Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (522)

castor 

všechny recenze uživatele

Oceňuji pružnost Julie Roberts, opouští zavedený život a v Itálii okusuje nejrůznější chutě a další radosti života, v Indii své duchovno, na Bali pak čerstvě získané zužitkuje v náručí kořena s tváří Javiera Bardema. Musí se přeci něco dít. Jenže ono se toho totiž v té její zvláštní nespokojenosti moc neděje. Roberts, která si do té doby dávala od velkých projektů pauzu, je fajn, její postavě je nicméně obtížné fandit, navíc ani ona (oscarová Julia) nedokáže utáhnout onu neobhajitelnou nadměrnou stopáž a vpravdě nijaký příběh. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Dlhé. To je prvé slovo ktoré mi napadlo a teším sa, že som nebola v kine a mala možnosť si občas odskočiť. Príbeh ženy, ktorá má zrazu pocit, že prišla o všetko a premýšľa kam vlastne patrí. A prejde hodný kus sveta aby to našla – paradoxne príde na najštandardnejšie klišé. Je smutné, že taká dlhá metráž je potrebná na vysvetlenie potešenia a sebalásky. Sme na tom tak zle, že nevieme tie najprirodzenejšie veci? Pár otrepaných životných právd a priveľa vaty – keď si budem najbližsie liečiť srdce, siahnem radšej Pod toskánske slnko. PS: prečo trpíme predstavou, že iba taliani si dokážu užiť? ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně HOLČIČÍ film. Nedokážu si představit, že by mohl chlap hlavní hrdinku obdivovat či s ní sympatizovat a jak tu některé komentáře dokládají, přijde jim jako husa, která nemá být vlastně proč smutná, když má prachy na to aby rok jenom jedla, meditovala a ach bože! líbala se s takovým mužem jako je Bardem. Jsem spokojená. Julia je krásná, cesta jakbysmet. Povznášející a inspirativní, zvlášť pro mě, když se nacházím ve zvláštním stavu mysli. Líbilo se mi, že jednotlivé země od sebe nejsou oddělené ničím zvláštním, pouze klasickým střihem. Žádnou Julii na letišti tedy neuvidíme, ani idiotský nápis Indie někde dole v rohu, to pro ty retardované, kteří na to nepřijdou sami. ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Touha zdravé ženy je jasná. Papat, milovat se a mezi tím se i probírat otázkami své existence, které přeruší meditace, která se sama člověku nabízí. Ta uklidňuje, ta dává sílu, podobně jako sport, velké dávky, když už máme malé vstřebané, tak pořádně proberou tělo. Když se uvolní z traumatu rozvodu (značně vymyšlené trauma), tak jde hlavní hlavní hrdinka - uvedené - najít do Asie. Nejde do křesťanské Evropy, mezi křesťanské pohany, ale do Asie, kde se jí nově otevřou oči a mysl jí začne pracovat jinak, než nač byla dosud zvyklá.***(8.10.2010) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dlouhá, nudná, utaháná a nezajímavá romanťárná o nesympatické hrdince, která hledá smysl svého života. Příběh je zde roztříštěn na několik částí, přičemž jediná aspoň trochu zajímavá je ta poslední s charismatickým Javierem Bardemem. Mezi ním a Julií Roberts to zde opravdu funguje a člověk jim i docela fandí. Bohužel tato linie nastupuje až v poslední půl hodině filmu a divák je do té doby nucen přetrpět nudné a blbé příhody ženský, která si pořád na něco stěžuje a pod nánosem rádoby chytrých keců se snaží schovat, že je to vlastně úplná kráva. Ryan Murphy to navíc celé natočil nemastně neslaně bez špetky nápadu a člověk má někdy co dělat, aby to těch 140 minut(!!!) vůbec vydržel. No ještě, že za odměnu přijde ten Bardem.30% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Julia Roberts musela kvůli scéně, ve které se snaží obléct kalhoty, přibrat pět kilogramů. (Duoscop)
  • Julia Roberts si Indii při natáčení filmu zamilovala natolik, že se rozhodla věnovat se hinduismu. (Pethushka)
  • Julia Roberts nabídla režii svému příteli Garrymu Marshallovi. Ten ji ale odmítl, protože nechtěl kvůli natáčení cestovat po celém světě. Během jejich setkání jí Marshall na oplátku nabídl roli v romantické komedii Na sv. Valentýna (2010), kterou v té době režiroval. Julia ji přijala. (Coldrex)

Reklama

Reklama