Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film, kterému zcela chybí tvůrčí disciplína a především řád, který by smířil "čínskou" teatralitu a lyrickou rozevlátost s moderní (a velmi neurovnanou) formou. Chan se opravdu snaží, ale jeho pacifistický idiot s duší venkovského básníka nakonec umírá pod kopyty schematické ideologie "jednotné a velké Číny", která je už nepostradatelnou modlitbičkou všech historických velkoprodukcí, pod kterými je jako mecenáš podepsán státní aparát. Na pánvi Wok prý vrabce od fénixe nepoznáte. Na plátně, naštěstí, ano. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Mám z toho pocit, že jsem se díval na dva filmy v jednom. Občas je to totiž komedie, která má ale jen pár světlých momentů. Navíc, čistě za mě tento občasný tón pokazí konec, který mohl být naprosto parádní. Kdyby se totiž film nesl celou dobu ve vážnějším tónu, mohly by emoce v posledních minutách a vteřinách filmu být sakra silné. Děj je vlastně hlavně o cestování Chana s rukojmím a překonávání nástrah. A zase se vracím na začátek. Skupina která ústřední dvojici pronásleduje je nemilosrdná, jenže to jde do ztracena, právě díky, humorným vložkám. Co musím pochválit je to, jak je zde Jackie představen. To namaskování vypadá fakt super. Co mi ale přijde jako hřích je mít ve filmu takového mistra a nenadělit mu do scénáře bojové scény. V komentáři skáču tak trochu od jednoho k druhému a přesně tak na mě působí i film. Za mě promarněná šance. 67 procent. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Hmm...krasna vyprava, vyborne kostymi, niekolko velmi slusnych bojovych scen, ale na druhej strane obohrany pribeh, nevydarena hudba, zbytocne tlacenie na humornu pilu v inak dramatickom kontexte. Jackieho mam rad, ale zblaznit sa kvoli nemu nejdem....z tohto filmu mam podobne dojmy...v pohode, ale nic extra. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tak s tímto kouskem Jackie Chana mám malý problém. Je to totiž jediný film, který jsem viděl na třikrát. První třetinu v kině, po půl roce druhou v na HBO2 a třetí po měsíce na HBO. A pokaždé mi to moc nebralo. Jen jsem to chtěl zkrátka dokoukat do konce. Smůla Malého Velkého Bojovníka je v tom, že si tento film neumí vybrat co chce být. Zaprvé: vtipným historickým dílkem s nadhledem nebo tragicko-komediálním válečním filmem. Je tam sice něco od všeho, ale dohromady to moc nefunguje. Asi bych to zkusil natočit úplně nějak jinak... ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je po letech zase na stará kolena ve formě. Lehký tón, kterým jeho na první pohled epické dobové dobrodružství začíná, ale postupně Malého velkého bojovníka degraduje na obyčejné komedianství ve víceméně výpravných kostýmech. Chan je jedním z mála herců, kdo ještě něco takového ustojí. Vážně míněný závěr ale zážitek definitivně zabíjí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)
  • Když Jackie Chan původně přišel v 80. letech s nápadem na film, měl si v něm zahrát postavu mladého generála. Protože však trvalo více než 20 let, než byl snímek natočen, musel si nakonec zahrát staršího vojáka. (Raztubyl)
  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)

Reklama

Reklama