Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Režijně i scénáristicky slabé, povětšinou velmi nudné až uspávající a především hloupé. Dvě hvězdičky za, na český film, poměrně dobře zvládnuté akční dostavníkové či lukostřelecké scény, ale jinak Karel Janák nijak nevybočuje ze své pověstné rozpačité snahy vypadat co nejvíce cool. 30% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Asi záleží v jaké věkové skupině se nacházíte. Moje malé sestřenky jsou z toho nadšené, znají každý dialog a moc se jim to líbilo. Svůj účel to patrně splnilo. Pro starší publikum to už bude horší. Nejvíc bych pochválil hudbu a všechny exteriéry a interiéry. Jen ten Pavel Kříž mi tam ze svým výkonem neseděl... ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Svižně to plyne, má to krásnou hudbu a i vtipy se občas podaří. Zamrzí absence jakékoliv pořádné bitevní scény (parta bežících komparzistů v lesklé zbroji opravdu nestačí) a nulové rozvedení postav. Děti si film maximálně užijí, teenageři si také najdou své a dospělí si zavzpomínají na časy, kdy si na nedalekém pískovišti hráli na loupežníky a rytíře. O opakovaném shlédnutí ale pochybuji. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jsem vlastníkem DVD a viděl jsem kousek běžet i na ČT. Jelikož střefověk ve filmech , knižně i v archeologii mám rád, celkem jsem se na to těšil i když jsem se bál, že to bude spíš pro hodně malé děti cosi o rytířích a princeznách...Asi každému je jasné, že tohle nebude žádná středověká řezničina ve stylu Ironcladu apod... Je to vlastně pohádka o zlém šlechtici s bandou tupounů, který má zálusk na hrad hodného šlechtice, který má kupu dětí co mu pomáhají bránit hrad... A pomáhají tak, že nakonec (jak to ve správné pohádce chodí) zlí prohrají... jejda snad nespoileruji ! .-) Ačkoliv máme skvostné exteriéry i interiéry pro středověké filmy, lecos ve filmu působilo dost papundeklově. K ději samotnému se nebudu vyjadřovat, protože již nejsem cílovou skupinou diváků. Herecké výkony jsou rozporuplné. Zatímco u dětských hrdinů na hradě hodného šlechtice (Prachař) se místy o herectví nedá ani moc mluvit, na hradě zlouna (Kříž) celá jeho banda neskutečně přehrává... A tak jediné co mne jako dospělého diváka zahřálo na srdci (ano vím, jsem s tím v komentech již otravný) byl pohled na krásnou Terezu Voříškovou... že to jako celek nebylo ono mi však vlastně nenápadně předvedl syn, který to viděl jednou a už o to nejeví zájem což bych si u jiných oblíbených a stokrát jím pouštěných filmů zatraceně přál.... Celé to na mne působí jako dost nedotažené dílko. A přitom to nemuselo být v souhrnu až tak špatné, ale těch nedodělků tam bylo přespříliš.... * * ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Sakra, kdo toho Janáka furt tlačí? Snad se spolu brzo rozkmotří, ale nevypadá to tak... Všem špatnostem tohoto filmu vládne "moderní rytířská" hudba mladýho Brzobohatýho a výkon Štěpána Šafránka, kterej by to měl do důchodu dohnít v Ulici. Ale abych mu snad nekřivdil, oni jsou tam příšerní skoro všichni. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se již o druhý český historický film, který byl v roce 2009 uveden v kinech, i když se původně počítalo se seriálem pro televizní obrazovky. Oním prvním je snímek Jménem krále, což měl být původně televizní „pilot“ k seriálu. (Taninaca)
  • Na hrade Cuknštejn sa niekedy robil len hlavný záber a v štúdiu sa dotáčali ďalšie, pretože tak bolo ľahšie prispôsobiť sa nárokom režiséra a bolo to aj z dôvodov nižších nákladov. Filmový architekt pritom požadoval, aby sa vzadu smerom do priekopy pristavovala skoro polovica filmového hradu. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)
  • Počet natáčecích dnů: 96 (exteriéry + interiéry) (POMO)

Reklama

Reklama