Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

IvyH 

všechny recenze uživatele

Ať žijí rytíři odráží ve středověku ducha současnosti; chybí zde pohádkovitost, zlo má lidskou tvář a dobru musí stejně nakonec pomoct slaboši a zloději. Janák coby režisér a scenárista snímku pak skončil na půli cesty; tam, kde je výborná kamera a hudba, tam selhává příběh a herecké výkony. Možná by se proto film lépe vyjímal rovnou v nedělním programu České televize, než na plátně kin. ()

SatuPeka 

všechny recenze uživatele

(Hodnocení seriálu) Po deseti minutách sledování mám pocit, že jsem v nějakém blouznivém delirickém snu. Takhle otřesné herecký výkony a takový pindy, co postavy v tomto dílku pronášejí, jsem snad ještě neviděl a neslyšel. K tomuto prostě nemám slov. Jedna hvězda za snahu natočit něco zajímavého. Vtipný je to, že jsem koutkem oka sledoval tak půlku minulého dílu a byl jsem celou dobu přesvědčen, že se film neodehrává ve středověku, ale v současnosti a že postavy tvoří dobrovolnický divadelní spolek nacvičující nějaké amatérské divadelní představení. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hodnotím seriálovou verzi, která je natahovaná. Problém není v tom, že celý první díl jsem si myslel, že si nějací skauti na letním táboře v roce 2008 hrají na středověk a ocitli se v jiném čase, kdy "středověk ještě neskončil", ale že mě z této mýlky tvůrci a herci nevyvedli až do závěrečného dílu. Jednu hvězdičku si zaslouží komparsisté, kteří prodlužovali nudný děj šermířskými souboji. To bylo nejprofesinálnější z celé unylé podívané. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Nějak stále nechápu, kde udělali soudruzi z NDR chybu. Bohužel je film cílený hlavně na mladší publikum, což se samozřejmě odráží na jeho kvalitě, zejména na hereckých výkonech a vedlejších efektech. Pominu-li naprosto tristní efekty, které působí místy dost vtipně, nemohu se nepozastavit nad výběrem natáčecích lokací. Jednotlivé hrady nevypadají vůbec reprezentativně a vůbec nechápu, proč si tvůrci nezvolili nějaké pěknější a hlavně větší panství. Nepovedly se ani samotné rytířské souboje, ty taktéž působí dost amatérsky, někdy až trapně. Co se týká hereckého obsazení, jsou zde nejvýraznější asi samotné děti, ostatní postavy jinak vesměs nepodávají žádné výrazné výkony. Vtipných scén či humorných prvků si tvůrci moc nepřipravili, od komedie jsem očekával daleko větší zábavu. Jediná věc, která se alespoň trochu povedla, je příjemná prosluněná atmosféra. Nejsem si vůbec jistý, zda si tuto "pohádku" děti vůbec užijí, protože těžce zaostává za konkurencí a z dnešního pohledu už nic moc nenabízí. 1/10. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Sakra, kdo toho Janáka furt tlačí? Snad se spolu brzo rozkmotří, ale nevypadá to tak... Všem špatnostem tohoto filmu vládne "moderní rytířská" hudba mladýho Brzobohatýho a výkon Štěpána Šafránka, kterej by to měl do důchodu dohnít v Ulici. Ale abych mu snad nekřivdil, oni jsou tam příšerní skoro všichni. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Počet natáčecích dnů: 96 (exteriéry + interiéry) (POMO)
  • Původní název plánovaného sedmidílného seriálu byl „Než se táta vrátí“. (Taninaca)
  • Lenka Krobotová, ktorá stvárnila rolu kráľovnej, bola iba mesiac po pôrode, keď jej ponúkli zahrať si vo filme. Štáb preto musel vyriešiť jej brnenie, ktoré musela mať na sebe pri natáčaní. Nedotiahli jej na ňom skrutky, aby mohla svojho potomka kojiť. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama