Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 2

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (145)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Chudák Charile se utápí v žalu z tragické smrti svého bratříčka a já se utápím v žalu nad ztrátou sta minut svého života, který jsem strávil s tímhle pseudoromantickým kýčem, co si hraje na drama. Vlastně ne, kecám, část jsem přejel rychloposuvem, takže jsem byl některých vyšperkovaných dialogů, patetických scén a předstírání hlubokého citu průměrnými herci ušetřený. Celkový dojem: 25 %. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Kniha, podle které je film natočený, má ohromný potenciál. Při jejím čtení jsem si stokrát říkala: páni, tohle bude vypadat skvěle ve filmu! Nebo: už se nemůžu dočkat, až tenhle dialog uvidím zfilmovaný! Film ovšem předloze úplně nedostál. Může se sice pyšnit skvělou kamerou, která skýtá plno krásných scenérií a barev, a herecké výkony taky nejsou špatné, ale chybí tomu něco, co mě nutilo knížku nedat z ruky a dočíst ji do konce na jeden zátah. Došlo tu k příliš mnoha (i když na první pohled drobným) změnám. Navíc dojem táhne dolů poněkud nepovedená hudba. Ale Zac Efron je krásnej a má vždy perfektně upravené vlasy, a za to je hvězdička navíc. ()

Reklama

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná romantická podívaná, v jejíž hlavní roli se představí známý idol dívčích srdcí – Zac Efron. Zac se drží zajetého standardu hodného hezounka s upřímným kukučem. Docela by mě zajímalo, zda-li umí zahrát i něco jiného. Na druhou stranu jeho herecký výkon není vůbec špatný, musí přece utáhnout celý film, jen už je lehce stereotypní. Ráda bych ho pro změnu viděla v jiném žánru. Trochu mi vadí malý prostor pro další herecké role. Více prostoru dostává pouze dívka, do které se Charlie zamiloval a která je mi velice sympatická; a jeho zesnulý bratr, který mi ke konci začal už dost pít krev. Zbytek vyplňuje rádoby kreativní kamera. Bohužel i vcelku zajímavý nápad na to, že někdo vidí mrtvé lidi, dost nevyužitý a promarněný. Rozhodně to z ruk scénáristů nebyl dobrý a domyšlený tah. Pokud se přenesete přes stigma Muzikálu ze střední, které si Zac celou dobu sebou táhne a zdá se, že se jen tak neodlepí a rozhodnete se podívat na romantiku k nedělnímu kafíčku, směle do toho. Pokud ovšem očekáváte kvalitní dialogy a inteligentní scénář, tak to musíte šáhnout do jiné poličky. ()

IPajule 

všechny recenze uživatele

Drama jako samo o sobě mi to moc nepřišlo, jen pár takových chvilek, ale spíš se přikláním k romantickému filmu se Zacem v hlavní roli, který po autonehodě, kdy je chvíli v bezvědomí vidí svého zesnulého bratra a chodí sním trénoval každý den. To se, ale změní když potká Tess. Na první pohled si jí zamiluje, ale ona se vydá na cestu kolem světa, kde málem zahyne a Charlie jí zachrání, tím že mu ukáže cestu jeho bratr Sam. Koukat se na to dalo, bylo to plné emotivními scénami, takže * na víc. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem 100% „heterák“, tvrdím, že Zac Efron v současnosti působí svou vizáží jako bezkonkurenční TOP kocour, u něhož naprosto chápu, proč si jeho podobizny lepý „týnky“ na zdi svých pokojíčků, protože on pro mě skutečně v tuhle chvíli definuje pojem krásný. Nicméně, pro mě, jako filmového fanouška, je ovšem daleko podstatnější, že se z něj stává i poměrně výrazný mladý herec, objevující se převážně v působivých a ne až tak příliš tuctových snímcích, což lze brát s ohledem na jeho další filmovou budoucnost jistě jen pozitivně a právě snímek Smrt a život Charlieho St. Clouda je toho zdárným důkazem. A ikdyž opravdu velkému zážitku z této podívané brání jeho vážně silně nedotažená a plno kopanců obsahující zápletka, určitě nejde ani o snímek, za který by se museli jak tvůrci, tak samotný Zac, ve svých filmografiích stydět. Ono to s tou zápletkou je totiž docela těžké. V žádném případě nechci tedy tvrdit, že mě nudila, že mě emočně nezasáhla, že neměla spád, že se v ní tvůrcům nepodařilo namíchat působivou atmosféru a že mě závěrečný happyend upřímně nepotěšil, ale vyskytlo se tu několik momentů, nad kterými doteď jen kroutím hlavou a fakt mě štve, že si s tím nedali autoři větší práci, aby celá ta zápletka ve výsledku fungovala daleko líp, než se nakonec stalo. Jak už jsem ale zmiňoval, zbytek šlape poměrně slušně a i po stránce obsazení nemám co vyčítat, Zac Efron byl ve své čistě dramatické roli velice přesvědčivý, Amanda Crew je sympatický kotě, líbily se mi i camea vstupy stále nádherné Kim Basinger a charismatického Raye Liotti, prostě pohoda. Takže, já jsem ve výsledku docela spokojený, jde o průměrné drama, které sice asi navíc skutečně nemělo, nicméně díky působivým emocím a velmi příjemnému obsazení určitě stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (12)

  • V knihe sa dozvedáme, že iniciály "C.S." na Tessinej plachetnici znamenajú "Carroll Sails", no sú taktiež iniciálami Charlieho mena. (ThomasCrown)

Reklama

Reklama