Reklama

Reklama

Nebojte se tmy

  • USA Don't Be Afraid of the Dark (více)
Trailer 1

Bojíte se tmy? Ne? Začnete. Guillermo del Toro se o to postará. Klasický lehce pohádkový horor s Katie Holmes, Guyem Pearcem a malou Bailee Madison, se Vám dostane pod kůži. Alex (Pearce) se spolu se svou dcerou Sally (Madison) a přítelkyní Kim (Holmes) přestěhuje do starobylého venkovského sídla. Zvídavá Sally záhy objevuje tajemný sklep se zapečetěným krbem. Neodolá a krb otevře. Z jeho útrob se začínají ozývat vtíravé hlasy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (388)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudný a utahaný horůrek, plný těch nejprofláklejších hororových klišé. Režie je udondaná, scénář nenáditý a kromě pár scén je to naprosto neatmosférické. Navíc, ty hlavní potvory mi nepřišli vůbec strašidelný a chvilkama jsem si říkal, že by se s nima dal udělat horor s prvkami komedie typu Gremlins. Ale o to tvůrcům evidentně vůbec nešlo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Malá Sally po rozvode rodičov prichádza žiť ku svojmu otcovi. Je to úspešný architekt. Práve pracuje na renovácii veľkého, starobilého, rodinného sídla Padlý mlyn. Sally rýchlo zistí, že v tomto dome nežijú len ľudia. V jeho útrobách sa skrývajú tajomné bytosti, ktoré s ňou nadviažu kontakt. Tvrdia, že chcú byť jej kamaráti, ale to je klam. "Nebojte sa tmy" je kvalitne natočený kinder horror, na ktorom sa scénaristicky a produkčne podieľal Guillermo del Toro. *** ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $24,046,682Tržby Celosvetovo $36,993,168Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,092,640 //počet predaných kusov 54,659Tržby za predaj DVD v USA $4,402,930 //počet predaných kusov 253,136║ Rukopis Guillerma del Tora je tam cítiť o tom niet pochýb, atmosféra miestami príjemne sklúčujúca, herecky nie najhoršie, lenže príbehu chýba poriadna pôda pod nohami, nejaký ten zmysel tých malých príšeriek, takto to vyznie len ako prvoplánová jednohubka, ako vystrihnutá pri skúšaní nácvikov dejovej atmosféry z Faunovho labyrintu. /40%/ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Najlepšie vyznel výkon malej Sally ( Bailee Madison ), ktorej tí filmárski parkhanti určite nevysvetlili, že sa jedná o fikciu. Teraz vážne. Toľko trhlín sa len tak často nevidí, či ide o pôvod škriatkov alebo nevysvetliteľné chovanie matky dievčatka. Za uznanie stojí atmosféra starobylého domu. Jedno je isté, Guillermo del Toro ako producent stráca dych a bol by som nerád, keby skončil ako Luc Besson. Slabší priemer. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

A Del Torova manufaktura opět boduje. Nebojte se tmy je určitě slabší než Princ bez království + Sirotčinec + Faunův labyrint (= neděsí a je hooodně předvídatelný) - i tak je tato "pohádka o vílách Zuběnkách" o třídu lepší než to, co nám obvykle distributoři v rámci hororové produkce do kin servírují. 70% ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Nápad na tento film dostal Guillermo del Toro na základe diel od spisovateľa Arthura Machena: „Milujem waleského autora Arthura Machena a jeho myšlienku, že rozprávková tradícia pochádza z temného miesta, ktoré je odvodené od malých, predľudských stvorení, ktoré sú skutočnou, naozaj odpornou háveďou, ale sú svojím spôsobom magické a žijú takýmto spôsobom stovky rokov. Jeho knihy ma k tomu prinútili.“ (Arsenal83)
  • Přibližně v čase okolo 1 hodiny a 27. minuty je možné ve scéně, kdy je Sally (Bailee Madison) vláčena po zemi, všimnout pod její hlavou „jezdící dráhy“. (Pavlínka9)
  • Film se měl odehrávat na Rhode Islandu, ale z ekonomických důvodů se natáčel v Austrálii (Mount Macedon a Melbourne). Proto také vidíme ve vedlejších rolích především australské herce. (veronikajel)

Reklama

Reklama