Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

berusche 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl nejlepší výběr pro mou zdrchanou hlavinku...ta beznaděj a bolest z toho totiž tolik čiší, že teď nebudu moc spát, budu nenávidět klasiky a přemítat, zda bych něco takového byla vůbec schopná někdy pochopit racionálně a zvládnout emocionálně. Po dlouhé, ale opravdu dlouhé době, mě nadchl scénář takovým způsobem, že už jsem nepotřebovala vůbec nic. Smekám a zbytek je mi z celého mého srdce fuk. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zmizne niekedy tá bolesť?“ – „Nie. Ale zmení sa. Tá ťažoba je stále s tebou, ako tehla v kabelke. Ale dá sa s tým žiť. A niekedy dokonca pozabudneš.“ Strhujúci herecký výkon nežnej, sexy, chápavej mamy Nicole Kidman na mňa zapôsobil tak, ako podobne bravúrny výkon Kim Basingerj v nie nepodobných Dverách v podlahe. Aaron Eckhart jej zdatne nahráva. Zapôsobil na mňa tiež kvalitný scenár (podľa divadelnej hry), ktorý bez hystérii a veľkých slov líči život manželského páru, snažiaceho sa vyrovnať so smrťou 4-ročného syna. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Mitchell přestal být kontroverzní, což sebou pohříchu přineslo nedostatek osobitosti a pocitu čehosi "výjimečného". V podání elementárních lidských emocí zůstává stále jistý, ovšem už se moc neliší a nebýt výkonu Kidmanové, jeho snímek by byl jen jedním z řady těch sice dobrých, ale nijak zvlášť pamětihodných. Což je u režiséra, v jehož druhém snímku si týpek polykal vlastní semeno, trochu škoda. 70% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Příjemné a pomíjivé. Už to tu bylo snad tisíckrát, a kdyby v tom nehrála Kidmanová, tak se na to asi ani nekouknu. Ale něco se tomu přece jen musí nechat, nejedná se o vtíravou záležitost, není to nikterak emocionálně vydíravý film. Je jen na Vás, jestli se onomu tíživému pocitu plně poddáte nebo zůstanete lhostejní, v tom spatřuji veliké a snad doknce i největší plus, jinak neoriginílního filmu. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Rabbit Hole mi dokázalo velmi uvěřitelně a civilně přiblížit pro mě nepředstavitelnou situaci - ztrátu dítěte (žadné nemám).Je tu důkladně rozebráno rozpoložení obou rodičů i zobrazen vliv takovéto tragedie na jejich okolí a všechny vztahy.Od jejich vlastního (po citové i sexuální stránce), po ty rodinné i sousedské.Každý z rodičů hledá útěchu a způsob jak se se ztrátou vypořádat,nebo se s ní alespon naučit žít, v něčem jiném..dokud si neuvědomí, že jedině kompromis a vzájemná tolerance je může udržet pohromadě.Herecké výkony Nicole i "Eckouše" jsou na hodně vyskoké úrovni a byli i hlavním důvodem, že jsem se nenudil u filmu tématicky mi natolik vzdáleného.Ale i přes to - pokud nejste v té správné empatické náladě,je docela možné,že se chvílema nudit budete. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Za roli truchlíví matky v původní divadelní hře, si Cynthia Nixonová v roce 2006 odnesla cenu Tony. Hra získala v roce 2007 Pulitzerovu cenu za drama. (DivX)
  • Při jízdě autem cca od 00:30:00 není Nicole Kidman připoutaná. Při debatě s manželem jsou neustálé záběry na ni a na něj (není tam prostě prostor k tomu, aby se připoutala). Když ale její manžel v 00:34:28 prudce brzdí, Nicole je připoutaná a tak se jí nic nestane. (Pavlínka9)
  • Film měl původně režírovat Sam Raimi, ale později od projektu odstoupil, aby se věnoval přípravám nové Spider-Manovské série. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama