměvných okamžiků, výborná Zuzana Bydžovská i ostatní herecké výkony mě ujistily v tom, že dát na první dojem se někdy opravdu vyplatí. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi to nepřišlo tak strašné, jak se všude avízuje. Jo, možná to bylo i tím, že jsem po Perfect Days neměla moc vysoké očekávání... ale přinejmenším herecké výkony a obsazení (až na Issovou, nemám ráda způsob, jakým se vyjadřuje) byly slušné. ani dialogy nebyly špatné. Co mi naopak hodně vadí, je použití ústřední melodie z filmu Mary a Max, která mi kvůli mnou utvořenému kontextu s M&M do M&P vůbec nesedí. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Egyptě a Tunisu. (oje)
  • Snímek se natáčel chronologicky, aby bylo došlo k většímu propojení herců a jejich postav. (Olík)
  • Zuzana Bydžovská získala Českého lva za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. (M.B)

Reklama

Reklama