Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Fr 

všechny recenze uživatele

I vrabec se někdy může stát Fénixem..... Bylo nebylo... v dávných dobách, kdy v Číně válčila jedna dynastie proti druhé, v lesích bylo možno potkat medvěda, dost divný lidi, nebo obyčejného člověka, který už toho měl všeho po krk, jak vláčí své rukojmí – generála cizí armády. J.Chan v příběhu, který je víc dobrodružný než historický a blíže než ke strhujícímu akčnímu filmu má k pohádce. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám rád J.Chana a jeho souboje. 2.) Mám dobrodružnou duši. 3.) Mám rád nepohádkové konce. 4.) Zjistím, jestli je J.Chan lepší doktor nebo zahradník. 5.) Příběh, který neublíží ostatním, neublíží ani mě. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * P.S: škoda, že jsem ještě nepřišel na to, jak dát 3a½! ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No bolo to zaujímavé. A malo to njiekoľko svetlých momentov. Ale čakal som, že to bude vtipnejšie a asi aj akcia mohla byť lepšia. Jackie tiahne na 60 rokov ale typli by ste mu maximálne 40. Ale v pohyboch už nie je taký borec ako voľakedy. Celkovo film mohol byť o triedu lepší. Pre mňa. Inak si myslím, že niektorým skupinám divákov sa to bude páčiť. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Velká bitva mezi provinciemi Liang a Wei skončí polem posetým mrtvolami. Ale někdo přece jen přežil - jeden bojovník z provincie Liang a generál z Wei. Bojovník se rozhodne generála zajmout, a jeho vydání do rukou své vlády si konečně vydělat na spokojený život kdesi na venkově. Jenže cesta domů je hodně daleká, a oba muži - ač nepřátelé na život a na smrt musí začít spolupracovat, aby vůbec přežili ... Těšil jsem se na čínský historický velkofilm typu Tygr a drak nebo Hrdina - a proto jsem (možná neprávem) trochu zklamaný. Malý velký bojovník - ač se chvilkama jako některý z výše zmíněných filmů tváří - ale už obsazení Jackie Chana do jedné z hlavních rolí dává najevo, že film směřuje trochu do jiných sfér. Občas si Jackie střihne scénu jako vytrženou z Hollywoodských akčních komedií, což podle mne tento film hodně strhává. Už jsem byl rozhodnut dát ještě nižší hodnocení, ale úchvatný závěr mne přinutil ještě nějakou tu hvězdičku přidat - mimochodem, závěrečnou scénu počítám k top filmovým závěrům vůbec.. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný příběh natočený ve starém dobrém stylu jako se točily filmy v 70. nebo 80. letech. Vůbec jsem nepostrádala nejrůznější spomalené záběry a supermanovské výkony, vlastně by se sem ani nehodily, protože by působily rušivě. Konec se nese ve vážnějším duchu. Nechybí sestřih nepovedených záběrů, které konec odlehčují. Ale i tak jde o slušný žážitek. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná, miestami i humorná pacifistická oddychovka. Za zmienku stojí na chanovku neobvykle výborná vizualizácia (vynikajúce zladenie farieb) s dobrou hudobnou vložkou. Dej síce moc nenadchne ale na základe tohto pozitíva som film prežil bez ujmy a bez zjavnej nudy. Koniec je na Chana dosť netradičný a prekvapujúci, mne však sadol a na poslednú chvíľu zdvihol moje hodnotenie. 65/100 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)
  • Když Jackie Chan původně přišel v 80. letech s nápadem na film, měl si v něm zahrát postavu mladého generála. Protože však trvalo více než 20 let, než byl snímek natočen, musel si nakonec zahrát staršího vojáka. (Raztubyl)

Reklama

Reklama