Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

Ant 

všechny recenze uživatele

Za začátku jsem z celého příběhu nebyla úplně unešená, popravdě jsem se neskutečně nudila. Naštěstí to pomalu přece jen najde své tempo. Filmů o ztratě dítěte je spousta, tenhle těží především ze svého prvotřídního obsazení. Eckhart a Kidman tvoří skvělý herecký pár, ale ani mladý Miles Teller se mezi nimi neztratí. Rabbit Hole je velmi dobré drama, ale příběhově neobsahuje nic, kvůli čemu bych si na něj za týden vzpomněla. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Dva vynikající herecké výkony (Kidman & Eckhart ) bohužel ztracené ve fádní šedi. Králičí nora mohla být zajímavá tak před 15 lety. Na podobná témata už bylo natočeno hodně filmů a musím přiznat, že mnohem zajímavějších. Nejde o špatný film, ale chyběla tomu nějaká hlubší myšlenka, nějaká snaha lepší práce, snaha to celé více promyslet a promakat. Příběh o rodině, která se snaží vyrovnat se smrtí svého malého syna, kde manželé touží každý o jiném stylu osvobození od tíživých vzpomínek. Vzpomínat nebo zapomenout, snažit se vymazat nebo oživovat stíny minulosti. To je otázka, kterou si kladete spolu s filmovým párem. Bohužel to je celé, vše o co tu jde. Jediné trochu vybočující z této ve filmu zavedené linie je postava mladého studenta, který nechtěnou náhodou autem srazí a zabije jejich malého chlapce. Odpuštěním matky a studenta se stávají jejich společná tajná setkání. Dojemné, dobře zahrané, ale bohužel omleté a jednoduché. Logická pointa, žádné kličky, jen rovná linie smutku rodičů, která končí jejich vyrovnáním se s osudem a smířením se s životem takovým, jaký je. Vidět film o několik let dříve, dal bych hvězdy 3, možná i 4, ale v dnešních časech je to prostě málo. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Pomalá, komorná štúdia charakterov ľudí, ktorých pokorila bolestivá strata. Nicole a Aaron sa snažia navonok pôsobiť ako dokonalí manželia, ktorí sa zmierili so svojím neľahkým osudom, no nazeraním do ich nezmyselného života, pozostávajúceho zo spomienok, je to tak nenásilné, pomalé a smutné, že som ako divák ich príbeh úplne prežívala. Najradšej mám tie rodinné konverzácie a hádky s tým spojené, nasiaknuté iróniou a neporozumením, ktoré sú akoby vystrihnuté z reálneho života. Nečakala som veľa, no Kidman a Eckhart ma svojimi výkonmi katapultovali a aj tu je jasne znázornené, ako dokážu herci, ktorí sa vžili so svojou postavou, pozdvihnúť neoriginálny námet. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že když se stane neštěstí, jakoby se všechna slova v pronesených větách skládala ze součástek podstaty tragédie a veškerá komunikace směřovala jen k oné události, přesto, že se jí všichni snaží vyhýbat... Právě tento úkaz je zde nejvíc patrný, spolu s pocity provinilosti obou sester, v souvislosti s otěhotněním Izzy, která své štěstí vnímá jako nepatřičné a Beccy, která ho není schopná upřímně sdílet, jakož i rozdílné pojetí hledání cesty ke klidu duše muže a ženy, ztrátou přímo zasažené - on se nebrání vzpomínkám, ale žije z nich, ona se snaží odpoutat od všeho, co by jí dítě připomínalo, až nutkání, setkat se s jednou z příčin neštěstí, přináší naději na vysvobození v podobě paralelního vesmíru, v němž není jen naše momentální smutná verze... Neoriginálním námětem zatíženému dramatu se daří zaujmout především díky nehysterickému zachycení období po velké ztrátě v maličkostech, které je těžké byť jen pojmenovat, natož sdílet, ale i pro výkony Aarona Eckharta a Nicole Kidman, u které mě nepřestane fascinovat, jak je ve svých rolích krásná a svá přesto, že téměř pokaždé vyfasuje nějakého šíleného návrháře kostýmů :-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré a hlavně velmi intenzivní drama. Nic pro diváky empatiky, protože těm by to mohlo rozhodit celý jejich křehký svět. Pět superlativy na Kidman a Eckharta by bylo nedostatečné, ale je zajímavé, jak ideálně je doplnila jen na minimálním prostoru Sandra Oh. Na závěr jsem si pomyslela, že je to vlastně velmi dobrá hra a ona je to skutečně hra. Tak jsem se přeci jenom asi už něco naučila. Formálně to mělo stejný nápad na ukončení jako Frankie a Johnny. Dabing je samozřejmě průser kdykoli kdekoli otevře pusu Lucka Vondráčková, ale to člověku tu druhou nominaci Nicole na Oscara fakt nenaruší. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Na začátku filmu nabírá Becca (Nicole Kidman) hlínu holýma rukama. V následujícím záběru ale má rukavice. (noelcoward73)
  • Při jízdě autem cca od 00:30:00 není Nicole Kidman připoutaná. Při debatě s manželem jsou neustálé záběry na ni a na něj (není tam prostě prostor k tomu, aby se připoutala). Když ale její manžel v 00:34:28 prudce brzdí, Nicole je připoutaná a tak se jí nic nestane. (Pavlínka9)
  • Nicole Kidmanová sice neviděla původní broadwayské divadelní představení z roku 2006, ale četla následné recenze a ozvala se producentovi své vlastní produkční společnosti Blossom Films. Ten následující den zhlédl večerní představení a následně si domluvil schůzku s Davidem Lindsay-Abairem, aby s ním projednal možnost zfilmování jeho hry. Kidmanová si později přečetla scénář a navštívila představení v Austrálii. (DivX)

Reklama

Reklama