Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

italka63 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého, viděla jsem důstojné zakončení epické ságy úžasného díla, které nemělo bombastický závěr, jak spoustu lidí očekávalo, ale přesto po něm zůstala spousta nostalgie a množství odvedené práce celého výrobního štábu. Samozřejmě, ten jeden díl chyběl, v něm mohly být detaily, nemuselo být tolik zkratkovitosti. Jenže je to jak to je a musíme se s tím smířit, s tou láskou, nenávistí, hnutím myslí, žalem i nadějí. A s výbornou hudbou, která nás provázela. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brinne píše o Jaimem. Jon, který dostal to, co chtěl. Deanerys, která překročila všechny hranice. Bran, který za celou dobu nic neděla. Lord Gendry, Bronn má konečně svůj hrad. Drogon, který odlétá neznámo kam se svou matkou. Tormund za zdi, Ser Podrick, Brinne v královské gardě. Ghost se svým pánem. Stalo se toho opravdu. A každý dostal to, po čem toužil. Ale říkám to pořád a řeknu to znovu je to moc rychle, a proto to utrpělo. Na takový konec jsem nechtěl čekat 2 roky. S odstupem času po 3 letech přidávám jednu hvězdu. Pořád si stojím za tím, že to bylo moc rychlé. Konec Deanerys byl opravdu nečekaný, ale dostála svému jménu, a to mi přijde jako brilantní zakončení. S koncem ostatních postav už tak spokojený nejsem. PS: Bran je vychcaná svině. ()

Reklama

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to málo prostoru a nutnost ukončit seriál je to obstojný, některý osudy tíživě potemnělý a některý momenty vyloženě stupidní, zbytečný a někdy až trapný. I tak to ale vzhledem ke všem okolnostem vlastně není zklamání. Motivy se obloukem ukončují a happy end není zas tak radostný, jako spíš empaticky hořký. A tenhle pocit hezky rezonuje. Díky za celý seriál. ()

Wayne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář patří k celé sérii, ale vkládám i sem, když vidím, jak tady někteří obviňují fanoušky, že by se jim nelíbil žádný závěr. Nicméně... Do poslední chvíle jsem doufal, že ještě něco vymyslí... ale ne. Takže... Jon byl Targaryen bezdůvodně. For real, jeden z největších twistů z Martinových knih je v seriálu naprosto k ničemu, protože kdyby byl Stark, tohle všechno by se odehrálo stejně. I tak by tam jen chodil a kecal o své queen. Seriously, jaká byla pointa to do toho seriálu dávat, když to neovlivnilo nic (kromě zničení dalších mozkových buněk Varyse). Série sledujeme, jak Bran putuje někam za zeď, pak dvě série vykládá, že nebude lord of Winterfell, protože je vrána, ale král bude... nic víc? Takže vrána chtěla být králem, ale o Chodce se vlastně nezajímala, jo? Okay. Že se teda namáhala to Branovi ukazovat tím pádem. Prince, who was promised... taky nic? Okay. Night King je jen rebel bez příčiny? V knize ani Night King není, to zlo je prostě jen entita, v seriálu jej ztělesnili, aby měl snad nějaký charakter, důvod, aspoň něco nám prokecl, ne? Ne. Stačí udělat pár kroků k prvnímu hradu a umřít - vypadá to, že vlastně fakt tak velká hrozba nebyl. Character development neexistuje nebo je šíleně uspěchaný, že nedává smysl. Postavy zapomněly na svoje vlastní příběhy a oběti (Jaime zabil krále a zachránil miliony, aby pak řekl, že mu na nich nezáleží?? WHAT?). Seriál měl logické chyby od páté série, ale dalo se to (podle mě) odpouštět. Teda minulé sérii už moc ne, ale tady má každá postava až brutální amnésii. Gendry dokonce nezná svoje vlastní jméno (nejmenoval se nikdy Rivers proboha, bastard je z místa, odkud pochází, tak když už, tak Waters. To si ti dva tupci neumí ani nastudovat prameny?). Poslední scéna je samozřejmě taky fajn - v největší zimě, u které měly podle pověstí všem umrzat teď koule i nejvíc na jihu, se stejně vrátíme za zeď... nehledě na to, že spousta z free folku chtěla žít na druhé straně zdi a ne se vracet. Celý příběh o sjednocení, o životě proti smrti samotné, o tom, že nezáleží, kdo sedí na trůně, abychom zjistili... že na tom vlastně záleží. A pak samozřejmě plno stupidní taktiky, plot armoru, naprosto nesmyslných rozhodnutí postav, která jim nesedí do jejich charakteru, transportování z místa na místo v rozmezí dní či hodin, co dřív byli dlouhé týdny a takhle by se dalo pokračovat. Dumb and Dumber obětovali příběh, logiku i postavy za cenu překvapit diváka. Nedivím se, že byli herci tak zklamaní v rozhovorech. Pokud se vám to stále líbí, tak vám to přeju, plno krásných efektů a kostýmů a hereckých výkonů, a to je super sledovat, protože si na tom plno lidí dalo práci. Ale z hlediska příběhu je tohle jedna z nejodfláknutějších sérií, co jsem kdy viděl. Ještěže to hodnocení na IMDB a podobných mluví za vše. Tak a teď se jdu připravit na zkoušku z poetiky a až se mě zeptá na anticlimax, řeknu mu o třetí epizodě... dopiš ty knihy, Martine, nebo mi z tohoto jebne. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první třetině to ještě trochu vázne a když dojde na očekávané "obejmutí" milenců, kde se pak ukáže, že je drak nejlepší přítel člověka (a chápe, co je trůn!), už to skoro zavánělo parodií. Ale pak konečně našli tvůrci onu potřebnou pevnou půdu pod nohama, postavy se dostaly do popředí a jakkoli se sladkobolně jelo k závěrečným titulkům, bylo tak činěno s úctou ke všemu, co se léta budovalo. Což je přesně to, co tak výrazně chybělo v předchozích dílech. Nevím, jestli památné nebo velkolepé, ale jako tečka za větou, kdy dochází na definitivní loučení se starými přáteli, fungovalo finále více než dobře. 70% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)
  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama