Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (287)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Klasický exploitation,tentokrát od ne moc zaběhlých japonských tvůrců.Je pravda že lecos od svých asijských(čínských)bratrů odkoukali,ale i tak se stále mají co učit.Ultra brutální násilí a velmi realistické efekty nemění nic na tom,že do špiček žánru mají ještě hodně daleko.I tak ale celkem milé překvapení a udivení,že už i takovýhle film si koupíte za padesát korun v trafice... ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Krvavá gore paráda pre unavených japonských podnikateľov. "Torture porn", ktorý hrá - ako inak - s odkrytými kartami. Je príliš popisný, vyžíva sa v brutálnych detailoch a ponúka celú priehršť samoúčelného násilia. Surovejšieho než si vieme predstaviť. Jeho zrejme jediným cieľom je šokovať diváka. Pritom obsahuje minimalistický príbeh, ktorý sa dá naznačiť najviac 3 - 4 vetami. Perverzný maniak a násilník ľstivo odchytí potenciálne obete, spúta ich a kruto mučí. Keď už to ide s jeho obeťami dolu vodou poskytne im základnú zdravotnú pomoc tak láskavo až sa u nich vytvorí štokholmský syndróm. Potom nastane zlom a druhé kolo tortúry. Nebyť tej nadsádzky v závere, či priam poetického vzletu, keď zaznejú harmonické tóny hudby a odseknutá hlava sa zahryzne do väzniteľa, hodnotil by som Grotesque určite nižšie. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

:) Tak tohle bylo hezké...Zprvu to k mému zděšení vypadalo jako další supernásilný film,co si chce hrát na jakožerealitu ale naštěstí se to v průběhu děje všechno pěkně usadilo a nakonec to je prostě dobrá zábava u které mi občas tak něják zalechtalo v kulkách :) ,která je docela napínavá a vůbec je to celé taková rozverně laškovní hra s divákem :) ..K dokonalosti tomu něco chybí-něco co nedokážu blíže specifikovat ale na plný počet rudých hvězd to prostě není.........Za mě=zasloužených 70% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako už u mňa býva zvykom, hodnotenie so symbolickým číslom zvyknem venovať špeciálnemu filmu. Ním Groteska určite je. Je kontroverzný, určite nie je pre každého, je plný krvavých a takmer nechutných scén. Chýba mu však nejaký širší rozmer a tak to je iba pohľad na mučenie dvojice mladých ľudí. Niektoré scény sú svojim spôsobom nápadité, najmä ak si človek uvedomí že je to iba film, ale...ale takéto nápady sa zvyknú zrodiť predsa len v trošku popletenej hlave.Rovnako tak český dabing je na veľmi zlej úrovni čo tiež celkovému dojmu z filmu nepochybne uškodilo. Na druhej strane film sprevádza skvelá hudba a solídna kamera, avšak nakoľko filmu chýba trochu hlbšia myšlienka na vyššie hodnotenie to nebolo. Preto to má 4.545 film ktorý som na tunajšej databáze hodnotil za 2*. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po prvním flashbacku jsem měl chuť film ukončit, protože něco tak debilního se často nevidí. Naštěstí jsem to neudělal a mohl si tak vychutnat takřka hodinovou nefalšovanou řezničinu. Vidět toho příliš není, ale když si zkusíte představit, že vám někdo hřebíky přibije varlata, tak už neexistuje mnoho více bolestivých kousků. Náš vrahounek je docela sympaťák s celoživotním traumatem, protože smrdí. Je kreativní a i když už jste přesvědčeni, že nic strašnějšího nedokáže již vymyslet, tak vás náhle překvapí. Navíc je zábavný a nejedna hláška mě dokázala rozesmát. Nejlepší byla hláška: ,,Je tam drát!" Konec filmu byl naprosto ujetý a zařadil bych ho do kategorie sci-fi. Nerad bych prozradil nejkouzelnější moment filmu, ale nemohu si pomoct, takže kdo to nechce číst, nechť si zacpe uši, ale já se prostě o kousací letící hlavu nemohl nepodělit. A málem bych zapomněl na moc pěkný hudební vkus vrahounka. Škoda toho vysoce amatérského nádechu. Takhle to budou jenom 3*. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)
  • Distributoři tohoto filmu doufali, že snímku bude udělen status 18+ z důvodu mučení typu vypichování očí apod. Avšak britská společnost udělující tyto statusy odmítla film s tím, že je sadistický až příliš, což by mohlo mít za následek psychickou újmu diváků. To prakticky znamenalo, že distribuce tohoto filmu je nelegální. (Bossi123)
  • Ve filmu hrají pouze tři lidé. (uprchlice)

Reklama

Reklama