Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 1

Recenze (140)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovská autorská bezmoc. Už v první epizodě se toho moc nedělo, ale sem tam se tvůrci alespoň snažili vyprávět obrazem. Tady už postavy jen mluví a sdělují si jak naprosto banální věci, tak i to, co by mohlo být ztvárněno nějakou akcí (a tím nemyslím akci ve stylu fyzického souboje, ale kdyby se aspoň nějak postavy pořádně hýbaly, něco dělaly, vytvářel se dojem živé scény a ne suchého divadla o mluvících hlavách ve statické místnosti). Nemluvě o tom násilném přesunu postav na správná místa. Uf. Pro hardcore fanoušky asi dostačující v tom smyslu, že si to všichni tak nějak buď vyříkají, nebo aspoň nastaví do nějaké roviny a půda je připravena na zorání. Ale pro toho, kdo "seriál jen sleduje, ale nežere", je to téměř utrpení. 30%. P.S. Tyrion je důkazem toho, že když vezmete podobné postavě neřesti, zbavíte jí i veškerého šarmu. ()

Klajnik

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očividně, když jde o život všech živých, tak se vymýšlí strategie a buduje obrana, aby měli co největší šanci, na záchranu světa. Oni místo toho pijou víno u krbu a kecaj nesmysly. Jasně, chápu, je důležité dát fanouškům to co chtějí. Všechny ty postavy se před bitkou setkaj, řeknou si pár slov, uzavřou určité linky. Kdyby ty dialogy aspoň stály za to. Nestojí. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

G.R.R. Martin se nechal slyšet, že osmá řada neměla být tou poslední, že se mělo ještě pokračovat dál. Po této epizodě si to nejspíš nemyslí nikdo jiný, než nekritičtí a zacyklení uctívači, kteří prožívají orgasmus už při znělce a sází pětihvězdy automaticky. Druhá epizoda je ukázková výplň před bitvou, ze které tvůrci udělali největší lákadlo celé řady. Na jednu stranu tomu rozumím, že do toho nechtěli vletět po hlavě a zlikvidovat hromadu postav bez nějaké té klišokaše, ale toto byl vrchol zdržování, plytkého a planého žvanění bez přesahu...prostě tragická a nejspíš nejhorší epizoda celého seriálu. Působilo to nebývale amatérsky a nezbývá než dát za pravdu všem kdo prohlašují, že bez knižní předlohy nejsou tvůrci schopni rozvinout originální a překvapivý příběh. Pokud bude další epizoda tou válečnou, tak si nejspíš užijeme spoustu akce, ale co bude dál? Podobně nudná epizoda, kde se budeme pro změnu dívat na přeživší, kteří truchlí nad padlými? Budeme sledovat pohřby a povzbuzující kecy? Trochu se začínám děsit toho, co za konec tvůrci vymysleli. Břitké a chytré dialogy už jim tentokrát Martin nenapsal a pouhé triky jim nepomohou. Tak snad se pletu...byla by to velká škoda, pokazit zrovna ten tolik očekávaný závěr. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předehra pokračuje a je tam tolik romantiky, že je to přesně ta situaci, kdy si říkám, jak tomu chlapci naznačit, že už by mohl jít konečně na věc, abych neusla ...aneb všeho moc škodí :) Prostě nám z těch prvních dvou dílů mohli udělat jeden delší a všichni by byli happy a jestli v následujícím díle neumřou alespoň dvě postavy z těch hlavních postav, tak nám tvůrci pěkně vyměkli. Holt nám léta servírují maso a krev, tak at ted nečekají, že nás uspokojí nějakým salátem. A to jsem vegetarián! ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To Ticho před bouří... nebo nádech před velikým skokem se může mnohým jevit dlouhý a nebo dokonce zbytečný. Myslím ale, že si ho všechny postavy zaslouží a přestože by se mohlo zdát, že první dva díly osmé série nudí a přešlapují na místě, pro mě jsou tyto díly perfektní příprava na to, že se bude umírat a že seriál jde do finále. Mimo jiné jsou perfektně natočené! Kamera, hudba a herecké výkony asi nemohou být lepší. Za mě Super a jasných 90% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)
  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama