Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (522)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podle mě málo doceněný snímek, který pojednává o nádherných věcech, které může člověk v životě dělat a prožít je naplno. Přes všechny všední i nevšední smutky a starosti, které máme si málo uvědomujeme co nám bylo dáno a to žít...takhle cítím tento nádherný snímek a proto ode mě dostal plný počet bodů a také musím přiznat za skvělý výkon Julie Roberts.. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Celý film je docela zvláštní, ze začátku si říkáte, jestli to takhle půjde dál, tak se ukoušu nudou, díky ukrutné stopáži 140min. Ale ten film se vyvíjí, dostává se do úplně nových rovin a některé se vám líbí a jíné zas až tolik ne. Vyzdvihl bych část, kde Liz byla na Bali a potkala Ketuta alias kouzelného šamana, který nesmí lítat v letadle, pač nemá zuby :) a dále super sympaťáka Javiera Bardema. To se mi líbílo! Nadruhou stranu co mě nebavilo vůbec, roztahaná první New Yorská část s otravnym maželem a totálně asexuálním Jamesem Francem. Bleee!!!! A co se týče italského středu, tak nevím jestli to bylo al dente. Suma sumárum: pěkné, nápadité, dlouhé, občas nudné, občas povzbuzující, sem tam slzu zamačkávající a místy humorné. Btw. myslím, že to Julia zahrála velmi dobře a pro mě i uvěřitelně! Takže tři hvězdičky si Jíst, meditovat, milovat určitě zaslouží... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film pre naivné Američanky, ktoré túžia po zmene. Neviem ani či sa to dá nazvať znesiteľným. Asi to najviac zachraňuje fakt, že je to natočené pekne a na vizuálne zaujímavých lokáciách. V konečnom dôsledku mi ale príde vtipné, že sa nám snaží nevyrovnaná Američanka ukázať, ako správne žiť. Áno, cestovanie rozširuje obzory. Ale mudrovať by sa pri tom naozaj nemuselo. Očividne si ale Ryan Murphy potreboval niečo vyriešiť. Herecky okej. Významovo ale prostoduché, naivné a smiešne. A dlhé. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbeh o žene, čo nevie, čo zo sebou. Je vydatá a bez varovania dá návrh na rozvod. Len tak. Nie som šťastná, kašlem na to. A potom si chytím zajaca. A zase nič, necítim sa naplnená. Hľadám niečo ďalej. Najprv sa uchyľujem ku kresťanstvu, potom prejdem na hinduizmus. Žena má už po štyridsiatke, že pomaly na vnúčatá by mohla myslieť a ona si stále nevie usporiadať život. Až nakoniec konečne príde vyslobodenie, ale je to naozaj už konečné riešenie alebo zas o dva mesiace si to rozmyslí? Nevieme, strihli to a koniec. Ale je to vraj natočené podľa skutočnej udalosti. Bolo by dobré vyhľadať tu pani a zistiť, či už nie je náhodou moslimka alebo šintoistka a nemá šestnásteho partnera niekde na japonskom ostrove, stále hľadajúca tú pravú lásku. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

To byl sakra dlouhej film, když už sem byla za půlkou, tak sem si už jen říkala, jestli to vůbec zvládnu dokoukat. Zvládla sem, a nesu trvalé následky nudy. Děj to mělo, natahovaný (a pro mě hrozně chaotický), který se dá shrnout v pár větách - šla to hledat tam a tam a tam, pak chtěla jít tam, ale zjistila, že to už našla tam. No, mají můj "obdiv", když tohle zvládli natáhnout na 2 hoďky a něco. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Píseň "Samba Da Bencao" od Bebela Gilberta, která zazní v části, odehrávající se na Bali, se již objevila na soundtracku k filmu Na dotek (2004), ve kterém rovněž hraje Julia Roberts. (Karlos80)
  • Julia Roberts si Indii při natáčení filmu zamilovala natolik, že se rozhodla věnovat se hinduismu. (Pethushka)
  • Julia Roberts podmínila svou účast na natáčení na Bali přítomností své rodiny. Po natáčení tak trávila volný čas se svým manželem Danielem Moderem a dětmi Phinnaeusem, Hazel a Henrym. (Karlos80)

Reklama

Reklama