Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sázka dvou bohatých gentlemanů zamává se životem spokojeného, chudého ale poctivého mladíka v centru Londýna. Dokáže milionová bankovka změnit jeho společenské postavení? Jistě! Ale dokáže to bez toho, aby byla byť jen z části utracena? A dokáže zažehnout i lásku? (Chegi)

Recenze (85)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi těžko objektivně hodnotí, když v něm hraje můj idol, má láska GREGORY PECK. Námět je ovšem tak báječný a legrační, neboť nám ukazuje, že stačí, aby si lidé mysleli, že jste pracháč a klaní se vám, dělají vám pomyšlení, zkrátka co bych to neřekla lezou vám do zadku. Money,money,money všemocná kletba štěstí i neštěstí. Vynikající film ( no on byl tehdy G.P. asi 37 letý fešák, že?) ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jak já dlouho čekala až ten film budou dávat v televizi nebo vyjde na DVDa konečně vyšel. A musím říct, že to čekání na tenhle film stálo za to, je to stará dobrá komedie natočená podle povídky Marka Twaina ve vysokém tempu i stylu. Okouzlující Gregory Peck, podmanivá atmosféra Londýna let dávno minulých a především dokonalá satira a pravdivost o lidském chování a zejména o chování davu, aneb někdy stačí mít jenom papír, někdy jméno, někdy pověst a někdy stačí mít jen dobré oblečení. Nádherné zobrazení lidské povrchnosti i prchavosti lidského úsudku a náklonosti a to dokonale vtipným způsobem. 100% ()

Reklama

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Pohádka o pohádkovém zbohatnutí. Roztomilý myšlenkový experiment, co se stane, když vám někdo svěří velkou bankovku a udělá z vás milionáře. Co pro nás znamenají natištěné papírky, bankovky, zvláště pokud má bankovka 6 nul? Vlastník této bankovky, Gregory Peck, získává rázem na společenské postavení a na vážnosti. Peněz není nikdy dost, navíc se snadno rozkutalejí. To by člověk nevěřil, kolik se náhle objeví charitativních nadací. Peníze kazí lidí, pokud je nemají tak podvádějí a kradou, hlavní hrdina . Lehce nabyl, kupodivu nepozbyl. 70% ()

Kosir 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení je třeba držet "fazónu," poplatnosti době vzniku. Pravda, některé příběhy jsou zvýhodněny svojí politickou neutrálností, proto mohly být uvedeny do distribuce a opakovány v tv. To v plné míře platí o "bankovce." Mají tudíž nespravedlivou výhodu. Peck byl nesporně fešák a dámám své doby určitě učaroval. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Když máte peníze, otvírají vám dveře, nemusíte nic platit hned, klanějí se před vámi až k zemi. Ale jakmile na povrch vypluje jen minimální podezření, že jste švorc, vše se obrací a všichni chějí zaplatit, berou vám dodané zboží a málem krachuje burza. Je to stejné i po více než padesáti letech a tato komedie má stále co říci. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Buckinghamshire ve Velké Británii. (rafix)
  • V roce 1903 byl 1 000 000 liber srovnatelný s 100 000 000 americkými dolary nebo 65 000 000 librami v roce 2014. (Mol)
  • Ve filmu se objevuje záběr na americkou vlajku, která má 48 hvězd, přičemž v novinách Daily News je uveden rok 1903. Vlajka se 48 hvězdami se však používala až od roku 1912 do roku 1959. V době, kdy se má děj odehrávat, by měla viset vlajka s 45 hvězdami, která se používala do roku 1908. (Kamiiik)

Reklama

Reklama