Reklama

Reklama

V úsilí najít dárce plic pro svou dceru, se manželský pár dostává do nebezpečných vod... Každý den Paul Stanton, úspěšný okresní advokát ze Santa Fe a jeho manželka Diana čekají s novou nadějí, že se najde dárce plic pro jejich dceru Chloe. Dcerka má zřídkavou degenerativní nemoc a je na dlouhém seznamu čekatelů na dvojitou transplantaci plic. Nemoc se zhoršuje a Paul je v zoufalství ochoten riskovat všechno, jen aby zachránil své dítě. Dozví se, že v Mexiku existuje doktor, který by mohl Chloe zachránit. Ale když  za ním přijede, zjistí, že doktorovi dárci jsou vlastně nedobrovolné oběti a jeho činnost je kriminální. Paul se ocitl na životní křižovatce: má zastavit nelegální operace a zachránit tak stovky životů nebo zachránit život své dcery … (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kormákur, vitaj v Hollywoode! Ako je možné, že si zrejme dostal voľnú ruku a štúdio nekecalo do výsledku? Dostaneš hneď kopu hviezd, nie hneď tie najväčšie, ale aby si sa mohol správne uviesť....A je z toho hneď tvoj najlepší a najkonzistnejší film, s najvýraznejším scenárom a atmosférou. Koniec sa sice tak nejak dal čakať, hlavné je, že funguje. Drogy, o ktorých počúvame v správach, budú zrejme iba vrcholom ľadovca medzi problémami mexickej spoločnosti.Tu máme ďalší. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Tento film mi byl doporučen, jako dobrý a že se na něj mám podívat. Já v něm ale moc kvalit nenašla. Otec odjíždí do Mexika, aby našel doktora, který dělá nelegální transplantace orgánů. Polovinu filmu ho jen mexičani mlátí, okrádají nebo mu ho transvestita kouří (fakt chuťovka) a jako divák si pořád říkáte: omg, tak kdy už toho doktora najde? Konec se mi sice líbil, ale i přes poměrně krátkou stopáž je to nekonečný film, který nepotřebuju vidět podruhé. ()

Reklama

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*NÁHRADNÉ SÚČIASTKY* Turizmus má rôzne formy, v tomto filme sa zoznámime s jeho mierne netypickou formou, a to transplantačnou. Ak nemáte potrebný orgán, ale zato dostatok peňazí a Mexiko je len na skok, nádej - na rozdiel od človeka, na ktorom vám záleží - ešte neumiera. Vraj neexistuje nič silnejšie ako materinská láska, avšak láska otca ku svojej umierajúcej dcére je v tomto filme rovnako veľká, a ten je preto ochotný urobiť čokoľvek, aby ju zachránil. Slovo "čokoľvek" v tomto prípade nie je vyslovené len tak a nadobúda doslovný význam. Hlava rodiny je v silnom a netypickom príbehu ochotná prejsť na druhú stranu (v prenesenom aj skutočnom zmysle slova), radikálne prehodnotiť priority, vzdať sa morálnych zásad, a z k anonymným ľuďom necitlivého človeka sa stať ešte necitlivejším - zdanlivo, pretože koniec pravdepodobne vôbec nie je taký, aký očakávate. Verdikt v 1 vete: Turistický sprievodca krajinou zobrazenej vo farbách stereotypov. 29.05.11 ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Po výborné pětihvězdičkové komedii S milenkou mé matky, režisérském debutu, je Inhale mé druhé seznámení s tvorbou tohoto islandského režiséra, tentokrát jde ale o žánrově radikálně odlišné dílo, o děsivé, neuvěřitelně kruté drama s obsahem odkrývajícím na příběhu zoufalých rodičů a jejich malé dcerky, jíž selhávají plíce, pozadí temného světa ilegálního obchodu s pro transplantace vhodnými orgány a s hrůzně zvrácenými praktikami při jejich opatřování, potenciálních dárců je totiž stále nepoměrně méně než kolik je na transplantace čekajících příjemců, komu z řady čekatelů dát tedy přednost, zachránit právě jeho život, když je pro každého tak velmi vzácný? Lidé jsou pak pro tu naději přežití ochotní podstoupit cokoliv, stačí jen mít hodně peněz a ochotně jimi zaplatit, mimořádné, až brutálně silné dílo se skvělým hereckým obsazením Diane Kruger a Dermotem Mulroneyem v rolích rodičů nemocné Chloe. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Solidní triler dojiždějící hlavně na necharizmatičnost hlavního představitele. Zbytek je ok, hlavně téma. Filmů o nelegálním byznysu s lidskými orgány moc není a tento byl natočen vcelku dobře. Bohužel hlavní hrdina je příliš nemastný neslaný a rovněž by se do tohohle filmu hodil Benicio Del Toro. 75% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa veľká časť filmu odohráva v Mexiku, celá snímka sa natáčala v USA, konkrétne v Las Vegas a Santa Fe. (Laslo)

Reklama

Reklama