Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak sám ani nevím. Váhal jsem mezi 2-3 hvězdama přece jen na konci to má docela koule a je to místy i krvavé. Ale zarazilo mě že tady nenní nic skoro originální (kromě toho psaní na tělo). To natáčení na kameru a nevysvětlitelné jevy mě připomnělo Paranormal Activity a celkově kluk který mluví s mrtvými je už otřepané téma že už se toho moc nového vymyslet an to nedá. Nemluvě o spádu flmu první je to takové nijaké pak se něco děje pak nijaké a pak konec, který má myšlenku a pointu (oceňuji to že to není konec stylu všechno dobré se v dobré promění) ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánru snímek není ničím výrazný. Je to obyčejná duchařina ozvláštněna erotickým vztahem na "romantickém místě" starší učitelky (moc dobře nehraje) a mladého svěžího metrosexuálka, který nemá na sobě ani chloupek (to proto asi aby šli dobře vidět krvavé jizvy). Postavy se nechovají moc logicky, ale to je stará bolest, takže jsem to nějak překousnul. Dialogy jsou slabé, skoro odfláknuté. Někdy se podaří náznaky dobré atmosféry, ale pak to spadne do kýčovitosti. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Hovorené slovo malo v Book of Blood paradoxne väčšie čaro než "pohyblivé obrázky." To svedčí o dobrej literárnej predlohe. Priznám sa, že som Barkerove dielo nečítal, ale už len z prehovorov postáv mi bolo jasné, že film toho veľa nezobrazuje. Niekde unikala podstata. Napríklad Sophie Ward sa vo filme často objavovala holá, zrejme sex a smrť v knihe nejako súviseli. Inde to zase prospievalo: atmosféra bola napätá a film sa pohrával s divákom. Občas som sa dokonca pristihol, že aj jednoduchú návnadu som zožral i s navijákom. Všetko bola nakoniec inak, prišla nečakaná pointa. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Úvodní povídka z prvního dílu Knih Krve "Mrtví mají své dálnice (orig. The Book of Blood)" natažená na téměr sto minut. Pokud by mi někdo dopředu řekl, že to bude fungovat, asi bych se jenom nevěřicně zašklebil, ale Johnu Harrisonovi se povedlo, nechci říct nemožné, spíš hodně nepravděpodobné. Funguje to. Přitom celý film se relativně táhne, avšak ke konci se to všechno pohne správným směrem a vytáhne veskrze průměrnou filmovou projekci kvalitativně do hodně vysokých výšek. Po dobře zmáknutém THE MIDNIGHT MEAT TRAIN máme štěstí na další kvalitní Barkerovu adaptaci a tou je Harrisonova BOOK OF BLOOD. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

No, tak tohle u mě bohužel vůbec nefungovalo. Baker je sice celkem slušnej povídkář, ale tahle adaptace jednoho z jeho lepších kousků je až doufale nudná. Ne, že by se tam nic nedělo, děje se prakticky neustále, ale chybí jakákoli invence nebo sympatický pokus a překvapení. Book of Blood je film, který velmi rychle upadne v zapomnění. Dva bodíky za několik pěkných scén v závěru. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)
  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)

Reklama

Reklama