Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (511)

Martin741 

všechny recenze uživatele

"Proste Paganini. Ale - solit - treba" - A duo Spencer -- Hill dosiahlo po prvykrat dokonalost. Scenar nie je nic extra, ale to si tato dvojica vynahradzuje fackovackami, akcnymi scenami, hudbou a hlaskami, ktore stihli zludoviet. Plus k tomu hlaskujuci Donald Pleasence /The Great Escape, You Only live Twice/ a manuel De Blas ako Paganini/. V pripade filmovej postavy menom Paganini ide evidentne o inspiraciu postavou talianskeho huslistu Niccolo Paganiniho /27. oktober 1782 - 27. maj 1840/. To tu ale nepatri. Perfektna oddychovka po tazkom namahavom dni, a skutocna zabava na rozdiel od sucasnych hroz, co sa tocia teraz .... 100 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale ačkoliv jde o klasiku, nějak to nemá šťávu a šmrnc. Bitek i mlátiček je sice poměrně hodně, ale jsou vyplněné bezduchou nudou. Dříve by se mi to asi hodně líbilo (vždyť se na to stávaly fronty v kině), ale dnes mi to už nestačí a musím přiznat, že jsou i lepší filmy s touto skvělou dvojkou. Jen něco k ději - oba jsou závodníci, kteří vyhrají buginu, tu jim zničí gang nějakého tlustého magora. Oni se naštvou, zlikvidují gang, s magorem se usmíří a získají novou buginu. PS: ovšem zcela nezapomenutelné je představení nájemného vrahu při zkoušce zpěvu, ve kterém má Bud Spencer úžasné sólo (píseň Lalala). Jeho zpěv je neodolatelný. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hill a Spencer aneb co se stane když jim zničíte jejich milované auto. Je to zase neuvěřitelná zábava plná rvaček a humoru. NAvíc tady se objevý i ďábelský Pleasence, který podává zase super výkon. Humor je azse jednoduchý ale bombový. A scéna v posilovně je boží. Jediné co my trochu vadilo byla hudba, sice ta úvodní písnička byla dobrá ale nemusel bych jí slyšet prakticky každých 20 minut. Silnějších 4*. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Všechno se vyvíjí a je tedy logické, že staré věci nefungují jako dřív. Ano, nebavil mě dlouhý automobilový závod, honičky na motorkách, zápletka je blboučká...ale...Spencer s Hillem jsou natolik charismatičtí herci a jejich projev je natolik uvolněný a zároveň pro ně typický, že jsem si ty srandobitky užíval stejně, jako před třiceti lety. Hill se svým atletickým a vtipným stylem boje...to je vlastně evropský Jackie Chan. Chemii mezi těmito dvěma herci, se od tédoby žádná jiná dvojice ani nepřiblížila. A další věc, kterou nelze nevyzdvihnout, je hudební podklad. Tak typický pro italské komedie. Po prvních tónech mi naběhly vzpomínky na vojnu, kde jsme si tyto filmy v klubu pouštěli. A speciálně scénou ve sboru, jsme se bavili ještě mnoho týdnů poté. Takový "dojezd" se mi s dnešními komediemi nestává. Nejraději bych dal 4* ...protekční a naprosto neobjektivní. Ale nedám. Zub času, tady totiž opravdu zahlodal. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film s Hillem a Spencerem. Nevím, zdali je právě tahle komedie proslavila, ale rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co nám tato dvojice kdy nabídla. Nechybí klasické bitky, které se objevují snad v každé komedii italských komiků. Velký neřeší když nějakou tu ránu slízne, útočníkovi jí totiž oplatí pětkrát větší razancí. Štíhlý se zase ranám uhýbá s akrobatickou lehkostí a teprve pak zaútočí. Za dvě nejlepší scény považuju marnou snahu odstřelovače Paganiniho, poslat ústřední dvojici do věčných lovišť a také vystoupení sboru za nápěvu la-la-la-la. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Skladba, kterou je odstřelovač-houslista nucen hrát v restauraci, je známá mexická píseň "La Paloma". (L_O_U_S)
  • Během souboje na motorkách si Kid (Terence Hill) zkracuje klacek tak, že na něj dupne a ten se zlomí. Jakmile klacek narovná, je vidět, že byl do poloviny naříznut pilkou. (J.Trinity)
  • V Benově (Bud Spencer) garáži visí na stěně plakát Formule 1, na němž je zobrazeno BRM P160B Petera Gethina z Grand Prix Jihoafrické republiky 1972. (Robbi)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama