Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sázka dvou bohatých gentlemanů zamává se životem spokojeného, chudého ale poctivého mladíka v centru Londýna. Dokáže milionová bankovka změnit jeho společenské postavení? Jistě! Ale dokáže to bez toho, aby byla byť jen z části utracena? A dokáže zažehnout i lásku? (Chegi)

Recenze (85)

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Když máte peníze, otvírají vám dveře, nemusíte nic platit hned, klanějí se před vámi až k zemi. Ale jakmile na povrch vypluje jen minimální podezření, že jste švorc, vše se obrací a všichni chějí zaplatit, berou vám dodané zboží a málem krachuje burza. Je to stejné i po více než padesáti letech a tato komedie má stále co říci. ()

Bohdy67 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, trochu připomínající o mnoho let později natočenou "Záměnu"  s Eddiem Murphym :) Docela bych řekl že se zde i inspirovali, minimálně v té sázce... Jinak určitě velmi zajímavé a snad i nadčasové, nebo spíše pořád aktuální téma... Nezáleží jací jste ve skutečnosti, co máte, ale na tom co si o vás ostatní myslí.... 82% ()

Reklama

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Pohádka o pohádkovém zbohatnutí. Roztomilý myšlenkový experiment, co se stane, když vám někdo svěří velkou bankovku a udělá z vás milionáře. Co pro nás znamenají natištěné papírky, bankovky, zvláště pokud má bankovka 6 nul? Vlastník této bankovky, Gregory Peck, získává rázem na společenské postavení a na vážnosti. Peněz není nikdy dost, navíc se snadno rozkutalejí. To by člověk nevěřil, kolik se náhle objeví charitativních nadací. Peníze kazí lidí, pokud je nemají tak podvádějí a kradou, hlavní hrdina . Lehce nabyl, kupodivu nepozbyl. 70% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Spolu s Prime Miss of Jean Brodie a Dobrodruzstvi Poseidonu je toto u mna zatial najlepsi Ronald Neame. Vyborna komedia o tom, ako velka suma penazi zamava s mladym clovekom zijucim spokojnym zivotom v Londyne. Tempo je vyborne, nenudil som sa ani chvilu, obycajne rozhovory prevazuju, Ronald neame sa ukazal ako talentovany reziser. Film som videl v originale, takze netusim, o com toci LiVentura so svojim : "jedna basen poslouchat zvonive hlasy nasich bardu za jejich nejaktivnejsich let". 80 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čekám na drobné zpátky." Netoužím po bankovce, jejíž nominální hodnota by odpovídala jednomu milionu liber z roku 1893. Netuším, o kolik peněz se jedná a ani nevím, jestli bych to číslo dokázal přečíst. Co ale vím určitě, je to, že nikdy nechci trávit čas mezi snoby. On ten nápad s bankovkou je vynikající, zábavnejch momentů je tam spousta, ale ti zmetci s desítkami obleků pro každou příležitost mě štvou. Přesto si dovolím souhlasit s pronesenými výroky, že být milionář je drahé a platit účet u krejčího je nehoráznost. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Buckinghamshire ve Velké Británii. (rafix)
  • Ve filmu se objevuje záběr na americkou vlajku, která má 48 hvězd, přičemž v novinách Daily News je uveden rok 1903. Vlajka se 48 hvězdami se však používala až od roku 1912 do roku 1959. V době, kdy se má děj odehrávat, by měla viset vlajka s 45 hvězdami, která se používala do roku 1908. (Kamiiik)
  • V roce 1903 byl 1 000 000 liber srovnatelný s 100 000 000 americkými dolary nebo 65 000 000 librami v roce 2014. (Mol)

Reklama

Reklama