Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Lukkys k tomuto seriálu (16)

Zlatá koruna (2011) (S01E06) 

4* za závěr. Jinak průměrný díl. ()

Sever nezapomíná (2012) (S02E01) 

Slabší epizoda. Ale věřím tvoří zajímavé zápletky pro další díly. ()

Noční krajiny (2012) (S02E02) 

Po slabé minulé epizodě jsem doufal v něco zajímavějšího, ale dějově byla tato epizoda velkým zklamáním. Řekl jsem si, že při druhém shlédnutí seriálu budu hodnotit za to, jak dobrý opravdu je, ne jen že je to středověké fantasy podle skvělé předlohy takže mu dám automaticky 5 hvězdiček. Když se na to ale dívám z tohoto pohledu, nikdy jsem si neuvědomil, kolik slabých epizod to má. ()

Deště Kastameru (2013) (S03E09) 

Snad jediný díl, který si zaslouží z této série 5 hvězdiček. ()

Dva meče (2014) (S04E01) 

Extrémně slabý začátek série. Většina lidí uznává že to je slabé, ale i tak dávají v recenzích 5 nebo 4 hvězdičky, absolutně nepochopitelně. Napětí žádné, nové zápletky žádné, posun v ději se zde taky moc nekonal, druhou půlku dílu už jsem nudou ani neudržel pozornost a párkrát se načapal že radši projíždím mobil. Ale jedna hvězdička za dějovou linku s Aryou, která sice taky nebyla perfektní, ale nebyla alespoň tak nudná jako zbytek. ()

Lev a růže (2014) (S04E02) 

Epizoda, která oproti té první přináší zajímavé myšlenky, nad kterými může divák přemýšlet. Ať už je to třeba otázka, jestli a jak se vrátí Shae, kdo je vrahem nebo co se bude dál dít s Tyrionem a Sansou. Ale těm dvou posledním předchází 20 minut nejnudněji napsané svatby, kterou jsem kdy viděl, za kterou prostě musím odebrat jednu hvězdu. ()

Zbaveni okovů (2014) (S04E03) 

Třetí díl nejspíš splnil má nepříliš velká očekávání. Příběh začíná být zajímavější, ale na předchozí díl to nemá. Daenerys dobývá další území, na Severu se děj pomalinku posouvá kupředu a v King's Landing pokračují intriky a lsti. Nic neočekávaného, ale pořád si pamatuju i mnohem horší a nudnější díly. ()

První svého jména (2014) (S04E05) 

Nějaká zajímavější akce ke konci nezachrání tento nudný díl. V momentě kdy mě baví snad už jen příběh Arye a Hounda, si říkám, co na tom lidi vidí. Jasně, středověká fantasy podle nejznámějších předloh jsou vzácná, skvělá, zábavná, mají background, lore a všichni jsme šťastní že existují, ale to neznamená, že každý díl budu hodnotit pěti hvězdičkama, jakoby to bylo to nejlepší, co tvůrci ze sebe mohli dostat. Když to všichni hodnotí takto, nehledě na to že půlka dílů jsou extrémní nuda, není divu, že poslední série dopadla tak, jak dopadla. ()

Drozd (2014) (S04E07) 

Konec epizody mě dost pobavil, ale jinak se příběh celkem táhnul a moc se ani neposunul. ()

Hora a Rudá zmije (2014) (S04E08) 

Začátek zase chabý, ale bitva se jim povedla. ()

Děti (2014) (S04E10) 

Kdyby se takovou rychlostí posouval příběh celou dobu, každý díl by byl za pět hvězdiček. Půlka lidí zemře, půlka mrtvých přežije, nepředvídatelný závěr série. Takhle bych si představoval seriál, který má 91% skóre na csfd. Bohužel tohle je jen jediný díl, možná vedle nějakého z první série, který byl takhle dobrý. ()

V očekávání válek (2015) (S05E01) 

První epizoda páté série, narozdíl od té první čtvrté série, nezklamala. Tady totiž sice taky jen uváděli směr dějových linek, jako v té první, ale neusnul jsem u toho, jako u té první. ()

Dům černé a bílé (2015) (S05E02) 

Vypadá to, že se tvůrci poučili z minulých sérií a uvědomili si, že i normální díl, ve kterém nejsou epické bitvy a grandiózní rozuzlení zápletek, se dá udělat zábavně. Oproti minulým sériím vidím jakýsi posun a konečně cítím nějakou zvědavost, co se bude dít dál. ()

Zabij chlapce (2015) (S05E05) 

Znovu se vracíme zpátky do čtvrté série, kde půlka epizod je prostě nezáživných. ()

Neohnuti, neskloněni, nezlomeni (2015) (S05E06) 

Arya mě už zase nebaví, Jamieho naivní pouť mě nebaví, Sansa mě nebaví, King's Landing mě momentálně nebaví. Jediné po čem jsem tak nějak zvědavý je Castle Black a Daenerys, a v tomto díle nebylo snad ani jedno. ()

Související novinky

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama