Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (226)

T-pack 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní komentář mám u seriálu jako celku. Ale poslední série je tak nasírací, že si zaslouží vypíchnout jako dost možná ten největší pád na držku v televizní historii. To, co bylo v minulých sezónách postupným úpadkem kvality psaní, se rázem promění na přímou zradu všeho, co v začátku činilo seriál skvělým. Fuč je rozvážnost a pozvolné tempo, které vytvářelo prostor pro vykreslení úplného kontextu celého konfliktu. Postavy najednou zoomujou po celym Westerosu, jako by odemkli fast travel ve videohře. Navíc  ze všeho toho zběsilýho přesouvání asi prošli lobotomií, nebo nevím, jak si jinak vysvětlit jejich stupidní chování. Kde se dříve postavy ve střetech jedna s druhou přechytračovaly, a nikdy jste si nemohli být jistí, kdo na šachovnici získá výhodu, tady už jen s úžasem sledujete, která postava z toho vyjde nejvymaštěněji. Z dialogů přestane být cítit napětí, všechny repliky jsou přímou reakcí na to, co se stalo před chvílí. Nejeden obyvatel Westerosu je osobnostně vykastrován. Jestli jste si ty postavy někdy v začátku oblíbili, poslední série vám vezme všechny důvody mít je ještě rádi. Ty světlé výjimky, jako třeba the Hound nebo Euron možná podrží tu poslední hvězdičku hodnocení – ti, a alespoň ta malá milost, že tohle ostudné scenáristické patlalství skončilo relativně rychle a nemučilo nás další dvě plný série. Přesto na hořké pachuti s odstupem přidává vědomí, že ze Star Wars projektu, kvůli kterému se zjevně Benioff s Weissem na GoT vyprcali, nakonec nic nebylo, a dvojici to ani tak v branži totálně nezdiskreditovalo. ()

TerezD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před odstartováním 8. série jsem měla obrovská očekávání, dva roky měli tvůrci na to poskytnout divákům nezapomenutelný zážitek, ale místo toho přišlo velké zklamání. Realizační tým udělal zásadní chybu, opomněl fakt, že Hra o trůny nikdy nebyl seriál, který si hrál na efekt, vždy nám byly nabídnuty silné emoční okamžiky, které nenechaly diváka chladným. Poslední série byla emočně vyprázdněná, šlo tady především o rychlé ukončení všech dějových linek. Právě spěch, aby všechno bylo rychle uzavřeno uškodil celé sérii nejvíce. Kdyby zásadní okamžiky byly roztaženy do více dílů, tak si myslím, že by vše do sebe více zapadalo. Navíc některé postavy si zasloužily důstojnější konec, byla zde viditelná absence knižní předlohy. Mrzí mě promrhaný potenciál, který tato série bezpochyby měla. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria GoT je zrejme tou druhou najakčnejšou po siedmej. Čakajú nás dve monumentálne bitky, pričom o tej prvej akoby celý seriál mal byť, respektíve k nej smeroval. Je jasné, že intrigy už išli viac menej stranou a do popredia sa dostali nové, veľmi krehké spojenectvá so zámerom boja proti spoločnému nepriateľovi. Osmička má spád, končí podľa mňa logicky a emocionálne správne funguje, pričom tých záverov mohlo byť ale viacero a nemuseli by byť nutne horšie, možno niekedy aj lepšie. No a navyše minimálne pri posledných dvoch sériách zabúdate, že pozeráte seriál, ktorý má nutne nižší priemerný rozpočet na minutáž než fantasy kino filmy, ide skutočne o veľkolepé potešenie pre oko. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím priznať, finálna séria sklamala. Hlavne čo sa týka postáv, ich vývoja a konca v seriály. Moji obľúbenci sa správali divne, dialógy škrípali od začiatku do konca a pár rozhodnutí kričalo nelogikou. Napchať všetko do šesť častí bola obrovská chyba showrunnerov ktorú im len tak neodpustím a myslím že nie som sám. Treba pochváliť vizuálnu stránku a prácu trikárov. Takáto blockbusterová výprava sa v seriáloch zatiaľ neobjavila a prekonať ju bude veľmi ťažké. Koniec sa mi tiež celkom páčil, bol horkosladký ako nám sľubovali a celkovo mi zlepšil dojem. To čo ste ale milovali na GoT v prvých 6. sériách (áno aj siedma už nebola to pravé orechové) tu už bohužiaľ nenájdete.  5/10 ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nasrat na všechny blbečky, co kolem sebe prskají a kopou jak rozmazlené děcka. Tím přesně oni jsou, rozmlazlenýma fakanama. Všichni se asi namlsali a čekali, že v poslední sérii některá z jejich oblíbených hrdinek vyleze přímo z televize a pohoní jim zvadlého čuráka. Najednou jsou všichni přechytralí scénáristé, co by to chtěli tak a tak. Takové seriály nerostou na stromech a i ta proklínaná osmá série strčí do kapsy většinu chujovin na prvních příčkách. Chytnout je za ty rozežrané držky a vymlátit to z nich. ()

Galerie (227)

Zajímavosti (48)

  • Každý diel ôsmej série vyjde tvorcov na 15 miliónov amerických dolárov. (Paldiny)
  • Původně měla tato série vyjít už na přelomu roku 2018/2019. (Klajondr)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Reklama

Reklama