Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 Ani to ze tam hraje Peta Halicek, ktery v teto pseudodatabazi mezi herci samozrejme chybi, nezarucuje, ze by se na to dalo divat. Neter je z toho vlhka, ale ji je deset, takze tomu prd rozumi. Nasadit neco tak zoufaleho do hlavniho casu v patek, tomu rikam odvaha. No aspon si tatinkove muzou dat v hospode o dve piva vic... To je hnus velebnosti! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem vlastním očím. Ať žijí rytíři! jsou i přes ten příšerný plakát a pověst, která je provází, stravitelným filmem, který rozhodně neurazí. Jistě, je tu jistá předvídatelnost, ano, je to film hlavně pro menší a tomu jsou některé (pozor, ne všechny!) vtípky uzpůsobeny, ale jinak to klape vcelku krásně. Po hodně dlouhé době musím v české pohádce pochválit hudbu a lokace. Místy jsem přemýšlel i o čtvrté hvězdě, ale to bych možná až přecenil. Nicméně je třeba zopakovat fakt, že tohle není taková hrůza, jak se podle hodnocení může zdát. 60 %. ()

Reklama

kollis 

všechny recenze uživatele

I když se Karel Janák posunul žánrově, spolupráce s dětským, respektive teenagerským hercem se nevzdal. Ti překvapivě ani moc neserou. Snad krom té nejmladší, jakoby vypadla z vánoční reklamy na Kofolu - "ja nemusim, ja už ho vidim", ta sere velmi. Přestože mají Ať žijí rytíři na české poměry stále nadstandardní rozpočet, nedokáží zastřít pocit levnosti. Ano, je tu pár efektních, zpomalených záběrů, obstojných bojových akcí, ale ty o to více obnažují nedostatečnou (televizní) výpravu. Navíc Rytířům chybějí neotřelé scénárististiské nápady, smysl pro rytmus a tempo, což ke konci vyvolává dojem, že stopáž je neúměrně dlouhá a přichází nuda. Prostě průměr co rychle vyšumí. ()

wata 

všechny recenze uživatele

Príjemne strávené nedeľné popoludnie. Rozprávka, nad ktorou som nemusela rozmýšľať, sama sa doviedla k šťastnému koncu. Niekoľkokrát som sa zasmiala a niekoľkokrát som sa spýtala, či už tých útokov odporného Albrechta a jeho zbabelých vojakov nebolo dosť. Každopádne deťúrence v kine okolo mňa sa naozaj zabávali, takže odporúčam rodinkám na pekný spoločný večer. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Trošku Pán prstenů (vážně, koho to nenapadlo při dobývání tvrze?), pár špatných hereckých výkonů dětských herců, pár dobrých výkonů Prachaře a Kříže, pár vtípků, pár akčních scén, pár zamilovaných trapásků, které však místo milého pousmání vykouzlý spíš posměšný úšklebek, alespoň u mě. Není to špatný nápad, mohla to být relativně milá rytířská pohádková komedie, jen kdyby to dostal na stůl někdo jiný než idiot Janák. Takhle bohužel nic moc. Spíš nic. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Na hrade Cuknštejn sa niekedy robil len hlavný záber a v štúdiu sa dotáčali ďalšie, pretože tak bolo ľahšie prispôsobiť sa nárokom režiséra a bolo to aj z dôvodov nižších nákladov. Filmový architekt pritom požadoval, aby sa vzadu smerom do priekopy pristavovala skoro polovica filmového hradu. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)
  • Snímek se natáčel unikátní digitální technologií 4K Red Cam srovnatelnou s klasickým 35mm filmem, která zajišťuje mimořádnou hloubku a ostrost obrazu. Pro své vysoké rozlišení je nazýváno také UHD / Ultra High Definition. Jde o první případ použití této technologie při natáčení podobného filmu v České republice. (Taninaca)
  • Původní název plánovaného sedmidílného seriálu byl „Než se táta vrátí“. (Taninaca)

Reklama

Reklama