Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dan Saxon (Charlie Sheen) je horlivým a výbušným arizonským policajtom, ktorý vypisuje pokutové bločky a dohliada na miestnych indiánov. Jeho výbušnosť ho dovedie do situácie, v ktorej má na výber buď odchod do dôchodku, alebo úlohu v tajnej operácii. Jeho úlohou má byť nepozorovane preniknúť do motocyklového gangu, ktorého členovia obchodujú s drogami a zbraňami. Saxon úspešne zvládne svoju úlohu a zapadne do motorkárskeho prostredia. Postupne sa vytvára jeho vzťah k fotografke Renee (Linda Fiorentino), ktorá pozoruje život gangu, ale zároveň tiež odhaľuje Danovu totožnosť. A ten, akoby posadlý týmto novým spôsobom života, začne pochybovať o tom, na ktorej strane vlastne stojí. Naviac ho neustále prenasleduje tieň vlastnej minulosti. Zdá sa, že mu nezostáva nič iné než podľahnúť. (sliver)

(více)

Recenze (82)

Martin741 

všechny recenze uživatele

A pozeram, ze niektori tu maju tendenciu ist permanentne proti prudu ... amne sa nechce., ja som s atym proste nechal unasat. Filmecek na urovni, hoci Karla Esteveza nemusim. Su i take miesta na Zemi ktore ho volaju Charlie Sheen. Raz sa totiz ozral - tusim to bolo v 90. rokoch - a s nozom v zuboch a sekerou v ruke nahanal svoju zensku po dome s tym, ze ju zabije - este ta osipana si bola tu sekeru nabrusit : 77 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Perfektní Pomeje, kterej přidrsnil Sheena! Fakt že jo, jeho chraplák na zarostlýho Charlieho, to je něco, a když k tomu ještě vojíždí Ljubu Krbovou s vizáží Lindy Fiorentino, nepotřebujete ani garáž s motorkou, abyste se cítili členy gangy. Film docela vodsejpá, zbytečně se tady moc nežvaní a akce je taky dost. Ranná devadesátka z prostředí, které se mi moc líbí (americký středozápad). ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu vynikající film o motorkářích. Pamatuju si hlavně to, jak jsem byl zklamanej, když se v jedný efektivní scéně Dan vyzbrojoval, strkal si do bot kudly a asi čtyři bouchačky a pak žádnou z těch zbraní nepoužil. Taky mě celkem pobavilo, jak se Dan snažil vetřít do podsvětí a moc se snažil, nechal se zarůst, fetoval a smrděl a nikoho to moc nezajímalo. Hlavně bych ale řekl, že ci celej fim pro sebe ukradl Michael Madsen, kterej je výjimečnej herec a šéfa gangu ztvárnil výborně. A vynikajíc byl taky Voves (v originále Oatmeal - ovesná kaše), na takový postavy se nazapomíná :-) ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ve stínu gangu je film, ktorý mi v mojich 15 rokoch otvoril dvere a ukázal svet chopprov a navždy vo mne prebudil lásku k týmto strojom. Počas celého filmu som si pri pohľade na tie krásne stroje musel pridŕžať spodnú sánku a vreckovkou systematicky utierať tečúce sliny. (Chcem podotknúť, že sa jedná o rok 1992, každý si asi vie predstaviť na akých strojoch sa vtedy jazdilo v našich končinách). Takisto odvtedy vždy rád pozriem na film, kde sú v titulkoch uvedení herci Madsen a Sheen. Plný počet je u kultových filmov u mňa samozrejmosť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úplně ve stejném roce (1992) byl v Tajné misi Laurence Fishburne rovněž coby polda nastrčený pod falešnou totožností mezi darebáky. A brzy z něj byl tajný pochybovačný polda. Zatímco on byl coby malý kluk svědkem smrti svého otce, který se pod vlivem kokainu vydal loupit, Charlie Sheen má traumatické zážitky z dětství kvůli násilnickému strýci. Možná proto ta výbušná povaha, která mu v policejním sboru zavaří. Suspendovaný má proniknout mezi motorkářský gang, který obchoduje se zbraněmi a drogami. Burácející motorky, tetovaní vousáči, pěstní souboje, nahé ženštiny a chlapík působící inkognito uprostřed gangu motorkářů. Že mi to něco dalšího připomíná? No jo, o rok starší Studený jak kámen a nejen ikonické závěrečné zúčtování v soudní budově. Sheen má možná mimózní výraz (to jsou ti vnitřní démoni, přece), rád si hraje s dynamitem a vjíždí do znepřátelených barů na motorce, ale oproti těžkotonážnímu Bosworthovi je to beránek. Potěší výrazná kreace Michaela Madsena a Linda „Ďábelská svůdkyně“ Fiorentino, která nerada nosí podprsenku, píše si deníček o motorkářích, a ještě solidně válí kulečník. No, neber to! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • "Krvák", stelesnený hercom Michaelom Madsenom, si momentálne odpykáva prvý z troch po sebe idúcich doživotných trestov za vraždu a obchodovanie s drogami. (Smok)
  • Skutočný Dan Saxon sa vo filme objavil ako komparzista, momentálne žije so svojou rodinou v Severnej Kalifornii. (Smok)
  • Dan Saxon aj jeho partner Virgil (Leon Rippy) oficiálne skončili s prácou u polície. (Smok)

Reklama

Reklama