Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Koly 

všechny recenze uživatele

Úvodní povídka z prvního dílu Knih Krve "Mrtví mají své dálnice (orig. The Book of Blood)" natažená na téměr sto minut. Pokud by mi někdo dopředu řekl, že to bude fungovat, asi bych se jenom nevěřicně zašklebil, ale Johnu Harrisonovi se povedlo, nechci říct nemožné, spíš hodně nepravděpodobné. Funguje to. Přitom celý film se relativně táhne, avšak ke konci se to všechno pohne správným směrem a vytáhne veskrze průměrnou filmovou projekci kvalitativně do hodně vysokých výšek. Po dobře zmáknutém THE MIDNIGHT MEAT TRAIN máme štěstí na další kvalitní Barkerovu adaptaci a tou je Harrisonova BOOK OF BLOOD. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když víte, kdo je to Clive Barker, tak musíte být spokojený. Já o filmu neměl ani tušení, ale o po dlouhé době se mi o půlnoci nechtělo spát. V tu chvíli jsem si proklikáváním kanálů nemohl vysnít lepší film. Vědomé béčko, u spisovatele Barkera to nejde ani jinak, které ale technicky nepůsobí vůbec zle. Námět je řádně nechutnej s parádní kapkou mystična, k tomu ta goticky chladná anglická atmosféra. No, co víc chtít? ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo být jako co? I když z toho byl Barker trošičku cítit, nemyslím, že by v Knihách krve Barker napsal tak trapnou pohádku pro malé děti. Ano, Barker z toho trochu cítit je, ale filmové zpracování postrádá jakoukoliv jeho temnotu, drsnost a atmosféru. Ten film je atmosféricky plochý jako hruď ztepilé prvňačky a stejně je na tom i s logikou a myšlenkovou vyzrálostí. Trapné digitální triky už ani neřeším. Ten film se pořád snaží být jaksi akční, ale pořád se mu to nevede. Pořád jsem čekal na něco, pro co komukoliv, kdo s tím filmem měli co do činění stálo za to mu věnovat čas a finance. Až do konce filmu jsem na nic takového nenarazil. Pro mě naprostá ztráta času, které odpad nedám asi jen pro představitelku hlavní ženské role (na níž se mi líbilo hlavně to, že to není žádná sexbomba, ale přesto má něco, čím upíná pozornost a nutí ji studovat) a, a pak už nevím, asi za jednu (i když očekávatelnou) lekačku a za to, že ztrácím čas přemýšlením nad tím, proč tomu ten odpad nedat. Obrovské zklamání. Nečekal jsem zázrak, ale takovou sračku taky ne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S obavou jsem sedal k adaptaci Barkerovy stejnojmenné povídky. Knihy tohoto horrorového mága jsou jedinečné, byť silnějším je v románech, než v povídkách. Nakonec jsem byl příjemně překvapen! Film se výrazně od předlohy liší, což je jasné, když vychází jen z několika stránek. Režisér nevyužil většinu krvavých scén z knihy, na druhou stranu přidal dvojnásobné stažení z kůže - jedno v detailu - , typické pro Barkerova Hellraisera ( že by pocta spisovateli?) a krvavou fontánu+krvácející kufr. Velmi se mi líbil motiv s vážkou/vážkami. Erotika kupodivu nevadila, a dotáhla tak do konce jen představy literární doktorky. Barkerovy sexuální detaily film z pochopitelných důvodů pomíjí. Škoda, že vizuálně se nevyužilo více ze světa autorovy fantazie - červi, maso, či nádherně popsané vlající vlasy doktorky, které připomínaly hlavu Gorgony Medusy. Jen váhám, který z konců je brutálnější, zda ten v knize ( asi nejspíše) či ve filmu. A poslední postřeh: tvůrci filmu došli k závěru, že blondýny jsou drsnější. Tak si vykládám podivnou proměnu doktorky z původní tmavovlásky.... ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Dům, který je postaven na křížovatce, kterou procházejí mrtví. Chtějí vyprávět svoje příběhy ale bohužel je nikdo nevyslechne, tak začnou dělat řízi-říz. Jako příběh to nezní špatně, ale celý film byl nějak bez šťávy. Né, že by tam netekla krev, to néééé :-) Jenže, přes hodinu filmu opravdu nuda. Herecké výkony celkem dobré, tedy hlavně Sophie Ward (na svoje léta....docela kočka). Jako Horor bych to teda ale nenazval, spíše jako večerníček pro dospělé. Podívat......a spát :-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)
  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)

Reklama

Reklama