Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon Sníh je mrtev. Daenerys se setkává se silným mužem. Cersei znovu spatří svou dceru. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer

Recenze (34)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I will shield your back, and keep your counsel, and give my life for yours if need be. I swear it by the old gods and the new." "And I vow that you shall always have a place by my hearth and meat and mead at my table. I pledge to ask no service of you that may bring you dishonor. I swear it by the old gods and the new. Arise." ()

killberrybil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divácký zážitek bohužel ovlivňuje několik aspektů. Tím největším je asi plejáda nesmyslů a klišé. Na druhou stranu, Dorne už asi více zkaženo být nemohlo, takže zde se to dá odpustit. Mizející psi jsou asi novým fantasy prvkem, a Jorah je největším luckerem na světě. A předloha už je pro seriál taky takovým fantasy... Na druhou stranu, celé linie na zdi udržuje seriál v pořád slušné kvalitě. ()

Reklama

mourek10100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasicky rozjetý první díl hned se třema mrtvolama. Daenerys fajn, ale v minulé sérii mě nejvíc zaujala Tyene, která tady moc prostoru nedostala. Ta sice o železný trůn nebojuje, ale tak fandím jí. Jinak asi nic extra, krom klasických hlášek Tyriona a Varise. A jedním wtf :D. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základní výhrady zůstávají a zlepšení se asi nedá očekávat. Tedy: osekání postav a ohýbání děje vůči předloze + chování, která jdou proti charakteru postav + zjednodušování a polarizace charakterů + nelogičnosti, které u tak obsáhlého děje a změn v něm vznikají. Dobře, budu dělat jakoby nic a nechám se unášet bezmyšlenkovitě dějem, ke kterému budu mít přirozeně poznámky, protože scénaristé už se nemůžou opřít o původní námět. Takže vizuálně (doufám, že aspon tohle se nepokazí) a nenáročně můžu šestou serii sledovat. A některá z linií dovede děj v každém dílu podržet. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná epizoda, obzvlášť na to, co se stane s Daenerys a Jonem jsem čekal skoro pět let od přečtení knihy. Emilia Clarke byla mimochodem během trmácení se pouští krásnější než kdy jindy. Hvězdu musím strhnout za opět stupidní linii v Dorne, Benioff a Weiss neumí vymyslet nic lepšího než prosté zabíjení. V knize je tato linie daleko komplikovanější, tady to zkrátka vše zabijí (doslova i přeneseně) "Sand Snakes", které se navíc umí záhadně teleportovat k Trystanovi na loď. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Scény v Dorne byly natočeny spolu se zbytkem scén z 5. série v Seville, takže se štáb nemusel kvůli scénám pro tuto sezónu vracet. (mikki089)
  • Přestože se Bronn (Jerome Flynn) vrací z Dorne společně s Jaimem Lannisterem (Nikolaj Coster-Waldau), ve scéně, kde Cersei (Lena Headey) vidí Jaimeho přicházet do Králova přístaviště s tělem Myrcelly (Aimee Richardson), chybí. Údajným důvodem je to, že Headey a Flynn měli ve svých smlouvách klauzuli, která říkala, že nemohou sdílet scény nebo dokonce být na natáčení ve stejnou dobu kvůli jejich údajně nepříjemnému rozchodu. (mikki089)

Reklama

Reklama